Selma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 40 cm, 12,5 kg)
Syntymäaika: 2013

5.7.2016
Selma sai kodin Helsingistä.

26.6.2016
Kaunis, reipas ja iloinen pikku Selma rakastaa ihmisiä yli kaiken! Selmaan pääsee tutustumaan pääkaupunkiseudulla.

Selma karisti tarhan kurat tassuistaan ja muutti Suomeen hoitopaikkaan. Vaikka eloa hoitopaikassa on kulunut vasta muutama päivä, on Selma osoittanut olevansa mahdottoman reipas tyttö, joka ei vähästä hätkähdä. Hihnassa kulkeminen ei selvästikään ole Selmalle mikään uusi juttu. Liikenne ja muut kanssaliikkujat saavat mennä menojaan, kun Selma tassuttelee pieni kippurahäntä pystyssä kohti uusia tuoksuja. Vilkaskaan liikenne ei Selmaa pelota ja bussi- ja junamatkakin taittui kuin vanhalta tekijältä. Autossa Selma tähyilee hetken maisemia ja käpertyy sitten kerälle nukkumaan.

Selma elää tällä hetkellä kerrostalossa ainoana koirana ja yksinoloharjoitukset ovat hyvällä mallilla. Muita koiria Selma on tavannut ja tulee ihan hyvin niiden kanssa juttuun. Varsinkin ulkona on kiva peuhata ja juoksennella kavereiden kanssa leikkien. Selma osaa kuitenkin olla tomera tyttö, ja on välillä sitä mieltä että tämä ruoka ja tämä ihminen on vain hänen ylhäisen mataluutensa omaisuutta. Selma pärjäisikin varmasti myös ainoana koirana ja olisi oikein tyytyväinen elämäänsä niinkin.

Selma antaa kauniisti käsitellä itseään joka paikasta ja kaikilta tähän mennessä tavatuilta vierailta otetaan ilomielin rapsutuksia vastaan. Selma on touhukas nuori koira eikä se tyydy vain sohvalla köllöttämiseen. Mitään erityisiä harrastuksia Selman kanssa ei välttämättä tarvitse aloittaa, riittävä liikunta ja perusarkeen kuuluva puuhaaminen varmasti riittävät.

Selma rakastaa ihmisiä yli kaiken. Varsinkin oma ihminen on Selmalle se maailman ihanin asia. Hoitomamma saakin joka päivä herätä siihen, kun jalkopäädyssä häärii innokas pieni napakettu antaen pusuja hirveässä rakkauden puuskassa.

Viipurin koirat - Selma 25.6.2016

23.6.2016
Reipas pikku-Selma matkasi juhannuksen viettoon hoitopaikkaansa pääkaupunkiseudulle.

12.6.2016
Selma on pieni, mutta sen verran tomera tyttö, että se ei jää isompienkaan koirien jalkoihin. Kaunis Selma on myös kovin ihmisrakas tyttö!

Selma joutui tarhalle pentujensa Sirin ja Snadin kanssa. Selman menneisyydestä tiedetään sen verran, että se on elänyt ainakin viime ajat ketjussa jonkin talon pihassa, mutta koska siitä ei haluttu enää huolehtia, hylättiin se pentuineen Irinan tarhalle.

Selma on avoin ja varsin itsevarma tyttö, joka rakastaa ihmisiä yli kaiken. Selma ei tahdo saada huomiosta tarpeeksi ja kun aitaukseen menee, voi olla varma, että Selma on tulossa kainaloon ja vaikka syliin asti. Selma onkin kovin kaunis ja reipas tyttö, joka ei tunnu arkailevan ainakaan tarhaoloissa mitään.

Selma jakaa aitauksensa muutaman sitä isomman, mutta nuoremman koiran kanssa. Selma tulee niiden kanssa kohtuullisen hyvin toimeen, mutta ajoittain huomasimme, että Selmalla on tarve hieman komennella nuorempiaan. Saattaa olla, että Selmalle paras koti olisi sellainen, jossa ei ole ainakaan toista tyttökoiraa.

Emme tiedä, onko Selma asunut koskaan sisätiloissa tai esimerkiksi kävellyt hihnassa. Siksi uuden omistajan tulee olla valmistautunut Selman kouluttamiseen arkisiin asioihin. Saattaa olla, että Selma on nopeasti kuin kotonaan, mutta saattaa myös olla, että moni asia vaatii enemmänkin harjoittelua. Siksi Selma etsii sitoutunutta omistajaa, joka haluaa opastaa tämän tomeran neidin kotikoirana asumisen saloihin!

Vaikka Selma on kooltaan pienehkö, tarvitsee se aktiivisen omistajan, joka tarjoaa sille riittävästi liikuntaa ja muuta mukavaa aktiviteettia. Kaunis Selma odottaakin nyt innolla sopivaa yhteydenottoa!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.