Dzein

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

24.10.2021
Dzein sai pysyvän kodin hoitopaikastaan Kotkasta.

25.9.2021
Ujo Dzein pääsi Suomeen ja tutustuu kotikoiran elämään hoitopaikassaan Kotkassa.

23.9.2021
Dzein pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Dzeinin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Dzein tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Ennen lähtöä Dzein kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen kummin taloudellisella tuella.

1.9.2021
Sanovat, että mustien koirien on muita vaikeampi löytää koteja, mutta eihän se voi pitää paikkansa näin hurmaavan karvakaverin kohdalla. Siitä Dzein on ihan varma!

Mikä ihana musta koiraperhe. Dzeinin ja sen sisarusten emo on entinen kotikoira, joka synnytti pennut teollisuuskiinteistön alueella Kamennogorskissa. Tarhanpitäjä Margarita haki emon ja pennut turvaan, kun ne uhattiin myrkyttää. Kuudesta pennusta yksi poika ja yksi tyttö ovat onnistuneet löytämään kodin Venäjältä, samoin emo, ja jäljellä on neljän tytön katras: Deizi, Dora, Dzein ja Dzessi. Viimeisissä kuvissa näkyvä pentujen emo on reipas, fiksu ja ihmisrakas, joten jälkeläisiin on epäilemättä periytynyt samoja hyviä ominaisuuksia.

Dzein sisaruksineen on niin samasta puusta veistetty, että eroja on vaikea löytää varsinkin kun emme ole itse päässeet tapaamaan tyttöjä tarhalla. Margarita kertoo pentujen olevan reippaita temmeltäjiä. Jos siis kotonasi on koiranpennun mentävä tyhjä tila, tunnet lenkkipolkujen kutsun ja olisit valmis kulkemaan Dzeinin rinnalla, kun se tutustuu maailman ihmeisiin, tämä tyttö olisi taatusti kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää! Elämä koiranpennun kanssa tarkoittaa tietysti myös oppitunteja sisäsiisteydessä ja yksinolossa, ehkä pureskeltuja matonnurkkiakin, mutta Dzein varmasti palkitsee nämä vaivat elinikäisellä ystävyydellä.

Pennut on rokotettu ja madotettu Viipurin koirien tuella. Dzein sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.