Zlata

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

26.3.2021
Zlata sai kodin Vantaalta.

7.2.2021
Zlata on iloinen ja rapsutuksista nauttiva tyttö, joka toivoo kotia rauhallisesta ympäristöstä.

ZayaZorro, Zeus ja Zlata sisaruksineen löydettiin hylättyinä roskapöntöstä heinäkuun lopussa Gavrilovon kylästä, joka on entiseltä nimeltään Kämärä. Kylä sijaitsee Kähärin maalaiskunnassa Karjalan kannaksella. Hyväsydämiset löytäjät ottivat vastasyntyneet pennut huomaansa pulloruokkien niitä alkuun muutaman tunnin välein. Kun pennut olivat riittävän vanhoja ja vahvistuneita, ne siirtyivät Snezhannan tarhalle sen toivossa, että oma rakastava koti löytyisi jonain päivänä Suomesta.

Zlata on pentueen reippaimmasta päästä ja Snezhannan mukaan sosiaalinen ja reipas. Zlata on päässyt ulos aitauksesta opettelemaan hihnakävelyä ja tutustumaan lähiympäristöön sekä tarhalla vapaaehtoisina käyviin ihmisiin. Hihnalenkkeily on sujunut hyvin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.