Graf

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013-2014

28.1.2016
Grafin odotus palkittiin viimein ja se matkusti Suomeen omaan kotiin.

14.2.2015
Ystävällinen Graf pelastettiin kadulta Olgan tarhalle. Graf toivoo, että matka jatkuisi pian omaan kotiin asti!

Graf syntyi hyljeksittyyn koiralaumaan joskus loppuvuodesta 2013 tai alkuvuodesta 2014. Laumaan kuului Grafin emo Betty, ja siihen jäivät asumaan myös Grafin sisarukset PrincesaMarkiza ja Leidi. Paikalliset eläinsuojelijat säälivät näitä hyvin laihoja ja huonokuntoisia koiria, ja kaikeksi onneksi Olga lupautui pelastamaan koko lauman tarhalleen.

Graf suhtautuu vieraisiin ihmisiin aluksi ihan hetken empien, mutta hyvin nopeasti se tulee jo tutustumaan ja sen jälkeen jää kainaloon rapsuteltavaksi. Graf onkin ystävällinen ja kohtuullisen rauhallinen poika - sympaattinen koira, jolle toivoisi mahdollisimman lyhyttä aikaa tarhalla ja pitkää, onnellista aikaa omassa kodissa. Graf vaikuttaa kiltiltä pojalta, joka ei ole saanut ihmisiltä sitä huomiota mitä olisi halunnut, mutta joka silti jaksaa olla luottavainen vieraiden ihmisten seurassa.

Graf tulee hyvin toimeen siskojensa kanssa. Aitauksessa ei ole toisia uroksia, mutta Graf vaikuttaa sen verran nöyrältä pojalta, että sitä voisi myös ajatella toisen kiltin poikakoirankin kaveriksi. Graf voisikin arvostaa, että kodissa olisi valmiiksi mukava koirakaveri odottamassa, onhan se tottunut elämään laumassa. Ainoanakin koirana Graf voisi pärjätä, mutta siinä tapauksessa uuden omistajan tulee ymmärtää, että esimerkiksi yksinjäämisen opettelu voi olla työlämpää, kun ei ole koirakaveria turvana.

Graf ei ole koskaan asunut sisätiloissa, joten niin sisäsiisteys kuin yksinjääminenkin tulee opettaa kuin pennulle. Myöskään hihnassa käveleminen saati mitkään hoitotoimenpiteet eivät ole Grafille tuttuja. Kaikkien näiden taitojen huolelliseen ja pitkäjänteiseen opettamiseen tuleekin uuden omistajan varautua. Samoin tulee varautua siihen, että menneisyydestään johtuen Graf saattaa ihmetellä ja arastella monia sellaisia asioita, joiden helposti ajattelisi olevan tuttuja jokaiselle koiralle.

Graf on komea, kiltti ja ihmisrakas poika - pidetään peukkuja, että sen tarhalla asuminen jäisi mahdollisimman lyhyeksi!

Viipurin koirat - Graf 21.2.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.