Yitta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2015

21.2.2019
Yittan kuulumisia omasta kodista:

”Terveiset Yittalta, joka tuli perheemme jäseneksi jouluksi 2016! 

Yitta valloitti välittömästi perheemme lempeällä ja viisaalla luonteellaan, uskollisempaa ystävää saa etsiä. Yitta tuli heti hyvin toimeen silloin 16 v Taru samojedi-laikan ja Peppi yorkshirenterrierin kanssa. Tarun kuoltua 18 v korkeassa iässä, otimme viime syksynä Yittalle kaveriksi huskymix Nalan, rescue tämäkin tyttö ja ovat parhaat ystävät keskenään. Peppi yorkki pomottaa molempia. Yittan kanssa olemme harrastaneet tokoa, trikkikurssia ja kokeilleet rally-tokoakin. Yitta oppii nopeasti ja selvästi nauttii älyllisistä haasteista. Yitta rakastaa lenkkeilyä ja palloja. Mökillä Yitta saa olla vapaana, eikä kertaakaan ole lähtenyt pihapiiristä. Tämä rauhaa rakastava kultakimpale tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja on haluttua leikkiseuraa koirapuistoissa ihanan luonteensa takia. Hienompaa koiraa emme olisi voineet saada! Minulla on ollut aina paljon koiria, mutta Yitta on kyllä ollut viisain kaikista!”

22.12.2016
Yitta löysi kodin Porvoosta.

4.11.2016
Yitta on persoonallinen ja kovin ihmisrakas tyttö. On melkoinen ihme, ettei kukaan ole vielä tarjonnut sille kotia. Sen Yitta todellakin ansaitsisi!

Yitta on kasvanut tarhalla jo vuoden ikäiseksi nuoreksi tytöksi. Emme olisi uskoneet, että näin persoonallisen näköinen pentu joutuu odottamaan omaa kotiaan näin pitkään. Yitassa kun ei edes ole luonteessa mitään vikaa: se on iloinen, reipas ja sosiaalinen tyttö, joka haluaa tehdä tuttavuutta kenen tahansa kanssa. Myös toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Yitta on sopivan energinen tyttö, mutta mikään mahdottoman vilkas sählääjä se ei ole. Todella oivaa kotikoira-ainesta siis!

Yitan molemmat veljet ovat olleet kodeissaan jo tovin - Yittakin haluaisi vihdoin omalle sohvalle ja oman omistajan kainaloon!

Viipurin koirat - Yitta 2.10.2016

7.2.2016
Yittasta on kuoriutunut kovin reipas ja valloittava pentu! Kunpa se pääsisi pian omaan kotiin, opettelemaan kaikkia niitä tarpeellisia kotikoiran taitoja. 

Yitta-neitokainen on reipastunut hurjasti! Alussa se jäi veljiensä Roopen ja Ylpön varjoon, kun pojilla riitti vauhtia hiukan enemmänkin. Tarha vaikutti myös hämmentävältä ja pelottavalta paikalta pienelle pennulle. Onneksi tilanne on muuttunut, eikä arkuudesta ole enää tietoakaan! Yitta ryntää ensimmäisten joukossa tervehtimään ja leikkiä viilettää muiden pentujen kanssa. Se ei arastele enää syliin nostettaessa, vaan vaikuttaa oikein tyytyväiseltä pennulta. Rapsutukset ovat oikein tervetulleita, herkuista puhumattakaan. Nyt Yitan olisikin erittäin hyvä aika päästä pois tarhalta omaan ja turvalliseen kotiin, kun tytöstä on kuoriutunut niin reipas ja valloittava pentu!

Viipurin koirat - Yitta 1. & 21.7.2016

19.1.2016
Yitta on vielä vähän ujo tyttö, joka kainosti tekee tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Yitta haluaisi pian omaan kotiin reipastumaan!

Sisarkatraassa Yitta, Roope ja Ylppö  on rotuperimässä shar peita, joten niiden kasvattaminen vaatii omistajalta johdonmukaisuutta ja rotutuntemusta. Liekö se osasyynä siihen, että tämä suloinen pentue tuotiin kotioloista Irinan tarhalle odottamaan sen oikean ihmisen löytymistä.

Vilkkaiden veljiensä rinnalla Yitta on sisaruksista selkeästi rauhallisin ja ujoin. Se tulisi mielellään veljiensä perässä tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa, mutta kun se on niin kovin jännittävää! Nameja Yitta ei kuitenkaan voi vastustaa, joten niitä se tulee arastellen hakemaan kädestä. Ihmisen sylissäkin oli loppujen lopuksi oikein mukava olla, vaikka aluksi pelotti. Kunhan tuttavuutta on tehty ja luottamus voitettu, siitä saa varmasti ihanan koiraystävän. Se kuitenkin vaatii uudelta kodilta ja sen asukkailta paitsi rotutuntemusta, myös koirakokemusta arasta koirasta. Mukava koirakaveri voisi olla avuksi kotiutumisessa ja uusien asioiden opettelemisessa. Yitta kasvaa aikuisena keskikokoiseksi.

Sopivassa määrin rajoja ja rakkautta tekevät varmasti ihmeitä tämänkin neitosen kohdalla ja reipastuttuaan siitä tulee valloittava ystävä jollekin. Kenties juuri sinulle?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.