Radar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 10/2021

20.11.2021
Radar sai kodin Joensuusta.

31.10.2021
Reipas Radar on saanut niin paljon hakemuksia, että enempää ei oteta vastaan.

29.10.2021
Radar pääsi Suomeen! Radar odottaa hakemuksia Tampereella.

Viipurin Koirat testasi Radarin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Radar tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Ennen lähtöä Radar kävi myös kastroitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.

17.9.2021
Heipä hei, minä olen Radar ja haluan valloittaa maailman! Kuten ehkä aavistat, olen reipas poika ja ihan valmiina uusiin seikkailuihin!

Radar on iloinen vesseli, joka löytyi pienenä pentuna Kamenkasta, Kaukjärvenkylästä. Se oli selvästi hylätty sinne tarkoituksella, sillä Radarin luottavaisesta ja ihmisrakkaasta olemuksesta huomasi heti, että sillä on kyllä ollut koti sen ensimmäiset kuukaudet elämässä. Surullista, että se elämä kodissa jäi kuitenkin hyvin lyhytaikaiseksi ja Radar laitettiin mittailemaan katuja. Onneksi se sattui nopeasti hyväsydämisten ihmisten luokse ja pääsi tarhalle auton alle jäämisen tai vapaana olevien koirien kiusaamaksi tulemisen sijaan.

Tarhalla Radar on osoittautunut hyvin iloiseksi ja reippaaksi pojaksi. Se rakastaa ihmisiä, leikkimistä ja kaikenlaista touhuamista. Sen kanssa on harjoiteltu hihnassa kävelemistä ja muutamia peruskäytöksiä, mutta selvää on, että uudessa kodissa täytyy tätä kaikkea harjoitella vielä rutkasti. Vaan mikäpä siinä on harjoitellessa, kun on koko elämä siihen aikaa!

Radarista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Se on jo nyt luonteeltaan aktiivinen, joten selvää on, että liikuntaa, seuraa ja aktivointia tulee kuulua Radarin elämään tulevaisuudessa paljon. Radar olisi varmasti elementissään, jos sen uusi omistaja rakastaisi pitkiä metsälenkkejä, uusien temppujen kouluttamista ja monenlaisen virikkeistämisen keksimistä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Radar

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.