Nyusha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, alle 20 kg)
Syntymäaika: 12/2019
Tautitestattu: 11/2020

21.1.2021
Nyusha sai kodin Turun seudulta.

5.1.2021
Katso videolta hurmaavan Nyushan kuulumiset kotihoidosta.

28.12.2020
Ihanan ilmeikäs Nyusha harjoittelee kotikoiran elämää Tuusulassa. 

Nyusha oli yksi niistä onnekkaista koirista, jotka pääsivät juuri ennen joulua Suomeen hoitopaikkoihin. Nyushalla on hoitopaikassa kavereina yksi uros ja kaksi narttua. Nyusha on tullut koirakavereiden kanssa hyvin toimeen ja välillä se on jo yrittänyt uroskoiran kanssa leikkiäkin.

Nyusha ulkoilee mielellään, ja sen kanssa on käyty lenkeillä metsässä ja kadulla. Rauhallisella kadulla autot tai muut kävelijät eivät ole Nyushassa aiheuttaneet mitään reagointia. Hihnassa lenkkeily sujuu Nyushalta hienosti. Sisäsiisteyskin on jo hanskassa.

Nyusha on hieman ujon puoleinen tyttö, jolle ihmiset ovat kuitenkin tärkeitä. Nyushaa alkuun jännittää uudet tuttavuudet. Nyusha etsiikin kotia, joka on valmis antamaan aikaa ja etenemään Nyushan tahtiin vieraisiin ihmisiin tutustumisessa. Nyushalle koirakaverillinen koti olisi mieluinen, jotta se saisi mallia reippaammasta koirasta. Ihanan partanaaman voi tavata Tuusulassa. 

21.12.2020
Nyusha matkusti Suomeen sijaiskotiin.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Nyushalta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Nyushalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Veikeän näköinen Nyusha on odottanut jo kuukausia tarhalla mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Nyushan kahdelle sisarukselle ilmaantui kodit Viipurista, mutta Nyushaa ei ole tähän päivään saakka onnistanut.

Nyusha päätyi tarhalle vuoden lopulla tai alkuvuodesta. Siitä on kasvanut Snezhannan mukaan sosiaalinen ja reipas koira, joka on saanut hihnakävelyharjoitusta tarhalla ja kävely remmissä sujuukin melko mallikkaasti jo.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.