Fifa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2021
Kaunis Fifa löysi oman kodin pääkaupunkiseudulta!

23.9.2021
Fifa pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Fifan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Fifa tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Ennen lähtöä Fifa kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen kummin taloudellisella tuella.

30.8.2021
Tuota ihmistä pusuttaisin vielä vähän, tuumii pieni Fifa. Oman kodin kutsu on myös reippaan Fifan toiveissa.

Viehättävällä mustavalkoisella Fifalla on reippaana ja ihmisrakkaana pentuna kaikki edellytykset pätevöityä täysiveriseksi kotikoiraksi, joka taitaa niin sohvalla loikoilun kuin oman ihmisen kanssa touhuamisenkin. Se oma ihminen ja koti vain puuttuu vielä. Snezhanna kehuu Fifaa ystävälliseksi, luottavaiseksi, lempeäksi ja aktiiviseksi tytöksi, joka arvostaa jokaista tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa vietettyä minuuttia.

Fifan ja sen sisarusten elämän alkutaival on valitettavan tavallinen ei-toivotun pentueen tarina. Kuusi koiralasta oli hylätty metsään pahvilaatikossa Koiviston eli Primorskin kaupungissa. Pentujen löytäjät pyysivät apua Snezhannalta, mutta täpötäydellä tarhalla ei ollut paikkaa rokottamattomille pennuille. Onneksi hyväsydämiset ihmiset vastasivat Snezhannan hätähuutoon sosiaalisessa mediassa, ja pienokaisille järjestyi hoitopaikka siksi aikaa, että ne olivat kyllin vanhoja muuttamaan tarhalle.

Nyt vajaa puolivuotiaat Fabbi, Fanta, Fifa, Fantik, Fil ja Flai eivät elämänsä karua alkua onneksi enää muistele, vaan tähyävät eteenpäin pentumaisella elämäninnolla! Pennuille ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt kotia Viipurin seudulta, joten Fifa sisaruksineen kääntää katseet Suomen puolelle oman kodin toivossa. Jos kaipaat elämääsi iloista (ja vähän riiviömäistä) pentuenergiaa, Fifa lupaa järjestää sitä yllin kyllin! Siinä sivussa on tietysti harjoiteltava sisäsiisteyttä, yksin olemista ja muita kotikoiran tärkeitä taitoja, mutta pitkäjänteisellä ja lempeällä opastuksella Fifa ne varmasti oppii.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.