Pepita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 14,5 kg)
Syntymäaika: 5/2016

19.11.2021
Pepita sai kodin Hämeenlinnan seudulta.

24.10.2021
Pepita on siro tiikeriraitainen tyttö, jonka nöyrä ja vaatimaton olemus on hyvin liikuttava. Pepita etsii arkoja koiria ymmärtävää omistajaa.

Pepita on nyt asunut kotihoitopaikassa hieman yli kaksi kuukautta. Aluksi Pepita oli hyvin vaisu ja arka, mutta hiljalleen tytön olemukseen on tullut iloisuutta ja kiinnostusta uusiin asioihin. Pepita tulee erinomaisesti toimeen hoitopaikan lukuisten koirien kanssa, niin vanhusten, aikuisten kuin pentujenkin. Kotihoitajaperhe on saavuttanut Pepitan luottamuksen ja tyttö rohkenee ottaa oma-aloitteisesti yhä enemmän kontaktia niin perheen aikuisiin kuin lapsiin. Hoitoaikana Pepitalta on leikattu munasarjoista iso kasvain ja tyttö on toipunut leikkauksesta hyvin. 

Vieraisiin ihmisiin Pepita suhtautuu varautuneesti, mutta ystävällisesti, ja se uskaltaa jo hieman lähestyä myös vierasta henkilöä. Hoitopaikan isolla piha-alueella Pepita tutkii mielellään omissa oloissaan, mutta innostuu silloin tällöin leikkimään ja juoksemaan toisten koirien kanssa. 

Pepitan suurin haaste on talutushihnaan kohdistuva pelko. Kotihoitaja on varovasti aloittanut hihnaan tutustuttamisen, mutta toistaiseksi hihnan laittaminen on ollut liian pelottavaa. Kotihoitaja arvioikin, että hihnassa kulkemisen opetteluun tulee varata useita kuukausia. Pepitaa ei saa yhtään pakottaa ylivoimaisiin tilanteisiin, vaan herkän tytön kanssa on jaksettava edetä juuri niin pienin askelin kuin Pepita rohkenee ottaa. Aidattu rauhallinen piha ja sen ympäristö sekä reipas koirakaveri ovat välttämättömiä edellytyksiä Pepitan hihnaopinnoille.

Pepita kaipaa sekä ihmisten läheisyyttä että mahdollisuutta vetäytyä omiin oloihin, vaikkapa sängyn alle. Tuleva koti voi sijaita niin yksin asuvan henkilön, pariskunnan kuin rauhallisen lapsiperheenkin omakotitalossa. Rauhallisuus, lempeys ja herkkyys Pepitan peloille ovat ne asiat, joita uudelta kodilta edellytetään.

Kotihoitopaikassa Pepita on ottanut jo useita pieniä, mutta lupaavia askeleita kohti kahlitsevista peloista vapaata elämää. Kärsivällisellä opastuksella Pepitallekin voivat vielä jonakin päivänä metsälenkit yhdessä koirakaverin ja oman ihmisen kanssa olla todellisuutta.

Pepitan kuulumisia voi seurata myös Instagramissa.

18.10.2021
Pepitan kasvain osoittautui hyvänlaatuiseksi. Huh! Kiitämme Pepitan kummia, joka auttoi maksamaan leikkauksen ja laboratoriotutkimuksen.

16.9.2021
Pepita kävi sterilisoitavana. Leikkauksessa sen toisesta munasarjasta löytyi kookas kasvain, joka on nyt patologilla tutkittavana.

28.8.2021
Kiltti Pepita etsii uutta kotia. Pepita on ystävällinen ja varovainen tyttö, joka ei halua tehdä itsestään numeroa. Pepita etsii kotia, jossa olisi aidattu, oma piha ja kiva koirakaveri odottamassa.

Pepita siirtyi kotihoitopaikkaan viikko sitten. Kotihoitopaikassa on useita muita koiria ja Pepita on tullut kaikkien niiden kanssa erittäin hyvin toimeen. Ihmisiin Pepita suhtautuu ystävällisesti, vaikkakin vielä varovaisesti. Paras nukkumapaikka on kuitenkin löytynyt sängystä, kotihoitajien vierestä.

Omalla pihalla Pepita ulkoilee rauhallisesti ja tulee sisälle pyydettäessä. Hihnassa kulkeminen on Pepitalle uusi asia, joten se täytyy opettaa sille alusta alkaen. Myös hoitotoimenpiteissä riittää harjoiteltavaa. Vieraita ihmisiä Pepita haukkuu hetken, mutta rauhoittuu varsin nopeasti ja käy sen jälkeen vähän haistelemassa ja hakemassa herkkuja kädestä. Kotihoitopaikassa tutuiksi tulleisiin ihmisiin, niin aikuisiin kuin lapseen, Pepita suhtautuu ystävällisesti.

Pepita vaikuttaa hyvin kiltiltä tytöltä - sellaiselta seinäruusulta, joka kaipaa ymmärtäväistä omistajaa puhjetakseen kukkaan. Pepitaa ei saa pakottaa liian vaikeisiin tilanteisiin, vaan sille pitää jaksaa ja osata opettaa asiat palkisemalla ja kannustamalla. Pepita on sisäsiisti ja yksinolot sujuvat ongelmitta.

Aidattu, oma piha on ehdoton vaatimus Pepitan uudessa kodissa. Samoin kiva koirakaveri tulisi olla näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa jännittäviin tilanteisiin. Uuden kodin ympäristön tulisi olla myös kohtuullisen rauhallinen.

Pepitan yhteyshenkilönä toimii Heidi K. Adoptiomaksu kodinvaihtajakoirasta on 300 €.

4.1.2017
Pepita sai kodin Vantaalta.

24.11.2016
Pepita rohkaistuu päivä päivältä enemmän, ja harjoittelee kotielämää Somerolla.

Pepitan tiikeriraitainen ulkonäkö kiinnittää huomion eikä tyttöä voi olla ihastelematta. Tarhalla arkana kopissaan piileskellyt Pepita on hoitopaikassa jo reippaampi ja liikkuu vapautuneesti toisten koirien mukana. Ihmiset ovat vielä jännittäviä, eikä tyttö uskaltaudu ainakaan vieraamman kävijän rapsuteltavaksi. Kotiutuminen on kuitenkin jo hyvällä alulla, ja Pepita rakentaa vähitellen luottamusta ihmisiin.

Tästä koirasta ei kasva mitään jättiläistä, tyttö vaikuttaa pienehköltä puolivuotiaalta ja aikuisena Pepita taitaa jäädä hiukan keskikokoa sirommaksi. Tämä tyttö tarvitsee kodin jossa ymmärretään ujoa koiraa, ja annetaan sille aikaa rohkaistua ja kehittyä omassa tahdissaan. Reipas koirakaveri auttaisi varmasti kotiutumista ja toimisi Pepitalle hyvänä esimerkkinä, joten parasta olisi jos uuteen perheeseen kuuluisi vanhempi koiraveli tai -sisko.

17.11.2016
Pepitaa onnisti ja se pääsi monen muun pennun kanssa opettelemaan kotikoiran elämää Somerolle.

4.10.2016
Tiikeriraitainen Pepita on kaunis pentu, mutta luonteeltaan vielä valitettavan arka tyttö, joka tarvitsee kokeneen ja koirakaverillisen kodin.

Pepita kuuluu pentulaumaan, joka pelastettiin Irinan tarhalle loppukesästä. Kaksi emoa ja niiden pennut toimitettiin samassa kasassa tarhalle, ja koska pentueet olivat menneet jo iloisesti keskenään sekaisin, emme ole varmoja, että ketkä niistä ovat sisaruksia keskenään. Pepitan sisaruksia ja kavereita ovat PatrikPauliPaavoPietariPekkoPenni ja Pilke.

Pepita eli pitkään pentulaumassa Irinan pihalla olevassa aitauksessa. Aitaus ei kuitenkaan ollut ihan karkausvarma, ja silloin tällöin joku sieltä aina livahti karkuun. Kun muut pennut oli onnellisesti saatu kuvattua, pilkisti viereisen talon alta Pepitan nenänpää jos sitäkään. Pepitaa ei saatu kiinni, joten kuvia siitä ei saatu. Irinan onnistui kuitenkin saamaan arkajalka-neitonen kiinni ja se toimitettiin tarhalle sisarustensa kanssa samaan aitaukseen.

Pepita uskaltautuu varovaisesti katsomaan verkon takaa ihmisiä, mutta ihmisten ollessa aitauksessa se mieluiten piiloutuu kopin pimeyteen muiden ujojen pentujen sekaan. Kun tytön saa napattua kiinni, istuu se kuitenkin nätisti sylissä. Ilme tosin kertoo, että jännitys on huipussaan. Päästessään takaisin maahan Pepita sipsuttaa kiireesti takaisin turvapaikkaansa.

Koska Pepita on arka tyttö, tulee se tarvitsemaan uudelta omistajaltaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Reipas koirakaveri tai useampi auttaa tyttöä varmasti sopeutumaan. Pepitan sisaruksista jo muutamat ovat Suomessa kodeissaan, ja vaikka nekin olivat jonkin sortin arkajalkoja, on reipastumista lyhyessä ajassa tapahtunut jo paljon. Mahdollisuudet on aina sitä paremmat, mitä nopeammin tarhalta pääsee omaan kotiin. Toivottavasti Pepitakin saa mahdollisuuden.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.