Roza

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 9/2015

3.6.2016
Roza sa kodin Tampereelta.

10.6.2016
Roza kävi steriloitavana ja sai paljon kehuja eläinlääkäriltä.

14.4.2016
Rozasta on kasvanut todella kaunis tyttö! Kukahan huomaisi tämän herttaisen tytön? 

Kotihoitaja kertoo luottamuksen rakentuneen noin viikossa. Kotioloissa Roza on reipas ja hellyydenkipeä halityttö. Se viihtyy kainalossa rapsuteltavana vaikka koko päivän!

Uudet ihmiset ja tilanteet ovat Rozan mielestä edelleen kovin jännittäviä. Se on kuitenkin ihan rauhallisen oloinen, eikä stressaa kylässä käyvistä vierailijoista. Se pysyttelee omassa pedissään nukkumassa ja välillä tarkkailee uteliaana vieraita ihmisiä.

Uteliaisuus voitti vieraiden siirtyessä ulos, jolloin se tuli hetken kuluttua perässä. Se haisteli vaivihkaa uusia ihmisiä ja lopulta sitä sai jo hieman rapsuttaa. Rozan, kuten monen muunkin Somerolla olevan hoitolaisen, sydämeen pääsee kanaherkkujen avulla – on ne vaan niin hyviä!

Roza tykkää kovasti leikkiä hoitapaikan muiden koirien kanssa ja tykkäisikin varmasti reippaasta koirakaverista uudessa kodissa.  Tämä tyttö tarvitsee kodin, jossa annetaan sen edetä omaa tahtiaan ja ymmärretään arkaa koiraa. Rozaa ei luovuteta kerrostaloon.

13.3.2016
Roza-kaunokainen on päässyt kotihoidossa tutustumaan kotikoiran mukavaan elämään. Oma omistaja ja koti on silti Rozalla haaveissa! Roza odottaa kotiehdokkaita Somerolla. 

Roza on kaunis tyttö, joka tykkää kovasti koiraseurasta ja tulee hienosti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Vieraat ihmiset ovat Rozalle vielä vähän ujostelun aihe, mutta ihmekös tuo, kun on joutunut kasvamaan tarhalla elämänsä alkuajat. Tuttujen ihmisten kanssa Roza on oikea halinalle.

Roza osaa olla kiltisti yksin, ainakin koirakavereiden seurassa. Remmissä käveleminen vaatii vielä vähän harjoittelua, sillä se ei ole vielä Rozan lempijuttuja. Sen sijaan toisten koirien kanssa painileikkejä ei voita mikään!

Roza etsii kotia omakotitalosta, kohtuullisen rauhalliselta seudulta. Koska Rozan taustalta löytyy todennäköisesti tiibetinmastiffia, tulee omistajalla olla aiempaa kokemusta tämäntyyppisistä koirista. Aivan pienten lasten perheeseen Roza ei halua.

24.1.2016
Roza-tyttö pääsi Suomeen opettelemaan elämää kotikoirana. Roza odottaa sopivia kotiehdokkaita Somerolla.

Roza ja sen kolme siskoa ja veli löytyivät metsästä emonsa kanssa. Olivatko ne syntyneet kuusen alle vai oliko joku hylännyt koiraperheen vasta myöhemmin – sitä emme tiedä. Joka tapauksessa pennut palelivat ulkona pitkälle syksyyn ennen kuin niitä huomattiin ja ne pelastettiin Olgan tarhalle vasta talven tultua. Vajaan parin kuukauden jälkeen koko sisarusparvi muutti Olgan tarhalta suomalaisiin sijaiskoteihin.

Roza on kotihoidossa osoittautunut ihmisrakkaaksi ja iloiseksi pennuksi. Vieraita ihmisiä se saattaa hetken katsella kauempaa, mutta nopeasti se on valmis tekemään tuttavuutta.

Roza on pentueen keskikastia kooltaan, mutta selvästikään se ei aio jäädä miksikään pikkukoiraksi aikuisena. Muutkaan pennut - RikaRonaRadaRoi - eivät ole ihan pieniä ja voisikin päätellä, että niistä kasvaa aikuisina keskikokoista suurempia, tai ainakin suhteellisen vantteria. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emon ulkonäöstä voi valokuvien perusteella arvuutella, että sen perimässä saattaa olla tiibetinmastiffia. Se on kuitenkin kooltaan huomattavasti matalampi, jopa alle 50-senttinen. Mahdollisen laumanvartijaperimän vuoksi näille sisaruksille etsitään varmuuden vuoksi koteja, jotka pärjäävät niiden kanssa siinäkin tapauksessa, että ne päättävät isoiksi kasvettuaan alkaa vartioida pihaa ja perhettään, eivätkä toivota vieraita noin vain tervetulleiksi. Koska rotutaustaa ja taipumuksia voidaan kuitenkin vain arvailla, saattaa toisaalta yhtä hyvin käydä niin, etteivät nämä sisarukset vahtikoiriksi ryhdykään. Emme kuitenkaan sijoita näitä pentuja kerrostaloon emmekä ensimmäisiksi koiriksi.

Viipurin koirat - Roza 20.12.2015