Nadina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (n. 65-70 cm, 42 kg)
Syntymäaika: 8/2018

27.1.2021
Nadina jäi asumaan pysyvästi hoitopaikkaansa.

9.7.2020
Parivuotias Nadina on iloinen ja ihmisrakas tyttö, joka odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Hämeenkyrössä.

Nadina palautui takaisin yhdistykselle itsestään riippumattomista syistä asuttuaan noin viitisen kuukautta kodissaan. Tytön iloksi se sai kuitenkin palata takaisin vanhaan ja tuttuun hoitopaikkaansa, jossa elo on sujunut leppoisasti.

Nadinan hoitoperheeseen kuuluu kahden aikuisen lisäksi myös joka toinen viikko vierailevia kouluikäisiä lapsia. Aina silloin tällöin mukana menossa peuhaa myös nuori rottweiler-narttu, joka onkin kokonsa puolesta hyvää painiseuraa Nadinalle.

Nadina on jo selvästi aikuistunut ja pentumainen riehakkuus ja esineiden pureskelu on vähentynyt. Nadina on tottunut elämään niin pienten kuin isompienkin lasten seurassa. Hoitopaikkaan saapuviin vieraisiin ihmisiin Nadina suhtautuu ystävällisesti. Häntä iloisesti liehuen ja korvat painuksissa tyttö lampsii tervehtimään ja saattaa nuuhkutellessa innostua hypähtämään takajaloilleen. Lelut saavat kyytiä ja neiti uppoutuu mielellään erilaisten pihapuuhasteluiden pariin.

Nadina on tullut hyvin toimeen tapaamiensa vieraiden koirien kanssa, mutta saman katon alla vahtii alkuun itselleen tärkeitä resursseja, kuten ruokaa ja leluja. Kun tuttavuus on muuttunut kaveruudeksi, resurssien vahtiminen on hävinnyt.

Nadina on tassuistaan näppärä tyttö ja osaa availla ovia, joten sopivan kokoista lukkosuojaa kannattaa alkaa sovittelemaan hyvissä ajoin. Isona tyttönä Nadina tarvitsee myös kunnollisen aidan kotipihaan, sillä liian matalasta tyttö hyppää yli ja liian rimpulasta tullaan jo läpi.

Nadinaa ei luovuteta riistaviettisyyden vuoksi samaan talouteen kissojen tai muiden pieneläinten kanssa.

Mahdollisesti perimästä johtuen Nadinalla on taipumusta autojen ja joskus liian läheltä suhaavien pyöräilijöidenkin jahtaamiseen. Välimatkan ollessa riittävä, ei tyttö säntää perään. Tilanteiden ennakointi on tärkeää ja olisi hyvä, että tulevalta omistajalta löytyisi intoa ja aikaa treenamiseen.

Nadina on tottunut asumaan omakotitalossa maalaismaisemissa, muusta se ei tiedä. Nadinassa on jonkin verran vahtiviettiä ja se ilmoittaa kuuluvalla äänellä vieraista, joten omakotitalo tulevanakin asuinmuotona olisi ihanteellisin. Rivi- tai kerrostalo eivät käy Nadinalle. Nadinalle etsitään kotia, missä sitä odottaisi koirakaveri eikä sitä luovuteta ainoaksi koiraksi.

Nadinan kanssa on myös käyty luonnossa retkeilemässä ja Nadina on tottunut niin teltassa nukkumiseen, soutuveneilyyn kuin nuotiolla istumiseenkin. Näkötorniin noustessa tuli vastaan korkeanpaikan kammo parin tasanteen jälkeen, eli korkeista paikoista Nadina ei pidä. Muutenkin uudet asiat voivat aluksi pelottaa, mutta rauhallisen tutustumisen ja palkitsemisen jälkeen Nadina kyllä voittaa pelkonsa.

8.6.2020
Nadina etsii uutta kotia. Lisätietoja on tulossa pian.

19.1.2020
Nadina sai kodin Hämeenkyröstä.

26.11.2019
Ihana Nadina on vienyt kaikkien sen tavanneiden sydämet. Nadina on aina valmis uusiin seikkailuihin, lenkkipolkuihin ja tuttavuuksiin.

Nadina osallistui lokakuussa Tampereella järjestettyyn Viipurin Koirien hyväntekeväisyystapahtumaan ja voitti nakinsyöntikisan. Tytölle siis maistuu herkut ja se tykkää puuhastella! Tämän saavutuksensa lisäksi Nadina hurmasi paikalla olijat sosiaalisella olemuksellaan ja nautti myös perheen pienimmiltä saamistaan rapsutuksita. 

Nadinan syksyyn on sisältynyt muutakin harrastetta ja se on mm. käynyt kotihoitajansa kanssa ahkerasti sienessä osoittautuen loistavaksi sienestysseuralaiseksi. Nadinan uusin harrastus on käydä viikoittain vanhusten palvelutalossa. Voi, mikä riemu ja ilo tytölle tulee kaikesta siellä saadusta huomiosta ja herkuista - ja ilo taitaa olla molemmipuolista. Nadinalla onkin tapana käydä moikkaamassa asukkaat kukin vuorollaan ja lipaista suukot vanhusten käsille. Samalla se on ihastuttanut myös hoitohenkilökunnan.

Energiaa ei Nadinasta puutu ja se ilahtuu aina pienistä arkisista tottelevaisuusharjoituksista hoitajansa kanssa. Älykkyytensä, ketteryytensä ja kokonsa puolesta Nadina on monenlaiseen harrastukseen soveltuva. Myös koirakaverien kanssa Nadina tulee toimeen ikään tai kokoon katsomatta. Koirakavereita Nadinalla riittääkin pennuista aikuisiin.

Nadina etsii kotia rauhalliselta seudulta omakoti-, pari- tai rivitalosta. Nadina on sisäsiisti.

31.7.2019
Nadina on tasapainoinen, ystävällinen ja sosiaalinen nuori neiti, joka odottaa omaa kotiaan Pirkanmaalla.

Nadina on ollut kotihoidossa maaseudulla omakotitalossa Pirkanmaalla maaliskuusta 2019 alkaen. Tyttö on nyt jo lähes täysikasvuinen ja säkäkorkeutta tällä pitkäsäärisellä kaunottarella on 65 cm. Selän pituus on samaa luokkaa. 

Nadinassa on mahdollisesti venäjänajokoiran geeniperimää. Nadina on hyväluontoinen, valpas, energinen ja sopeutuvainen. Ajoviettiä löytyy, joka voi lenkillä kohdistua niin rusakoihin kuin joskus sopivan läheltä sopivalla nopeudella ohittaviin autoihinkin. Pyöräilijät saavat onneksi olla rauhassa. Koska tytöllä on voimaa ja nopeutta, täytyy hihnan päässä olla ajovietin vuoksi tarkkana, eikä Nadina siksi sovi lasten talutettavaksi. Jonkin verran vahtiviettiä myös löytyy, vieraista tontin ohi kulkijoista ilmoitetaan kyllä.

Nadina on luonteeltaan tasapainoinen, ystävällinen ja sosiaalinen nuori neiti. Lenkillä hän haluaisi tervehtiä kaikkia kohtaamiamme ihmisiä ja koiria. Leikki toisten koirien kanssa sujuu myös oikein mallikkaasti leikkikaverin sukupuolesta, iästä tai koosta riippumatta. 

Lasten kanssa olemiseen on myös totuteltu ja se on sujunut hyvin. Joskin jos lapsi käyttäytyy riehakkaasti tai arvaamattomasti, reagoi Nadina tähän kyllä varautuneesti.

Nadinalle paras koti olisi sellainen, jossa olisi riittävästi seuraa ja aktiviteettia ja jossa ei joudu olemaan pitkiä aikoja yksin. Koirakaveri samassa perheessä sekä mahdollisuus päästä juoksemaan vapaana omalla isolla aidatulla pihalla tai pellolla/metsässä olisi Nadinalle mieluinen. 

Jos aktiviteettia/seuraa ei ole ollut riittävästi tai Nadina käy muuten ylikierroksilla, purkautuu energia helposti sijaistoimintaan, kuten oman pedin pureskeluun tai muuhun kekseliääseen ei niin toivottuun puuhasteluun. Kengät, tossut ja puhelimet on muutenkin kyllä hyvä pitää koiruuden ulottumattomissa, sillä pentumaista pureskeluinnokkuutta löytyy edelleen.

Nadina on oppivainen ja fiksu tyttö ja kouluttamalla vielä lisää taitoja siitä saa kaverin moneen harrastukseen. Joitain asioita Nadina on oppinut ihan omatoimisesti, kuten sen, että osaa avata ovet kahvoista, osaa hypätä tuuletusikkunasta pihalle, matalat piha-aidat ovat vain hidaste pitkäsääriselle tytölle jne. Myös tähän pitää olla uuden kodin varautunut. 

26.3.2019
Ihmisrakas Nadina on tutustunut kotikoiran elämään reilut kolmisen viikkoa ja lähettää tuoreita terveisiä hoitopaikastaan.

Nadina on energinen, sosiaalinen ja omaan ihmiseen helposti kiintyvä ilmeikäs koiranalku, joka tervehtii reippaasti ja taitavasti niin koiria kuin ihmisiäkin.

Yksin jääminen on Nadinalle vielä hieman stressaavaa, vaikka kotona seurana onkin ollut jo viikon ajan myös sisko Noona. Lohtua haetaan tällöin oman ihmisen vaatteista ja niitä onkin välillä päätynyt hieman pureksittavaksi. Nadinalla onkin ollut lisänimi ”torahammas”, koska tyttö tutkii maailmaa paljon hampaillaan, mikä tosin liittyy tähän ikävaiheeseen ja saattaa olla ohimenevää. Vinkulelut, halot, tohvelit ja puruluut ovat kovasti Nadinan mieleen. Nadina on myös fiksu tyttö ja oppi hyvin nopeasti mm. avaamaan omatoimisesti ovet.

Hihnassa Nadina kulkee oikein reippaasti ja pieni neliveto päällä. Nadinalle paras ympäristö olisi aktiivinen koti, jossa olisi koirakavereita ja jossa tytön ei tarvitsisi olla pitkiä aikoja yksin. Omalla pihalla tyttö pääsisi myös purkamaan energisyyttään eli omakotitalo olisi suositeltava asuinympäristö. Nadinan voisi ajatella nauttivan harrastuksena esim. nenätyöskentelystä.

Viipurin koirat - Noona & Nadina kotihoidossa 4/2019

1.3.2019
Nadina pääsi hoitopaikkaan Pirkanmaalle.

25.2.2019
Nadina osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Nadinalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Nadina sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

15.1.2019
Nadina ja sen kaksi sisarusta löytyivät yksinään kadulta. Kukaan ei tuntunut olevan kiinnostunut palelevasta kolmikosta, joten ne päätyivät Irinan tarhalle.

Nadina, Noona ja siskosten velipoika päätyivät äskettäin Irinan suurelle koiratarhalle. Koko kolmikko on hyvin ihmisrakasta ja reipasta porukkaa, joten mistään aroista ihmisten ilmoille eksyneistä metsäläisistä ei ole kyse. Todennäköisempää on, että jonkun kotikoira sattui pyöräyttämään ei-toivotun pentueen, josta ei sitten viitsitty huolehtia. Nadina on ihmisrakas, luottavainen ja kaunis pentu. Ihmisvieraat nähdessään se tuskin malttaa pysyä karvoissaan ja onnellisena vispaa häntäänsä. "Tulkaa jo, tulkaa jo!". Vaikka Nadina on innoissaan vieraista ja hamuaa rapsutuksia ja huomiota, ei se kuitenkaan vaadi huomiota riiviömäisesti vaan pyytää nätisti. Nadina sai tarhakävijöiltä ravitsevaa märkäruokaa ja nutriplussaa, jotka katosivatkin muutamassa sekunnissa parempiin suihin. 

Nadinalla ja erityisesti sen sisaruksilla on melko pitkät kintut. Saattaakin olla, että näistä pennuista kasvaa hyvän kokoisia keskikokoisia koiria aikuisena. Olisikin tärkeää, että kasvavat pennut pääsisivät äkkiä ravitsevien ruokapatojen äärelle ja saamaan oikeanlaista liikuntaa. Tarha on mitä kurjin paikka pienelle pennulle varttua monestakin syystä. Reipas ja ihmisrakas Nadina voisi soveltua monenlaiseen ympäristöön. Nadinalla ei ole aavistustakaan sellaisista kotikoirantaidoista kuin esimerkiksi sisäsiisteys ja yksinoleminen. Hihnassakaan tämä tyttö tuskin on päässyt vielä tepsuttamaan. Uusi koti tuo tullessaan paljon uusia ja jännittäviä asioita, ja tulevan omistajan on oltava valmis niitä harjoittelemaan.

Viipurin koirat - Nadina 12.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.