Rea

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2008

15.12.2016
Rea matkasi omaan kotiin Mäntsälään.

1.9.2016
Arviolta noin 8-vuotias Rea sai tuntemattomasta syystä lähtöpassit kodistaan. Rea sai ensin asua hetken aikaa Irinan kotipihassa, mut nyt tyttö etsii uutta kotia tarhalta käsin.

Sympaattinen Rea-rouva ottaa meidät vastaan Irinan takapihalla. Rea tulee ystävällisesti tervehtimään, nuuhkii uteliaana vieraita ja laskee käpälänsä syliin. Irina kertoo, että Rea hylättiin suoraan kodista, mutta syytä hylkäämiselle emme tiedä. Rea ei ole enää mikään aivan nuori tyttö, joten voihan olla että omistaja ei vain halunnut vaivoikseen ikääntyvää koiraa. Rea vaikuttaa rauhalliselta ja mukavalta koiralta, jolle vieraiden seura on mieluisaa.

Seuraavalla viikolla Rea on siirretty jo tarhalle. Tyttö jakaa saman sisähäkin urospuolisen vanhuskoiran kanssa ja aitaustoverit näyttävät tulevan hyvin juttuun. Muutto koiratarhalle on varmasti ollut entiselle kotikoiralla iso järkytys ja Rea haukahtelee ja liikkuu häkissään levottomasti. Ihmisten läsnäolo ja rauhalliset rapsutukset saavat sen rauhoittuman, mutta kun lähdön aika koittaa haluaisi Rea kovasti tulla mukaamme.

Rea kaipaisi kovasti omaa ihmistä ja kotia. Pehmeä peti, jolle saisi ojentaa tassunsa, laadukasta ruokaa ja sopivasti liikuntaa ovat myöskin Rean toivomuslistalla. Koska Realla on joskus ollut koti, voi sopeutuminen kotikoiraksi käydä äkkiä - tai sitten jotkin asiat vaativat vielä harjoittelua. Niin tai näin, Rea etsii sitoutunutta kotia, joka tiedostaa myös sen, että vanhenevan koiran kanssa on yleensä tiedossa enemmän eläinlääkärikuluja. Realla on kuitenkin paljon annettavaa ja toivottavasti myös useita onnellisia vuosia edessä - oman ihmisen kanssa tietysti!

Viipurin koirat - Rea 2.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.