Apila

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 2/2016

25.7.2016
Apila sai kodin Helsingistä.

13.7.2016
Apilaa onnisti ja hoitopaikka löytyi Vihdistä.

20.6.2016
Ihastuttava Apila istuskelee märällä betonilla ja katselee ihmisiä utelias pilke silmissään. Apila vaikuttaa rauhalliselta ja ystävälliseltä pennulta - mistähän se oma koti löytyisi?

Siskokset Apila, Unikko, Esikko ja Vuokko päätyivät Irinan tarhalle alkukesällä. Tavatessamme ensimmäistä kertaa siskokset olivat laihoja ja fyysisesti heikkokuntoisia, vaikkakin iloisia ja riemuissaan ihmisistä. Osa niistä oli myös ollut hoidettavana paikallisella eläinlääkäriklinikalla. Pentujen asumuksena toimi pieni vaja, jossa ne saivat olla suojassa sateelta ja tuulelta kavereinaan lauma kissoja. Nyt siskokset ovat muuttaneet ulkoaitaukseen muiden pentujen kavereiksi. Toivottavasti seuraavaksi olisi tiedossa se kaikkein paras asia - muutto ikiomaan kotiin!

Ensimmäisellä tapaamisella Apila oli siskojoukon ujopiimä. Se piilotteli kopissa eikä oikein uskaltanut olla ihmisten lähettyvillä. Toisella tapaamisella pikkuneiti oli joukosta se, joka eniten kärkkyi ihmisten huomiota ja seurasi touhujamme utelias ilme kasvoillaan.

Sateesta huolimatta pikku-Apila hakeutuu ulos aivan viereemme. Se ei riehu eikä vaadi huomiota itselleen, mutta kun se huomataan, ilahtuu se valtavasti. Apila vaikuttaa hyvin ystävälliseltä pennulta, jonka mielestä ihmisten läheisyys ja rapsutukset ovat parasta päivässä. Toistaiseksi Apila vaikuttaa vielä kohtuu rauhalliselta pennulta, mutta päästyään omaan kotiin vahvistumaan saattaa kuoren alta paljastua menevä pentuviikari!

Kuulemamme mukaan siskokset ovat peräisin maatilalta. Ne voivat hyvin olla vapaana elävien kotikoirien jälkeläisiä, mutta niistä on ei toivottuina-pentuina haluttu eroon. Kovin hyvää huolta niistä ei ainakaan ole pidetty. Kotikoiran maailmassa riittää uusia asioita eikä Apilalla välttämättä ole minkäänlaista kokemusta sisällä asumisesta. Hihnassa kulkeminen voi jännittää, yksin oleminen pelottaa ja sisäsiisteys vaatia harjoittelua. Apila haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen luokse, joka ymmärtää sitoutumisen merkityksen ja jolla on aikaa pienen pennun sopeuttamiseen.

Siro Apila jäänee keskikokoiseksi tai himpun verran pienemmäksi aikuisena.

Viipurin koirat - Apila 18.6. & 1.7.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.