Kuskus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2020
Tautitestattu: 4/2021

12.6.2021
Kuskus muutti omaan kotiin toisen viipurilaisen kaveriksi.

23.5.2021
Kuskus pääsi Suomeen ja odottaa adoptiohakemuksia Kirkkonummella.

Kuskusilla saattaa olla ongelmaa takajaloissa/lonkissa. Tilannetta seurataan hetki ja tarvittaessa käydään lääkärissä.

Viipurin Koirat testasi Kuskusin rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

21.4.2021
Kuskus tutkittiin Suomeen pääsyn toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Kuskusilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

22.3.2021
Suloiselle Kuskusille on lisätty video.

Viipurin koirat - Kuskus 21.3.2021

25.2.2021
Suloinen Kuskus päätyi Snezhannan tarhalle vuoden alussa. Kuskus toivoisi kovasti, että oma koti tai hoitopaikka löytyisi pian.

Kuskus ja sen sisarukset löytyivät ulkoa Kondratjevon (suom. Säkkijärven) alueelta vuoden alussa. Kuskus on pentueen ainoa melko reipas pentu, muut sen sisaruksista ovat ainakin toistaiseksi arkoja. Kuskus on päässyt harjoittelemaan paikallisten vapaaehtoisten kanssa hihnakävelyä sekä ihan vaan nauttimaan ihmisten kanssa seurustelusta. Se onkin tärkeää, sillä vähäisillä ihmiskontakteilla Kuskusinkin reippaus saattaa kadota ja se voi taantua varovaiseksi ja araksi sisarustensa tavoin. Valoisan tulevaisuuden kannalta olisi tärkeää, että Kuskus pääsisi pian turvalliseen kotiympäristöön jatkamaan reipastumistaan.

Kuskusin sisaruksia ovat Kaneli, Kardemumma ja Kipinä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Kuskus, Kaneli ja sisarukset 6.3.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.