Fanta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

17.10.2021
Fanta sai kodin Vihdistä.

3.10.2021
Fantalla on takanaan nyt reilu viikko kotikoiran elämää hoitopaikassa. Fanta etsii aktiivista omistajaa tai perhettä, jonka kanssa tehdä pitkiä lenkkejä metsässä ja ehkäpä myös harrastaa jotakin.

Lapset ovat Fantan mielestä ihania ja se tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa, vaikka vastaantulevat isot koirat sitä vielä hieman jännittävätkin. Sisäsiisteyttä pitää vielä vähän harjoitella – oma aidattu piha olisi siinä hyvä apu. Paras asumismuoto Fantalle olisi omakoti- tai rivitalo, koska välillä etenkin yksin jäädessään neiti saattaa hieman haukahdella.

Fantalla on painoa tällä hetkellä 10 kg ja säkäkorkeutta 45 cm.

24.9.2021
Ihana Fanta pääsi Suomeen jatkamaan kodin etsintää!

23.9.2021
Fanta pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Fantan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Fanta tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Ennen lähtöä Fanta kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen kummin taloudellisella tuella.

30.8.2021
Hurmaavalla sydänkuviolla varustettu Fanta on reipas tyttö, joka odottaa sisarustensa tavoin kutsua omaan kotiin.

Vaalea Fanta erottuu tummempien sisarustensa joukosta selvästi ja on pentueen muiden tyttöjen tavoin reipas ja iloinen pentu. Kyljessä Fantalla on sydämenmuotoinen laikku – toisiko se onnea kodinetsintään? Snezhanna kuvailee Fantaa kiltiksi, aktiiviseksi ja todella hellyydenkipeäksi tytöksi.

Fantan ja sen sisarusten elämän alkutaival on valitettavan tavallinen ei-toivotun pentueen tarina. Kuusi koiralasta oli hylätty metsään pahvilaatikossa Koiviston eli Primorskin kaupungissa. Pentujen löytäjät pyysivät apua Snezhannalta, mutta täpötäydellä tarhalla ei ollut paikkaa rokottamattomille pennuille. Onneksi hyväsydämiset ihmiset vastasivat Snezhannan hätähuutoon sosiaalisessa mediassa, ja pienokaisille järjestyi hoitopaikka siksi aikaa, että ne olivat kyllin vanhoja muuttamaan tarhalle.

Nyt vajaa puolivuotiaat Fabbi, Fanta, Fifa, Fantik, Fil ja Flai eivät elämänsä karua alkua onneksi enää muistele, vaan tähyävät eteenpäin pentumaisella elämäninnolla! Pennuille ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt kotia Viipurin seudulta, joten Fanta sisaruksineen kääntää katseet Suomen puolelle oman kodin toivossa. Jos kaipaat elämääsi iloista (ja vähän riiviömäistä) pentuenergiaa, Fanta lupaa järjestää sitä yllin kyllin! Siinä sivussa on tietysti harjoiteltava sisäsiisteyttä, yksin olemista ja muita kotikoiran tärkeitä taitoja, mutta pitkäjänteisellä ja lempeällä opastuksella Fanta ne varmasti oppii.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.