Salsa

Sukupuoli: narttu 
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 47 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 12/2020
Sijainti: Kirkkonummi, Suomi

6.1.2021
Salsa on välitön ja elämäniloa täynnä oleva tyttö, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia.

Salsan mielestä ihmiset on maailman ihanimmat olennot! Tähän mennessä Salsa on tykännyt kaikista tapaamistaan ihmisistä: lapsista isoihin, möreä-äänisiin miehiin.

Salsa on aika verbaalinen tyttö ja se osaa käyttää ääntään, sen vuoksi Salsa ei ole hyvä valinta kerrostaloon. Yksin Salsa ei haluaisi olla, mutta yksinoloa ollaan harjoiteltu ahkerasti ja sen harjoittelua tulee jatkaa omassa kodissa. Salsa osaa matkustaa autossa rauhallisesti ja yleensä nukkuu ihmisensä jaloissa koko matkan ajan.

Remmikävelyn alkeet Salsa on sisäistänyt hyvin ja vaikka tyttö olisi kiinnostunut juttelemaan kaikkien vastaantulijoiden kanssa, osaa hän ohittaa vastaantulijat nätisti, jos Salsan ihminen sitä pyytää.

Toisten koirien kanssa Salsa tulee toimeen, mutta se ei kauheasti niitä kaipaa: ihmiset on tärkeämpiä. Salsan kotihoitopaikassa asuu kaksi kissaa, joista Salsa on kiinnostunut. Kissat eivät ole aivan yhtä innoissaan energisestä Salsasta, vaan pitävät mielellään hieman välimatkaa leikkisään pentuun.

Salsan mielestä ihaninta on rentoutua sohvalla ihmisen vieressä rapsuteltavana. Ihan sohvaperunaksi Salsasta ei ole, vaan tytöstä saa hyvän kaverin pidemmällekin lenkille. Yhtä asiaa lukuunottamatta Salsa tuntuu rakastavan ihan kaikkea tässä maailmassa: suihkusta Salsa ei vielä ole oppinut tykkäämään.

Salsa tekee hyvin tarpeensa ulos, kunhan ihmiset tajuaa viedä pennun ulos tarpeeksi usein. 

4.1.2021
Katso reippaan Salsan tuoreimmat kuulumiset kotihoidosta tuoreelta videolta.

Viipurin koirat - Salsa kotihoidossa 4.1.2021

21.12.2020
Reipas Salsa jätti tarhan taakseen ja käänsi uuden sivun elämässään. Salsa odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Kirkkonummella.

Salsan yhteyshenkilönä toimii Kristiina.

16.12.2020
Kaikki kahdeksan Salsalta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Salsalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

4.12.2020
Salsa sisaruksineen päätyi Snezhannan luokse kesällä. Salsa on ystävällinen mutta hiukan ujo tyttö, löytyisiköhän kotia?

Salsa, Sam, Samba ja Simba tuotiin Snezhannan tarhalle Veshchevon (suom. Heinjoki) kylästä, joka sijaitsee Karjalan kannaksella noin 20 km Viipurin itäpuolella. Sisarukset asuivat alkuun Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa, josta ne siirtyivät myöhemmin syksyllä Snezhannan tarhalle. Snezhanna kuvailee sisaruksia ystävällisiksi ja ihmisrakkaiksi, mutta hiukan ujoiksi. Hihnassa sisarukset eivät ole vielä tottuneet kulkemaan ja kuvaussessio oli niiden ensimmäinen hihnakävely. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.