Zoya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 9/2021

15.11.2021
Zoya sai odin Mikkelistä.

30.9.2021
Zoya etsii koirakaverillista kotia vain rauhalliselta alueelta ja kodista, jossa osataan auttaa luottamuksen rakentumisessa ja ymmärretään antaa aikaa, tilaa ja tukea itseluottamuksen korjaantumiseen.

Kodissa on oltava aidattu piha, jossa voi ulkoilla.

25.9.2021
Zoya pääsi Suomeen, turvalliseen hoitopaikkaan toipumaan kovista kokemuksistaan.

23.9.2021
Zoya pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Zoyan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Zoya tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

5.9.2021
Zoyalla on ollut huonoa tuuria elämässään ja sen luottamuus ihmisiin on kokenut kolauksen. Nyt tyttö etsii sitä oikeaa rakastavaa loppuelämän kotia, josta ei koskaan hylätä.

Zoya on ZayanZorron, Zeuksen ja Zlatan sisko. Sisarukset löydettiin heinäkuussa 2020 hylättyinä roskapöntöstä Gavrilovon kylästä, joka on entiseltä nimeltään Kämärä. Kylä sijaitsee Kähärin maalaiskunnassa Karjalan kannaksella. Hyväsydämiset löytäjät ottivat vastasyntyneet pennut huomaansa pulloruokkien niitä alkuun muutaman tunnin välein. Kun pennut olivat riittävän vanhoja ja vahvistuneita, ne siirtyivät Snezhannan tarhalle.

Zoya sai kodin Venäjältä, mutta koti osoittautui huonoksi. Zoyaa kohdeltiin siellä kaltoin, ja elokuussa 2021 Snezhanna haki tytön takaisin tarhalle. Zoya oli tarhalle palatessaan laihtunut ja pelokas. Se arastelee edelleen kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, mutta luottamus ihmisiä kohtaan on alkanut hiljalleen palata. Tuttu ihminen saa silittää ja Zoya tulee myös ottamaan nameja kädestä. Tarhan työntekijöiden mukaan Zoya on älykäs ja oppivainen.

Zoyan sisaruksista neljä on jo Suomessa omissa kodeissaan, olisiko nyt Zoyankin vuoro? Haluaisitko sinä olla se ihminen, joka auttaa palauttamaan tytön luottamuksen ihmisiin ja näyttää sille, mitä oma koti voi tarkoittaa: hyvää huolenpitoa, rakkautta, ystävyyttä ja sitoutumista hankaluuksien ja vastoinkäymistenkin edessä? Sekä tietenkin muita mukavia asioita, joista tarhakoirat voivat vain haaveilla: vaikkapa metsälenkkejä, uintiretkiä tai koiramaisia harrastuksia yhdessä oman ihmisen kanssa.

Emme ole itse tavanneet Zoyaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Zoyan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.