Seppo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2007

26.5.2016
Seppo muutti omaan kotiin Pirkkalaan.

18.6.2015
Seppo on hauska ja elämäniloinen herrasmies. Vaikka keski-iän haamuraja on jo ylitetty, riittää Sepolla iloista energiaa.

Seppo on pelastettu Viipurin lähistöltä pienestä kylästä, jossa paikallinen vanha nainen keräsi pelastamiaan koiria pienen hökkelinsä pihalle ja sisätiloihin. Koska naisella ei ollut varaa hoitaa saati steriloida koiriaan, lisääntyivät ne siellä miten sattuu. Sepon kohtalo oli asua naisen pihassa usean muun koiran kanssa, vain pari ränsistynyttä koppia suojanaan.

Seppo vaikuttaa ensisilmäyksellä vanhemmalta kuin se todellisuudessa taitaakaan olla. Harmaantunut kuono ja vähän jäykät liikkeet antavat kuvan vanhuksesta, mutta vilkaisu Sepon suuhun kertoo, että hammasrivistö loistaa varsin valkoisena. Kenties Sepon taivaltama vuosimäärä sijoittuu jonnekin 8-10 vuoden välille? Totuutta ei taida tietää kukaan. Mutta se ei Seppoa haittaa, sillä Seppo täynnä iloista seniorienergiaa!

Perusluonteeltaan Seppo on hyvin ihmisrakas ja ystävällinen. Jos aitauksessa on muita kovin innokkaita koiria, jättää Seppo ne riekkumaan keskenään ja katselee mieluummin tilanteita hieman syrjästä. Mutta kun Seppo siirrettiin pienempään aitaukseen vain yhden koirakaverin kanssa, kuoriutui Sepostakin hyvin elämäniloinen ja hauska poika, joka todellakin rakastaa ihmisiä eikä meinaa nahoissaan pysyä innostuksesta, kun saa huomiota.

Seppo tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Se sai alkukesästä vähän selkäänsä toiselta urokselta, mutta todennäköisesti syy riitaan oli siinä toisessa pojassa: Seppo on vaikuttanut varsin sopuisalta pojalta. Toki rauhallinen tyttökoira olisi Sepolle varmasti silti mieluisin koirakaveri. Ainoanakin koirana Seppo voisi pärjätä.

Sepon menneisyys on niin kurja, ja ikääkin on jo sen verran, että mielestämme Seppo ansaitsisi pikaisen matkalipun omaan kotiin. Sitä emme voi kuitenkaan tilata, ennen kuin se oikea ja juuri Sepolle sopiva omistaja on löytynyt: sellainen, joka ymmärtää, että iästään huolimatta Seppo ei välttämättä koskaan ole asunut sisätiloissa eikä siksi ymmärrä arkisista koiranelämän asioista välttämättä mitään. Mutta vanhakin koira oppii nopeasti uusia temppuja, kunhan ne maltetaan sille opettaa! Koska Seppo on ollut edellisessä paikassa hyvin huonolla hoidolla, saattaa sen terveydestä löytyä myös yllätyksiä. Eli moneen pitää Sepon kanssa varautua, mutta uskomme vakaasti, että Seposta tulee vielä sympaattinen ja persoonallinen koirakaveri jollekin - toivottavasti useiksi vuoksiksi.

Viipurin koirat - Seppo 13.6.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.