Uuno

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

11.11.2021
Uuno sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

9.10.2021
Uunon kuulumisia kotihoidosta:

"Uuno on nyt totutellut elämään ilman koirakaveria, kun veli muutti omaan kotiin. Pikkuhiljaa leikki on alkanut sujua yksinkin, mutta olisihan se kaverin kanssa mukavampaa!

Vieraita ihmisiä kohtaan Uuno on edelleen arka, etenkin miehet jännittävät melkoisesti. Lenkillä Uuno yrittää saada monista vastaantulevat koirista leikkikaveria, vaikka ne ensin jännittäväkin.

Lenkillä kävely hihnassa sujuu pääsäätöisesti hyvin, mutta metsässä innostuessaan ja kotiinpäin kuljettaessa vauhti kiihtyy välillä liikaakin."

Viipurin koirat - Uuno kotihoidossa 9.10.2021

23.9.2021
Komea Uuno etsii kotia tositarkoituksella! Koska moni asia ihmetyttää vielä Uunoa, etsii Uuno kotia, jossa olisi koirakaveri odottamassa.

Uuno katselee edelleen vieraita ihmisiä sopivan etäisyyden päästä, eivätkä makupalatkaan saa häntä vakuuttumaan uuden tuttavuuden hyväntahtoisuudesta. Tuttujen ihmisten keskellä Uuno on kuitenkin hellyydenkipeä, sopuisa koira, joka selkeästi hakee läheisyyttä ihmisestä. Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkaus, sujuvat ongelmitta. Hihnassa kuljetaan hyvin, Uuno ei tunnu säikkyvän ohi kulkevia autoja eikä pyöriä. Vahinkoja ei ole enää sisälle tullut. Uuno tarvitsee ehdottomasti perheen, jossa on koirakaveri osoittamassa rohkaisevaa esimerkkiä.

16.9.2021
Terveisiä Uunolta! Uuno on reipastunut paljon parissa päivässä.

Uudet asiat asiat ja ihmiset jännittävät aluksi kovasti mutta hetken päästä uteliaisuus voittaa, varsinkin koirakaverin seurassa. Kun luottamus on saavutettu, on Uunon mielestä paras paikka ihmisen kyljessä.

Uunon hoitaja kertoo, että sisäsiisteydessä on edistytty hyvin. Tähän asti lenkillä on käyty yhdessä velipojan kanssa, koska Uuno hakee siitä turvaa lenkillä. Uuno kulkee reippaasti hihnassa. Koska Uuno hakee turvaa veljestään, sille etsitään kotia, jossa on kiva koirakaveri: joko narttu tai Uunoa selvästi vanhempi uros.

10.9.2021
Uuno matkusti Suomeen ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Tampereella. 

9.9.2021
Uuno pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Uuno testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Uuno jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Uunon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Uuno tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Uunolta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Uuno kastroitiin.

8.6.2021
Iloinen Uuno odottaa omaa kotia Snezhannan tarhalla Viipurissa.

Uuno ja sen sisarukset syntyivät helmikuun tienoilla viipurilaiselle kotikoiralle. Emon omistaja otti Snezhannaan yhteyttä ja kertoi, ettei aio pitää pentuja. Pennut joko haettaisiin pois tai niiden elämä päättyisi. Snezhanna lupasi hakea pennut, mutta vain sillä ehdolla että omistaja suostuisi leikkauttamaan emon. Snezhanna steriloi emokoiran ilmaiseksi ja haki kaikki viisi pentua luokseen.

Pennuista kaksi on löytänyt kodit Viipurista, mutta kolme reipasta poikaa on vielä koteja vailla. Uolevi, Ukkopekka ja Uuno ovat Snezhannan mukaan sosiaalisia, iloisia ja reippaita pikkumiehiä. Toivomme kovasti, että pojille järjestyisi hoitopaikkoja tai omat kodit Suomesta, sillä tarhalle jääminen tietää väistämättä kurjaa elämää.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.