Pilke

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 5/2016

29.9.2016
Pilke sai kodin Pyhtäältä.

25.8.2016
Kaunis Pilke on vähän ujo tyttö. Se tulee tutustumaan uusiin ihmisiin varovaisesti, mutta kuitenkin uteliaasti.

Pilke kuuluu pentulaumaan, joka pelastettiin Irinan tarhalle loppukesästä. Kaksi emoa ja niiden pennut toimitettiin samassa kasassa tarhalle, ja koska pentueet olivat menneet jo iloisesti keskenään sekaisin, emme ole varmoja, että ketkä niistä ovat sisaruksia keskenään. Pilkkeen sisaruksia ja kavereita ovat Pekko, Pauli, Paavo, Pietari, Patrik ja Penni.

Pilke ujostelee vieraita ihmisiä jonkin verran. Se tulee katselemaan kävijöitä pienen matkan paastä, mutta rohkeus riittää vain varovaiseen haisteluun ja pieneen hännän heilutukseen. Syliin nostaminen saa Pilkkeen vähän jännittämään, mutta kiltisti se siinä silti nakottaa ja katselee, kun kuvaaja yrittää saada sen ilmettä piristymään.

Koska Pilke on vähän varovainen tyttö, tarvitsee se ymmärtäväisen omistajan, joka osaa rohkaista ja tukea pentua sen mielestä jännittävissä tilanteissa. Reipas koirakaveri olisi Pilkkeen mielestä ehdoton plussa, vaikka rauhallisessa ympäristössä ja oikealla ohjaamisella se pärjää varmaankin myös ainoana koirana.

Pilkkeestä kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka Pilke on erityisen kaunis tyttö raidallisen turkkinsa kanssa, tulee sille kodin tarjoamista harkita aivan yhtä tarkoin kuin mille muulle pennulle tahansa. Kotioloissa Pilke varmasti reipastuu, ja kun pilke silmäkulmaan ilmestyy, voi kyytiä saada niin sohva kuin naapurin kissatkin. Silloin mitataan omistajan pinnaa ja taitoja, mutta rauhallisella ja pitkäjänteisellä kouluttamisella Pilkkeestä kasvaa varmasti hieno tyttö!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.