Taiga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2017-2018
Tautitestattu: 9/2021

23.10.2021
Taiga sai kodin Helsingistä.

26.9.2021
Kaunista Taigaa onnisti, kun se sai hoitopaikan Suomesta. Elämä kotikoirana on lähtenyt sujumaan mallikkaasti.

Viipurin Koirat testasi Taigan rabiesvasta-ainetason ennen maahantuontia ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Taiga tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Videolla Taigan ensimmäisten päivien puuhia!

Viipurin koirat - Taiga 9/2021

14.9.2021
Taiga odottaa edelleen tarhalla. Taiga ei ole varsinaisesti arka, mutta sillä kestää hetken ennen kuin se luottaa uusiin ihmisiin. 

Snezhannan mukaan se kävelee hienosti hihnassa ja todella rakastaa niitä hetkiä, jotka saa viettää vapaaehtoisten kanssa kävelyillä.

31.5.2021
Taiga päätyi keväällä Snezhannan tarhalle omistajansa kuoltua. Snezhanna kuvailee Taigaa ystävälliseksi ja vaatimattomaksi tytöksi.

Taiga asui omistajansa, vanhan miehen kanssa Primorskin (ent. Koivisto) kaupungissa Suomenlahden rannalla. Kun omistaja kuoli, Taiga päätyi kadulle. Ystävälliset ihmiset kuitenkin kertoivat Snezhannalle kodittomaksi jääneestä narttukoirasta ja niin Taiga matkasi tarhalle. 

Emme tiedä, millaista elämää Taiga on viettänyt ennen tarhalle joutumistaan. Iäkkään omistajan asumus ei välttämättä ole ollut kovin kummoinen, se on saattanut sijaita kaupungin laitamalla rauhallisessa ympäristössä eikä Taiga näin ollen ole tottunut kovin vilkkaaseen kaupunkiin ympärillään. Arvoitukseksi jää myös, onko Taiga saanut elää sisällä kotona vai onko asumuksen virkaa toimittanut pikemminkin jokin vaatimaton piha-aitaus.

Snezhanna arvioi, että Taigalla olisi ikää noin 3-4 vuotta. Koska Taiga on vasta vähän aikaa sitten päätynyt tarhalle, voi sen käytös muuttua vielä suuntaan tai toiseen kunhan se kotiutuu paremmin. Toistaiseksi Taiga tuntuu tulevan muiden koirien kanssa toimeen, se on hyvin ystävällinen ihmisille ja päässyt myös vapaaehtoisten kanssa yhteiskävelyille, jotka ovat sujuneet hyvin. Snezhannan mukaan jotkin äkkinäiset liikkeet saattavat säikäyttää Taigan, joten voi olla, että entisessä elämässään se on joutunut kohtaamaan ikäviä tilanteita.

Viipurin koirat - Taiga 22.5.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.