Charlotta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2014

8.12.2016
Charlotta sai kodin Salosta.

13.10.2016
Charlotta on hyvin ihmisrakas ja iloinen tyttö, mutta omaa kotia se ei ole vieläkään onnistunut löytämään.

Vuodet vierivät niin vinhasti ettei sitä todeksi meinaa uskoa. Charlotta täyttää ensi kuussa jo kaksi vuotta. Pian takana on kaksi vuotta elämää koiratarhalla! Kesän helteet, syksyn sateet ja talven pakkaset on koettu useampaan kertaan - ja tähän asti kaikesta selviydytty. Pienen ja suloisen pennun olisi luullut löytävän nopeasti oman kodin Suomesta, mutta Charlotta kuului siihen epäonniseen pentujen ryhmään, joita ei kukaan huomannut ja jotka jäivät tarhalle kasvamaan aikuisiksi.

Lokakuinen lauantai oli hyvin jännittävä päivä Charlotalle, sillä edessä oli ensimmäinen hihnakävely. Oudot härpäkkeet kaulassa aiheuttivat vähän ihmetystä eikä Charlotta oikein tiennyt miten päin kuuluisi olla. Maatako maassa liikkumattomana vai mihin suuntaan sitä oikein hilpaisisi. Ruohikon nuuhkimista ja pientä askellusta tarhan edustalla: kelposuoritus ensimmäiseksi hihnakävelyksi.

Charlotta ei ole mikään suuri koira vaan se on kasvanut perusviipurilaisiin mittoihin: arviolta noin 50 cm ja 20 kiloa. Ihmisrakkaasta pennusta on kasvanut hyvin ihmisrakas aikuinen nuori koira, jonka toivoisi vihdoin pääsevän omaan kotiin. Vaikka taivaalta sataa vettä ja rakeita, seisoo Charlotta yksin sateessa keskellä aitausta. Kauniin keltaiset haikeat silmät katsovat toiveikkaina aidan takaa: "Vielä jonakin päivänä pääsen täältä oman ihmiseni luokse, pääsenhän?"

Viipurin koirat - Charlotta 16.11.2016

7.7.2015
Charlotta ei tee itsestään suurta numeroa, mutta ilahtuu kuitenkin kun se huomataan. Löytyisipä jostain ihminen, joka huomaisi kiltin ja ystävällisen Charlotan.

Charlotta on iloinen tyttö, joka kuumana kesäpäivänä telmii muiden nuorten koirien kanssa vailla huolta huomisesta. Se tulee uteliaana tervehtimään tarhavieraita, mutta antaa kiltisti tilaa riehakkaammille pennuille. Charlotta vaikuttaa hyvin sopuisalta ja rauhalliselta tytöltä eikä ainakaan tarhaoloissa ajaudu muiden koirien kanssa kahnauksiin. Tytöstä ei ole kasvanut mitään jättiläistä ja painoa voi olla noin 20 kilon verran.

7.3.2015
Pusut, halit ja sylit ovat iloisen Charlotan mielestä huippujuttu ja huoli on vähentynyt sen katseesta.

Vaikka tarhalla ei olekaan ihan niin pelottaavaa kuin Charlotasta välillä tuntui, on sen toiveissa jotain paljon parempaa: oma koti ja oma ihminen, mieluiten Suomesta.

Viipurin koirat - Charlotta 7.3.2015

27.2.2015
Charlotta on kovin suloinen tyttö. Sitä vielä vähän jännittää uudet tuttavuudet, mutta uteliaisuus silti voittaa usein ja Charlotta seuraa innoissaan perässämme aitauksessa.

Charlotta ja sen sisko Carolina joutuivat Irinan tarhalle varsin pieninä pentuina. Nyt tytöt ovat kasvaneet siihen ikään, että muutto omaan kotiin olisi mahdollista. Kunpa joku haluaisi näille kauniille tytöille tarjota kodit, etteivät ne joudu kasvamaan yhtään välttämätöntä kauempaa tarhalla!

Charlotta on siskoksista rohkeampi. Se seurailee hyvin uteliaana touhujamme ja pienen etäisyyden päässä sen voi huomata jatkuvasti istuskelevan. Ihan vielä Charlotan rohkeus ei riitä oma-aloitteiseen tuttavuuden tekemiseen, mutta hyvin kiltisti Charlotta antaa nostaa syliin kuvaamista varten. Ehkä se aavistaa, että kiltisti poseeraaminen voi tuoda matkalipun Suomeen!

Koska Charlotta on vielä ujohko tyttö, etsii se sellaista omistajaa, joka on valmis sitoutumaan sen rauhalliseen opastamiseen ja uusiin asioihin tottutamiseen. Charlotan uteliaisuus on ehdottoman hyvä ominaisuus ja varmasti sen avulla Charlotta rohkaistuu tutustumaan kaikkeen uuteen elämässä. Reipas koirakaveri mallia näyttämässä olisi Charlotasta varmasti huippujuttu!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.