Lumikki

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2015

25.5.2016
Lumikki sai kodin Vihdistä.

6.5.2016
Lumikin maailma valkeni paremmaksi toukokuisena keskiviikkona, kun se sai matkustaa pois koiratarhalta Viipurista ja muuttaa suomalaiseen hoitokotiin.

Lumikki on nenästä hännänpäähän asti ihmisen kaveri, ja siksi elämä koiratarhalla taisikin olla sille melkoinen koettelemus. Kotioloihin päästyään Lumikki parkkeerasi kotihoitajansa kainaloon, ja siinä taitaakin olla neidin mieluisin paikka silloin kun se vain malttaa olla paikoillaan.

Lumikki on alkujaan peräisin venäläisestä kodista, mutta kovin hyviä eväitä kotikoiran elämään se ei ole tainnut ensimmäisestä kodistaan saada. Näyttää siltä että aktiivisella koiralla on vielä hiukan opeteltavaa niin hihnakävelyssä, sisäsiisteydessä kuin kotiinjäämisessäkin. Nokkelana tyttönä Lumikki varmasti oppii kaikki kotikoiran taidot aikanaan, mutta tarvitsee siihen ihmiseltään johdonmukaista ohjausta ja tukea. Erityisen tärkeä ominaisuus Lumikin uudelle omistajalle on halu ja mahdollisuus tarjota tytölle tarpeeksi tekemistä: ulkoilua, lenkkeilyä ja muuta yhteistä puuhaa. Lumikki on kooltaan aika pieni koira, mutta rakenteeltaan se on urheilullinen ja luonteeltaan hyvinkin vilkas. Siksi riittävä liikunta on varmasti tärkeä osa Lumikin elämää.

Vaikka Lumikki tuntuu olevan varsin kirjaimellisesti ihmisen paras ystävä, tulee se hyvin toimeen myös hoitopaikan toisen koiran, leikatun uroksen kanssa. Kissat sen sijaan eivät oikein osaa arvostaa jahtausleikkiä johon Lumikki helposti innostuu, joten ainakin koiriin tottumaton kissa voi hermostua Lumikin seurasta. Lumikki sopii siis parhaiten kotiin jossa ei ole pieniä eläimiä, mutta koiraseura on tervetullutta ja ihmisseura ehdoton vaatimus!

13.3.2016
Lumikkia seurallisempaa koiraa ei taida hevillä löytyä! Kaunis Lumikki todellakin rakastaa ihmisiä ja se haluaisi löytää pian omistajan, joka puolestaan rakastaa iloisia ja aktiivisia koiria.

Tämä suloistakin suloisempi tyttö haluaa valloittaa sydämesi – oletko valmis? Lumikki etsii kotia, jossa tytön energia osataan ohjata oikeaan suuntaan ja sitä opastetaan lempeästi kotikoiran tavoille. Tämä suloinen tyttö tarvitsee aktiivisen kodin ja se nauttisi varmasti jostain mukavasta harrastuksesta oman ihmisensä kanssa. Kuka antaisi ihanalle Lumikille mahdollisuuden näyttää kuinka hieno tyttö se on?

Lumikki rakastaa ihmisiä! Se pitää huolen siitä, että jokainen sen tarhassa vieraileva saa koko naaman täydeltä pusuja. Se haluaisi jo kovasti ikioman ihmisen, jota se saisi pussailla joka päivä. Tämän tytön sydän on puhdasta kultaa ja siitä saa joku mitä reippaimman ja sydämellisimmän koiran. Ihmisten huomio on Lumikista parasta, mutta myös herkut maistuvat. Se kävi oma-aloitteisesti hakemassa taskusta nameja ja ennen kuin kukaan huomasi, olikin tasku jo tyhjä. Herkkuhetken jälkeen Lumikki tuli tyytyväisenä syliin rapsuteltavaksi.

Lumikki on noin vuoden ikäinen reipas tyttö, joka hylättiin Irinan tarhalle suoraan kodista pentuiän jälkeen. Ilmeisesti Lumikki oli sen verran aktiivinen tyttö kotioloissa, että omistaja ei jaksanut tarjota sille riittävästi ulkoilua ja aktivointia. Lumikin onneksi se pääsi hetken päästä viipurilaiseen kotihoitopaikkaan harjoittelemaan lisää kotikoiran elämää. Se tuotiin kuitenkin hoitojakson jälkeen takaisin tarhalle odottamaan ikiomaa kotia Suomesta. Koska Lumikilla on jo jonkinlainen käsitys kotikoirana elämisestä, toivomme sen pääsevän pian omaan kotiin, jotta tarhaelämä voisi jäädä vihdoin taakse.

Olimme paikalla sillä hetkellä, kun tyttö tuotiin takaisin tarhalle. Oli sydäntä särkevää, kuinka hämmentynyt Lumikki oli, kun sen kotihoitaja lähti. Eihän tyttö tietenkään voinut ymmärtää, miksi se joutui takaisin. Vaikka me ymmärrämme viipurilaisen kotihoidon tärkeyden, ei Lumikki tietenkään tiennyt olleensa vain hoidossa. Siitä tuntui, kuin se olisi hylätty – taas. Olisiko vihdoin sen vuoro päästä ihan oikeaan loppuelämän kotiin, jossa sen ei enää ikinä tarvitsisi pelätä joutuvansa hylätyksi?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.