Tytti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2010

21.4.2016
Tytin odotus palkittiin viimein ja oma koti löytyi Lohjalta.

15.6.2015
Ihastuttava Tytti joutui tarhalle alkukeväällä. Tytti rakastaa ihmisiä, mutta omaa ihmistä se ei ole vielä löytänyt. Voisitkohan se olla juuri sinä?

Tytti ei ole mikään aivan nuori enää, mutta ei se mikään vanhuskaan ole. Se on arvioitu noin viisivuotiaaksi, joten sillä on varmasti vielä monia hyviä vuosia edessä. Saisipa se nauttia niistä joskus omassa kodissa.

Tytti on liikuttava tyttö. Se ilahtuu valtavasti, kun saa ihmisiä aitaukseensa ja kävelee silmät onnellisesti loistaen luokse. Tytin naama on pelkkää hymyä, kun se saa olla lempipuuhassan: jakamassa suukkoja ja kiehnäämässä kainalossa. Tytti hyppää rauhallisesti vasten ja nostaa molemmat tassunsa olkapäille. Siinä se sitten katselee maisemia, välillä nuuhkii kasvoja ja antaa muutaman pusun. Ihmisen lähellä on hyvä olla.

Tytti elää samassa aitauksessa useamman muun nartun ja uroksen kanssa, ja vaikuttaa tulevan hyvin toimeen isossa koiralaumassa. Välillä se jopa intoutuu leikkimään ja juoksee hurjia pyrähdyksiä sinne tänne. Tarhaelämä ei ole vielä onnistunut kokonaan masentamaan Tyttiä, mutta kaikkein mieluiten Tytti juoksentelisi kuitenkin vehreässä metsässä maa tassujensa alla, kuin pienessä ja harmaassa betonivankilassa.

Tytin suurin rakkaus on ihminen, jonka rapsutuksista ja huomiosta se saa nauttia aivan liian harvoin. Se suhtautuu hyvin luottavaisesti ihmisiin, joten sillä on voinut joskus olla koti, jonka se on syystä tai toisesta menettänyt. Uuden kodin on kuitenkin hyvä varautua opettamaan Tytille kotikoiran tapoja alusta lähtien, sillä tarkkaa tietoa sen taustasta meillä ei ole. Tytti ei ainakaan tarhaoloissa ole kova haukkumaan, joten siitä voisi olla myös kerrostaloasujaksi. Kaikkein tärkeintä Tytille olisi kuitenkin löytää luotettava ja rakastava ihminen, joka jaksaisi rauhallisesti ohjata ja opastaa sitä uudessa elämässä.

Mikäli etsit ihmisrakasta kainalokaveria ja reipasta kävelyseuraa, jonka ei tarvitse olla energinen pentu eikä ihan vanhus, voisi Tytti olla etsimäsi. Jos kiinnostuit Tytistä, ota rohkeasti yhteyttä ja täytä adoptiohakemus!

Viipurin koirat - Tytti 13.6.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.