Aimo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko:
Syntymäaika: 5/2016

3.11.2016
Aimo sai kodin Turusta.

24.8.2016
Aimo ei ole mikään turha jätkä, vaan elämäniloinen vintiö, joka menee eikä meinaa!

Aimo ja Arvo ovat veljekset, jotka ovat kotoisin Viipurin läheisestä Kamennogorskin kylästä. Kamennogorskissa kiertää eläinlääkäreiden partio, joka sterilisoi kaduilla eläviä koiria. Monilla näistä koirista on omistaja olemassa, mutta paikalliseen tapaan koirien annetaan juoksennella silti valvomatta kaduilla. Niinpä nämäkin kodittomat veljekset kastroitiin jo pieninä pentuina tämän eläinlääkäripartion toimesta. Irina tarjosi niille kuitenkin hoitopaikan pihapiiristään, ettei veljesten tarvinnut toipua leikkauksesta ilman valvontaa.

Aimo on sosiaalinen ja iloinen poika, joka ei arkaile ketään, vaan päinvastoin juoksee reippaasti syliin ja haluaa kovasti huomiota. Aimo taitaa tuumata, että paras ottaa takaisin ne kaikki huomiosta vajaat päivät, joihin se joutui tottumaan elämänsä ensimmäisinä viikkoina. Nyt Aimo vaikuttaa ihanan huolettomalta pennulta, ja sitähän se onkin, sillä Aimon onneksi se ei osaa murehtia sitä, löytyykö juuri hänelle koti ennen syksyn sateita ja talven pakkasia.

Aimosta kasvaa keskikokoinen poika aikuisena. Vauhtiviikari Aimo etsii omistajaa, joka rakastaa pitkiä ulkoilulenkkejä ja koiran kanssa puuhailemista. Aimo ei halua tylsistyä kotona, vaan se haluaa tehdä ja olla omistajansa kanssa. Ehdottoman tärkeää on tietysti silti opettaa Aimolle kaikki tärkeät arkiset taidot, kuten kotiin yksin jääminen, jotta yhteiselosta tulisi mahdollisimman mukavaa kaikille.

Nuoren pojan kanssa saa varautua siihen, että harmaita hiuksia voi muutaman kerran joutua kasvattamaan ja sataan laskemisen taito voi tulla tarpeeseen, mutta sellaistahan se on aina eläinten kanssa. Vaikka joskus sattuu ja tapahtuu, niin ne ihanat yhteiset hetket korvaavat vaivan moninkertaisesti. Kunhan olet aivan varma, että Aimo saa kulkea mukanasi kaikki elämän mäet, mutkat ja kuopat, odottaa Aimo hakemustasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.