Pepita

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 5/2016

4.1.2016
Pepita sai kodin Vantaalta.

24.11.2016
Pepita rohkaistuu päivä päivältä enemmän, ja harjoittelee kotielämää Somerolla.

Pepitan tiikeriraitainen ulkonäkö kiinnittää huomion eikä tyttöä voi olla ihastelematta. Tarhalla arkana kopissaan piileskellyt Pepita on hoitopaikassa jo reippaampi ja liikkuu vapautuneesti toisten koirien mukana. Ihmiset ovat vielä jännittäviä, eikä tyttö uskaltaudu ainakaan vieraamman kävijän rapsuteltavaksi. Kotiutuminen on kuitenkin jo hyvällä alulla, ja Pepita rakentaa vähitellen luottamusta ihmisiin.

Tästä koirasta ei kasva mitään jättiläistä, tyttö vaikuttaa pienehköltä puolivuotiaalta ja aikuisena Pepita taitaa jäädä hiukan keskikokoa sirommaksi. Tämä tyttö tarvitsee kodin jossa ymmärretään ujoa koiraa, ja annetaan sille aikaa rohkaistua ja kehittyä omassa tahdissaan. Reipas koirakaveri auttaisi varmasti kotiutumista ja toimisi Pepitalle hyvänä esimerkkinä, joten parasta olisi jos uuteen perheeseen kuuluisi vanhempi koiraveli tai -sisko.

17.11.2016
Pepitaa onnisti ja se pääsi monen muun pennun kanssa opettelemaan kotikoiran elämää Somerolle.

4.10.2016
Tiikeriraitainen Pepita on kaunis pentu, mutta luonteeltaan vielä valitettavan arka tyttö, joka tarvitsee kokeneen ja koirakaverillisen kodin.

Pepita kuuluu pentulaumaan, joka pelastettiin Irinan tarhalle loppukesästä. Kaksi emoa ja niiden pennut toimitettiin samassa kasassa tarhalle, ja koska pentueet olivat menneet jo iloisesti keskenään sekaisin, emme ole varmoja, että ketkä niistä ovat sisaruksia keskenään. Pepitan sisaruksia ja kavereita ovat PatrikPauliPaavoPietariPekkoPenni ja Pilke.

Pepita eli pitkään pentulaumassa Irinan pihalla olevassa aitauksessa. Aitaus ei kuitenkaan ollut ihan karkausvarma, ja silloin tällöin joku sieltä aina livahti karkuun. Kun muut pennut oli onnellisesti saatu kuvattua, pilkisti viereisen talon alta Pepitan nenänpää jos sitäkään. Pepitaa ei saatu kiinni, joten kuvia siitä ei saatu. Irinan onnistui kuitenkin saamaan arkajalka-neitonen kiinni ja se toimitettiin tarhalle sisarustensa kanssa samaan aitaukseen.

Pepita uskaltautuu varovaisesti katsomaan verkon takaa ihmisiä, mutta ihmisten ollessa aitauksessa se mieluiten piiloutuu kopin pimeyteen muiden ujojen pentujen sekaan. Kun tytön saa napattua kiinni, istuu se kuitenkin nätisti sylissä. Ilme tosin kertoo, että jännitys on huipussaan. Päästessään takaisin maahan Pepita sipsuttaa kiireesti takaisin turvapaikkaansa.

Koska Pepita on arka tyttö, tulee se tarvitsemaan uudelta omistajaltaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Reipas koirakaveri tai useampi auttaa tyttöä varmasti sopeutumaan. Pepitan sisaruksista jo muutamat ovat Suomessa kodeissaan, ja vaikka nekin olivat jonkin sortin arkajalkoja, on reipastumista lyhyessä ajassa tapahtunut jo paljon. Mahdollisuudet on aina sitä paremmat, mitä nopeammin tarhalta pääsee omaan kotiin. Toivottavasti Pepitakin saa mahdollisuuden.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.