Ernesto

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2015

20.10.2016
Ernesto sai kodin Oulusta.

11.9.2016
Ernestosta on kasvanut sympaattinen ja iloinen nuorimies. Puoli vuotta tarhaelämää on takana, mutta toivottavasti pian koko elämä uudessa kodissa edessä!

Ernesto on varttunut tarhalla suloisesta pentupallerosta komeaksi nuoreksi mieheksi. Parin kuukauden päästä Ernesto juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Tarhalla ei juhlia pojalle järjestetä, mutta jospa kävisikin sellainen onni, että Ernesto löytäisi oman kodin jo ennen sitä?

Ernesto on ikäisekseen varsin rauhallinen poika. Se ei turhia hötkyile tai höyryä, vaan tulee tutustumaan ystävällisesti ja rauhallisesti. Kun vilkkaammat aitauskaverit riehaantuvat ja hakevat huomiota hinnalla millä hyvänsä, ei Ernesto ala kilpailla huomiosta, vaan se mieluummin siirtyy sivummalle odottamaan vuoroaan.

Ernesto on päässyt kokeilemaan jälleen myös hihnassa kävelemistä. Tarhan ulkopuolella Ernesto on vähän ihmeissään, mutta uteliaasti se silti katselee ympärilleen eikä vaikuta erityisen pelokkaalta. Silti Ernestolla riittää paljon opeteltavaa vielä hihnassa kävelemisessä, ja on myös oletettavaa, että uuteen ympäristöön muuttaminen saa Erneston ensin hämilleen. Fiksu ja filmaattinen Ernesto kuitenkin sopeutuu varmasti nopeasti, kunhan uusi omistaja osaa antaa sille aikaa ja rohkaista sitä sopivasti.

Ernesto jäänee kevyehköksi keskikokoiseksi pojaksi. Sillä on korkeutta noin 50 cm ja painoa korkeintaan 20 kg. Kiloja saattaa kuitenkin vielä kertyä muutamia pojan aikuistuessa.

2.3.2016
Ernesto ei ainakaan suloisuudessaan häviä veljelleen. Sylissä oleminen vähän jännittää, mutta muutoin Ernesto on oikein iloinen, avoin ja reipas poika!

Veljekset Eduardo ja Ernesto ovat kaikessa söpöydessään liikuttava kaksikko. Miksi joku on halunnut pennuista eroon, siitä meillä ei ole tietoa. Veljekset asuvat Irinan suuressa pentutalossa ja toivovat kovasti, että joku kaunis päivä ne nostetaan auton kyytiin, jonka suuntana on Suomi - ja ennen kaikkea oma koti.

Ernesto on veljensä tavoin sosiaalinen ja iloinen pentu, joka toivottaa kaikki tutut ja tuntemattomatkin tarhavieraat samantien tervetulleiksi. Pikku poika nauttii sydän pakahtuen kaikesta saamastaan huomiosta eikä sen maailmassa ole mitään parempaa kuin ihmiset. Syliin nostaminen vetää pikku miehen naaman hiukan vakavaksi, joten liikaan sylittelyyn poika tuskin on ainakaan saanut tottua. Päästessään takaisin maahan alkaa pieni siimahäntä vispata samalla, kun poika katselee ylös korkeuksiin jalkojen juurelta. Ei tainnut lämmin syli hullumpi paikka sittenkään olla.

Ernesto toivoo löytävänsä jostain ihmisen, jolla riittää aikaa ja jaksamista pienen pennun sopeuttamiseen. Monet asiat ja tilanteet voivat olla Ernestolle vielä jännittäviä, joten omistajan kannustava ja kärsivällinen asenne tulee varmasti tarpeeseen. Riittävästi liikuntaa, tapakoultusta ja rakkautta, niillä eväillä Ernestosta kasvaa varmasti onnellinen ja tasapainoinen aikuinen poika!

Viipurin koirat - Ernesto 19. & 21.7.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.