Fantik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

4.10.2021
Fantik sai kodin Lappeenrannasta.

25.9.2021
Fantik on reipas ja sosiaalinen poika, jonka ensimmäiset päivät hoitopaikassa ovat sujuneet hyvin.

Fantikin hoitopaikassa on useita muita koiria: vanhempia uroksia ja narttuja. Fantik on sujahtanut laumaan kepeästi, touhuten omia pentumiasia juttujaan, mutta silti kunnioittaen muiden koirien rauhaa. Hoitopaikan perheeseen pariskuntaan Fantik on suhtautunut hyvin ja luottavaisesti. Fantik jopa päätti nukkua perheen miehen kainalossa yön.

Viipurista Suomeen matkustaminen sujui Fantikilta rauhallisissa merkeissä. Fantik matkusti autossa kopassaan nätisti eikä matkapahoinvointia ollut. Heti alkuun Fantik pääsi pesulle ja se sujui hienosti. Ihana Fantik odottaa hakemuksia Lappeenrannassa.

30.8.2021
Tämä pieni maailmanvalloittaja on Fantik, reipas ja iloinen poika. Fantik kipuaisi mielellään Suomeen suuntaavan rekan kyytiin!

Valkotossuinen Fantik on pentueen kolmesta pojasta reippain, samaa sarjaa kolmen siskonsa kanssa. Se on päässyt jo harjoittelemaan hihnakävelyä, ja taitaa Fantikin mielestä olla mukavaa myös lipaista ulkoilun lomassa pari pusua taluttajan poskelle.

Fantikin ja sen sisarusten elämän alkutaival on valitettavan tavallinen ei-toivotun pentueen tarina. Kuusi koiralasta oli hylätty metsään pahvilaatikossa Koiviston eli Primorskin kaupungissa. Pentujen löytäjät pyysivät apua Snezhannalta, mutta täpötäydellä tarhalla ei ollut paikkaa rokottamattomille pennuille. Onneksi hyväsydämiset ihmiset vastasivat Snezhannan hätähuutoon sosiaalisessa mediassa, ja pienokaisille järjestyi hoitopaikka siksi aikaa, että ne olivat kyllin vanhoja muuttamaan tarhalle.

Nyt vajaa puolivuotiaat Fabbi, Fanta, Fifa, Fantik, Fil ja Flai eivät elämänsä karua alkua onneksi enää muistele, vaan tähyävät eteenpäin pentumaisella elämäninnolla! Pennuille ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt kotia Viipurin seudulta, joten Fantik sisaruksineen kääntää katseet Suomen puolelle oman kodin toivossa. Jos kaipaat elämääsi iloista (ja vähän riiviömäistä) pentuenergiaa, Fantik lupaa järjestää sitä yllin kyllin! Siinä sivussa on tietysti harjoiteltava sisäsiisteyttä, yksin olemista ja muita kotikoiran tärkeitä taitoja, mutta pitkäjänteisellä ja lempeällä opastuksella Fantik ne varmasti oppii.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Fantik

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.