Pupu

Sukupuoli: narttu
Koko: pienehkö (n. 40 cm)
Syntymäaika: 2014

25.6.2016
Pupun kuulumisia omasta kodista:

”4 kuukautta on mennyt ja Pupu on täysvaltainen perheenjäsen, jopa isoveli Nero-kissakin (12 v.) on hänet jo hyväksynyt. Pupu aristaa vielä miesväkeä, mutta kovasti hän on heidänkin kanssaan reipastunut. Pupu on mahtava persoona: vilkas, iloinen ja kaikkien koirien kaveri. Metsälenkeillä hän oikein kuikuilee, josko kavereita löytyisi. Niin ja kaunis - lähes jokainen koirankuljettaja sanoo, että onpa hän kaunis tai sievä.

Lelut ja purutikut kelpaavat, eikä Pupu ole tuhonnut huonekaluja tai muuta. Pupu seuraa perheenjäsenten tekemisiä tarkasti ja kulkee mukana pihalle ja sisälle pyykkejä ripustamaan, puutarhatöihin jne.

Hän on kovin oppivainen. Tänne, mennään, paikka, odota, hyppy, istu, tassu ja maahan -käskyt onnistuvat hienosti. Pupu on myös todella nopea, tulevaisuuden agilitytähti.

Pupu on tuonut kovasti iloa elämäämme - ihanaa, että saimme juuri hänet.”

27.2.2016
Pupu sai kodin Lahden seudulta.

30.12.2015
Kaunis Pupu on saanut kotihoidossa itsevarmuutta ja elämä kotikoirana sujuu oikein mainiosti! Pupua pääsee tapaamaan Tuusulassa.

Kotihoitaja kertoo Pupusta:

"Pupu on aivan ihana ja iloinen tyttö. Se heiluttaa paljon häntäänsä ja varsinkin aamusin, kun herää ei melkein pysy nahoissaan, kun sanotaan hyvät huomenet. Samoin kun tulen töistä kotiin.

Pupu tulee sohvalle kylkeen makaamaan ja rapsutuksia hakemaan, mutta sitten taas hyppää lattialle maton päälle lepäämään tai puruluuta tai leluja pureksimaan. Eli ei ole mikään takertuja, vaan käy tankkaamassa läheisyyttä silloin tällöin. Tosin, jos sitä rapsuttasi koko illan, saattaisi siinä viihtyäkin pitkään.

Pupu tulee kotona luokse kutsuttaessa, osaa istua käskystä ja tuntee käskyt paikka, irti ja seuraa. Se tietää jo mitkä ovat kodin säännöt (pöydiltä ei oteta tavaroita, sohvatyynyt eivät ole leikkimistä varten jne.) ja noudattaa niitä jo ihan hyvin. Se ei myöskään enää vahdi lelujaan tai puruluita niin mustasukkaisesti muilta koirilta kuin aiemmin.

Ulkona Pupu kävelee reippaasti, useimmiten häntä ylhäällä. Namikoulutus  on menossa ohitustilanteissa. Nyt Pupu ei välttämättä enää noteeraa ohikulkevia ihmisiä tai autoja. Koirat ohitetaan namien avulla ja muutamat koirat moikataan ja tervehditään lähemmin. Pupulla on muutama oma koirakaveri. Koirapuistossa ei olla oltu. Vien Pupun ulos yksinään, koska
ottaa mun välillä haukkuvista koirista huonoa mallia ja joukossa se tyhmyys tiivistyy...

Ulkona hajut vievät aika paljon Pupua ja se tuppaa vetämään niiden perässä.  Se osaa kyllä myös kävellä kävelyteitä pitkin ihan nätisti ja helposti sen huomion saa kiinnittymään itseensä ja sen voi laittaa vierelle seuraamaan. Sisäsiisteyskin on jo  hallussa.

Miehelleni Pupu välillä heiluttaa häntäänsä ja antaa rapsutella itseään ja ottaa nameja kädestä. Pupu suhtautuu hieman epäilevästi miehiä ja vieraita ihmisiä kohtaan, saattaa murista ja käydä tökkäsemästä lahkeesta. Pupua on vastaehdollisestettu asiassa ja se on tuottanut tulosta. Luottaessaan Pupu antaa laittaa itsensä vaikka solmuun.

Pupu sopisi hyvin myös ainoksi koiraksi, vaikka tuleekin talon omien koirien kanssa mukavasti toimeen. Pupulle etsitään kotia aikuisperheestä, jolla on ennestää kokemusta koirista ja jotka osaavat toimia aran koiran kanssa. Pikkulapsia Pupu pelkää ja hakusessa onkin koti, jossa pieniä lapsia ei kyläile usein."
 

1.12.2015
Kaunis, mutta ujo Pupu pääsi Suomeen kotihoitoon. Pupu odottaa kotiehdokkaita Tuusulassa.

16.10.2015
Pupu on kovin kaunis nuori tyttö. Se ujostelee vähän vieraita, mutta tyttö on niin utelias, että tutustumaan on silti päästävä!

Pupu katselee vieraita ihmisiä hetken aitauksen takareunasta: se selvästi aprikoi, keitä tulijat ovat. Kun istumme aitauksen lattialle ja aloitan juttelun Pupulle, tassuttelee se varovasti lähemmäksi. Häntä alkaa heilua koko ajan enemmän, ja pian Pupu tulee jo nuuskimaan kasvojani. Silittäminen on jännittävää eikä Pupu oikein tohdi jäädä rapsuteltavaksi, mutta silti se on kovasti innoissaan uusista tuttavista ja alkaa tehdä iloisia leikkihyppyjä innostuksissaan.

Pupu on nuori tyttö, arviolta noin vuoden ikäinen. Se on ujo, mutta niin utelias ja selvästi pohjimmiltaan ihmisrakas tyttö, että uskomme, että se reipastuu vielä mukavaksi kotikoiraksi. Toki Pupu tarvitsee omistajan, joka ymmärtää arkoja koiria ja sitä, miten sellaisen koiran kanssa tutustaan uusiin asioihin, siedätetään ja vastaehdollistetaan jännittäviin juttuihin. Pupu antoi jo nyt hienosti käsitellä itseään eläinlääkärissä, vaikka sitä kovin paljon jännittikin tilanne. Kaikkea käsittelyä tulee kuitenkin harjoitella vielä paljon Pupun kanssa.

Reipas koirakaveri olisi varmasti Pupun mieleen. Tällä hetkellä Pupun aitauksessa on sekä uroksia että narttuja, ja se tulee erinomaisesti kaikkien kanssa toimeen. Pupu vaikuttaa herkältä ja kovin sympaattiselta tytöltä, joka ansaitsee arvoisensa kodin. Aivan vilkkaimpaan kaupungin keskustaan Pupu ei halua muuttaa, mutta rauhallinen taajama sopinee sille. Tällä hetkellä Pupu ei tunnu juurikaan haukkuvan.

Tiedossa ei ole, onko Pupu saanut joskus asua kodissa, paitsi hieman aikaa Irinan kotona. Kukaan ei välttämättä ole opettanut sille kunnolla, mitä tarkoittaa sisäsiisteys tai kuinka kulkea nätisti hihnassa. Niinpä uuden omistajan onkin hyvä varautua siihen, että alkuun Pupun kanssa on lähdettävä harjoittelemaan asioita alusta alkaen. Talvi tekee hitaasti mutta varmasti tuloaan ja olosuhteet tarhalla muuttuvat aina vain rankemmiksi. Toivottavasti sympaattisen Pupun matka omaan kotiin pääsisi pian alkamaan.

Pupu saapui Irinan tarhalle kesällä 2015. Se kuului ylikuormittuneelta Lipetskin tarhalta saapuneeseen koirajoukkoon, joille Irina tarjosi suojan. Eteläisen alkuperän vuoksi Pupulle on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Pupu onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Pupun kulukorvaus on sille tehtyjen testien vuoksi 305 € (norm. 290 €).

Viipurin koirat - Pupu 5.9. & 27.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.