Jaava

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 11/2020

5.1.2021
Jaava sai kodin Vantaalta.

21.12.2020
Voi mikä onnenpäivä! Jaavan ei enää tarvitse hytistä tarhalla vaan se matkusti hoitopaikkaan odottamaan sopivan kodin löytymistä.

8.12.2020
Jaavalta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Jaavan rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Jaavalta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Jaavalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Ihastuttava Jaava, jonka elämä meinasi loppua lyhyeen. Jaava odottaa Snezhannan tarhalla josko elämällä olisi sittenkin vielä jotain iloisia suunnitelmia tytön varalle.

Jaava ja sen sisarukset Jessie, Jami, Jose, Jasmin ja Joska löytyivät Viipurista roskapöntöstä. Pienillä pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia, ellei joku hyväsydäminen ihminen olisi sattunut löytämään niitä sieltä. Niiden onneksi niin kuitenkin kävi, ja nyt kaikki kuusi elävät tarhalla odottaen päivää, milloin ne pääsisivät matkustamaan Suomeen omiin koteihin tai hoitopaikkoihin. Snezhanna kuvailee Jaavaa reippaaksi pennuksi, joka on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Ikänsä ja rokotustensa puolesta Jaava on valmis matkustamaan, kunhan sopiva koti löytyy. Se sterilisoidaan ja tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.