Zip

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 4/2012

28.1.2016
Vuosia tarhalla asunut Zip pääsi Suomeen kotihoitoon ja hoitopaikasta tulikin saman tien oma koti! Zip asuu nyt Helsingissä.

26.7.2015
Kokonaiset kolme vuotta tarhalla - siinä ajassa luulisi koiran mielen masentuvan. Zipin riemukas elämänasenne ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään. Zip rakastaa ihmisiä!

Kuukaudet ja vuodet ovat vierineet, ja Zip on joutunut katsomaan ihmetellen, miten koirakaverit yksi toisensa jälkeen ovat häntä heiluen lähteneet tarhan ovesta palaamatta. Zip-rukka ei edes tiedä, mistä haaveilla: pojalla tuskin koskaan on ollut kunnollista kotia, sillä se joutui tarhalle jo pienenä pentuna. Jos Zip tietäisi, se varmasti haaveilisi ja paljon: kodista, jossa on odottamasaa oma peti, reipashenkinen omistaja, paljon ruokaa ja ihania leluja. Ja jos olisi vielä iloinen tyttökoira kaverina, niin Zipin elämä ei täydellisemmäksi voisi muuttua!

Zip on energinen koira, joka todellakin koko sydämestään rakastaa ihmisiä. Sen energisyys johtuu varmasti osittain tarhan olosuhteista, sillä Zipin niin kovasti arvostamaa ihmisseuraa on vain hyvin rajallisesti tarjolla. Siksi Zip ei meinaa karvoissaan pysyä, kun kerrankin joku ihana ihminen tulee viettämään edes hetken sen kanssa aikaa.

Kuitenkaan Zip ei ole sohvaperuna-ainesta, vaan aktiivisen ja myös koiran kouluttamisesta kiinnostuneen ihmisen koira. Vähintään peruskäytöstavat Zipille tulee opettaa, sillä Zip ei vielä ymmärrä, ettei esimerkiksi innokas vasten hyppiminen ole ihmisistä yleensä se toivotuin tapa tervehtiä. Ihan varmasti Zipin kanssa pääsee harjoittelemaan myös yksinjäämistä, hihnassa kauniisti kävelemistä ja yleistä rauhoittumista - fiksuna ja seurallisena poikana Zip kuitenkin varmasti oppii nopeasti, kunhan uusi omistaja osaa hyvästä käytöksestä palkitsemalla poikaa kouluttaa.

Saisiko kolme vuotta tarhalla jo riittää? Zipin mielestä saisi!

31.1.2013
Zipin vauhti ei ole kuukausien saatossa hiipunut: tätä iloisempaa ja aktiivisempaa poikaa saa etsiä!

Zip on sellainen vauhtiveikko, että hitaampaa voi alkaa heikottaa. Zip siellä, Zip täällä, Zip sylissä, Zip leikkimässä... Tämä energiapakkaus ei etsi paikkaa sohvanvalloittajana, vaan aktiivisena, reippaana jokasään lenkkikaverina.

Valitettavasti Zip on joutunut tammikuussa tarhalla tappeluun ja loukannut siinä yhteydessä korvansa. Toivommekin, että Zip löytäisi kodin Suomesta mahdollisimman pian, ennen kuin se joutuu uudestaan osalliseksi yhteenottoihin. Zip itse vaikuttaa tulevan hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta varmuuden vuoksi sitä ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi.

Viipurin koirat - Zip

12.8.2012
Zip on varsinainen vauhtisankari. Missä Zip, siellä meininki. Ihmisiä Zip rakastaa koko pienen pennun sydämellään, ja yhtä paljon Zip tuntuu rakastavan myös toisten koirien kanssa painimista.

Zipin päivät kuluvat Irinan tarhan pentuaitauksessa muiden lähes samanikäisten pentujen kanssa telmiessä. Zipin onneksi seuraa riittää, sillä kun yhden pentukaverin energia hiipuu, voi Zip loikata seuraavan naskalin niskaan ja aloittaa painileikit alusta. Zipistä ei vauhti tunnu loppuvan millään - iloista pentuenergiaa tuntuisi riittävän vähän vaikka jaettavaksikin.

Zip tuo uuden omistajansa elämään takuulla aimoannoksen hyvää tuulta, vauhtia ja vilinää. Poika ei tule viihtymään pelkkänä sohvankoristeena, joten uuden omistajan on syytä olla lenkkipoluilla viihtyvää sorttia. Voisipa jokunen kurssi koirakouluakin tehdä tälle aktiiviselle pojalle hyvää.

Reipas ja iloinen Zip on valmis muuttamaan Suomeen, joten jos uskot olevasi riittävän toimelias omistaja suloiselle Zipille, ole yhteydessä yhdistykseen!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.