Hasik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

20.11.2021
Hasik sai kodin Muoniosta.

30.10.2021
Hasikilla on kotiehdokas eikä siitä oteta toistaiseksi hakemuksia vastaan.

25.9.2021
Komea Hasik odottaa hakemuksia intoa puhkuen! Hasik etsii liikunnallista kotia, jolla on ymmärrystä husky-tyyppisten koirien tarpeista.

23.9.2021
Hasik pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Hasik testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Ne kaikki olivat edelleen negatiivisia.

Hasik jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Hasikin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Hasik tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Hasikilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

22.4.2021
Elämäniloinen Hasik, 7 kk, hylättiin tarhalle kodista, jonka johdosta nuorelle ja reippaalle pojalle etsitään nyt kunnollista kotia Suomesta.

Huskynsukuisen Hasikin tarina on tuttu ja tavallinen myös rajojen tältä puolen. Kauniin ja vastustamattoman suloisen pennun ei ole vaikea löytää kotia, mutta päätöstä ei oltu harkittu loppuun saakka eikä perehdytty riittävästi siihen, mitä nuori ja energinen koira tarvitsee. Kaunista pörröä jaksettiin ihastella oma aikansa, mutta sen kanssa ei ollut aikaa liikkua. Niinpä se keksi omatoimista tekemistä kotona ja nakersi vähän korkkimattoa. Se riitti, ja pian koirasta kiersi netti-ilmoitus, missä sille etsittiin uutta kotia. Kriteerit uuden kodin suhteen eivät olleet kummoiset, ei kerrostaloon vaan ainoastaan ulkotarhaan. Ja halvallakin tuo lähti, nimittäin ilmaiseksi. Tämä netti-ilmoitus osui tarhan vapaaehtoisten silmiin ja Hasik päätyi Snezhannan luokse.

Jotta sama ei toistuisi, etsii Hasik ehdottoman sitoutunutta ja reipasta omistajaa, jolla on aikaa nuoren koiran kanssa puuhailuun ja liikkumiseen. Vaikka Hasik on asunut kodissa, emme tiedä mitä kotikoirantaitoja sillä on hallussaan ja mitä ei. Tulevan omistajan täytyykin olla myös varautunut siihen, että jotkin taidot vaativat lisäharjoitusta. Ja siihen, että kaikesta aktivoinnista ja liikunnasta huolimatta Hasik on ihan tavallinen nuori koira, joka saattaa silloin tällöin tehdä ihan tavallisia nuoren koiran kepposia kotona.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.