Juta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 5/2021

28.5.2021
Juta muutti omaan kotiin Helsinkiin.

7.3.2021
Reippaalle Jutalle lisättiin video.

Viipurin koirat - Juta 28.2.2021

24.1.2021
Juta pentuineen päätyi Snezhannan hoiviin maaliskuussa 2020. Joku toinen koira oli purrut Jutaa niin, että heti alkuun se pääsi klinikalle paikattavaksi, ja pian se myös sterilisoitiin.

Rajat olivat juuri sulkeutuneet koronan vuoksi, joten emme ole itse päässeet Jutaa tapaamaan. Jutan kahdelle pennulle etsittiin koteja Viipurista, ja poikapentua onnistikin nopeasti. Knopa-tyttö jäi tarhalle kasvamaan, mutta se on asunut omassa kodissaan Suomessa jo jonkin aikaa. 

Snezhanna kuvailee Jutaa ystävälliseksi, sosiaaliseksi ja reippaaksi koiraksi. Jutalla on ollut jonkinlainen koti, mutta se ei ole välttämättä ollut varsinainen lemmikki, vaan ehkä toimittanut vahdin virkaa pihalla tai ollut pentuna ollessaan lasten ilona yhden kesän ajan. Hihnassa se kävelee varsin tottuneesti.

Juta otettiin talteen Viipurin Tammisuon kaupunginosasta, jossa on pieniä viljelyksiä ja kesäasutusta. Se tiedetään, että Juta oli elänyt alueella kodittomana jo jonkin aikaa. Irrallaan elävää koiraa ei katsottu hyvällä ja kun se vielä sai pennutkin, se toimitettiin tarhalle.

Juta muistuttaa ulkonäöltään vahvasti laikaa ja se saattaakin olla rotukoira. Jutasta haaveilevien kannattaa tutustua laikatyyppisten koirien luonnekuvauksiin. Riistavietin vuoksi Jutaa voi tuskin pitää irti aitaamattomalla alueella. 

Juta viihtyisi luultavasti ainoanakin koirana, tai kivan poikakoiran kaverina. Ulkoilu on sille taatusti mieluista puuhaa, joten pelkäksi sohvankoristeeksi se ei tahdo muuttaa, vaikka kaunis onkin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.