Zhuzha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 3 kg)
Syntymäaika: 2/2020
Tautitestattu: 9/2021

18.11.2021
Zhuzha sai kodin Uudestakaupungista.

16.10.2021
Zhuzha on pieni ja vielä kovin epävarma tyttö, joka etsii koirakaverillista kotia ja ymmärtäväistä omistajaa.

Zhuzha pääsi Suomeen kotihoitoon syyskuun alussa. Zhuzha haettiin Viipurissa pois hyvin huonoista oloista ja se päätyi Snezhannan tarhalle odottamaan omaa kotia.

Hoitopaikassa tyttö on osoittanut luottoihmiselleen iloiseksi ja touhukkaaksi pikkukoiraksi, mutta kaikkia muita ihmisiä se vielä pelkää kovasti. Varsinkin miehet ovat Zhuzhalle edelleen erittäin kova kauhistus.

Zhuzhan hoitopaikassa on useita muita, eri kokoisia koiria. Ehdottomasti parhaiten Zhuzha tulee toimeen omankokoistensa koirien kanssa, joten Zhuzha toivookin sellaista kotia, jossa olisi kiva, sen kokoluokkaa oleva reippaampi koira odottamassa. Sellaisen tassunjälkiä seuraten on paljon mukavampaa tutustua tähän maailmaan. Kissojen kanssa Zhuzha tulee erinomaisesti toimeen.

Epävarmana koirana Zhuzha reagoi jännittäviin asioihin yleensä haukkumalla. Ääni on kimakka ja voimakas, joten kerrostalo ei ole Zhuzhalle sopiva asuinmuoto. Oma piha helpottaisi myös sisäsiisteysharjoittelua, sillä Zhuzha ei ole vielä sisäsiisti. Uudelta omistajalta vaaditaan siis myös jaksamista ja viitseliäisyyttä sisäsiisteyden harjoitteluun ja sen mahdollisuuden hyväksymiseen, että täysin sisäsiistiä ei Zhuzhasta tule välttämättä koskaan.

Zhuzha nauttii luottoihmisensä sylissä köllöttelystä, kunhan se saa tulla siihen omaan tahtiinsa. Vaikka Zhuzha on reipastunut paljon, epäilyttää sitä edelleen välillä myös se tuttu hoitaja, johon se on parhaiten oppinut jo luottamaan. Kun Zhuzhaa pelottaa oikein kovasti, on se valmis myös näykkäämään, joten uuden omistajan tulee valmistautua rauhalliseen luottamuksen rakentamiseen tämän pienen ja täpäkän tytön kanssa.

Omalle ihmiselleen Zhuzhasta tulee ajan kanssa varmasti voimakkaasti kiintynyt, paljon läheisyyttä ja seuraa kaipaava suloinen pikkukoira. Uudet ihmiset tulevat kuitenkin aina olemaan Zhuzhalle vaikea paikka, joten ihanteellinen koti sille olisi sellainen, jossa vieraita ei käy päivittäin ja jossa ei ole lapsia tai paljon vierailulla käyviä lastenlapsia.

Viipurin Koirat testasi ennen maahantuontia Zhuzhan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Zhuzha tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Zhuzha etsii kotia, joka täyttää seuraavat ehdot:

-pieni koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-ei kerrostaloon

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.