Greta

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 12/2015

29.9.2016
Gretasta tuli pohjoisen tyttö ja oma koti löytyi Pyhätunturilta!

29.7.2016
Gretan silmistä on suru karissut. Tuhdit antibiootit ja hyvä hoito ovat tehonneet ja alkuun sängyn alla surkeana kököttänyt Greta vaikuttaa nyt hyvävointiselta koiralta.

Suomeen tulon jälkeen huomattiin, että Gretalla oli virtsarakontulehdus. Sairastelu on nyt taakse jäänyttä elämää ja Gretan harrastuksiin kuuluvat ruohon syöminen, pörriäisten jahtaaminen ja pensaiden alla pötköttely. Hihnassa kävelyä on harjoiteltu pikkuhiljaa, mutta se on Gretan mielestä vielä kovin kummallista. Nöyränä tyttönä Greta kellahtaa herkästi kyljelleen ja jää maahan makaamaan. Greta haaveilee kodista, jossa olisi oma turvallinen piha ulkoiluharjoituksiin - hoitopaikan pihalla se kävelee hihnassa jo hienosti. Reipas koirakaveri saattaisi olla Gretan mielestä kiva juttu. Vaikka ulkoilu onkin vielä jännittävää, on Greta sisällä kuin kuka tahansa nuori koira ja iloitsee rapsutuksista ja herkuista suu naurussa.

Gretaan pääsee tutustumaan Nokialla. Painoa Gretalla on tällä hetkellä n. 18 kg.

13.7.2016
Surusilmä-Greta vaihtoi maisemaa ja opettelee nyt kotikoiran elämää hoitopaikassaan.

13.6.2016
Gretalla on hyvin kauniit, joskin vähän surumieliset silmät. Greta on hyvin ystävällinen nuori neito, joka haaveilee oman ihmisen löytymisestä Irinan tarhalla.

Aitauksessa tarhan perällä, pentulauman keskellä, istuu mietteliään näköinen Greta-tyttö. Greta on vastikään joutunut tarhalle, mutta syytä sen sinne joutumiselle emme tiedä. Ihmisten lähestyessä Greta valpastuu ja sen surumielisissä silmissä näkyy pieni ilon häivähdys. Greta tulee rauhallisesti tervehtimään vieraita. Se vaikuttaa hyvin lempeältä ja ihmisrakkaalta tytöltä, joka muiden pentujen riekkuessa ympärillä jättäytyy kuitenkin hieman taka-alalle katselemaan. Gretassa on jotain kovin sympaattista.

Koska Gretan menneisyydestä ei ole tietoa, on omistajan varauduttava siihen, että monet asiat ja tilanteet ovat sille uusia ja jännittäviä. Tavallinen kotikoiran elämä ei välttämättä ole Gretalle tuttua, joten edessä voi olla sisäsiisteyden ja yksin olemisen opettelua. Hihnassa käveleminenkin voi olla täysin vieras asia Gretalle, mutta tyttö lupaa yrittää parhaansa. Greta toivoisi löytävänsä jostain rakastavan ja sitoutuneen ihmisen, jonka kanssa edessä olisi vielä monen monta antoisaa ja ihanaa vuotta!

Greta jää aikuisena keskikokoiseksi tytöksi. Painoa saattaa kertyä 20 kilon verran tai enemmän, mutta Greta jää alle 30 kiloiseksi kaunottareksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.