Hupi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi 
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 1/2021

16.4.2021
Hupi sai kodin Lappeenrannan seudulta.

19.3.2021
Hupille on lisätty video.

Viipurin koirat - Hupi kotihoidossa 03/2021

18.3.2021
Hupilla on kuutisen viikkoa kotikoiran elämää takana ja se on tänä aikana kotiutunut hyvin uuteen ympäristöön. Hupi asuu kerrostalossa nuoren tyttökoiran seurana.

Koirat viihtyvät toistensa kanssa ja leikkivät keskenään, useimmiten innokkaan Hupin aloitteesta. Hupin mielestä leikki on parhaimmillaan jonkun toisen kanssa, on se sitten koira tai ihminen, mutta satunnaisesti poika innostuu leikkimään myös itsekseen leluilla.

Kotosalla Hupi on utelias pentu, joka on mielellään mukana kaikessa mitä tapahtuu, vähintäänkin tarkkailemassa ihmisten touhuja. Hupi hakeutuu seuraan ja tönäisee nenällään kun tarvitsee huomiota. Hupi on ottanut tavaksi myös aamulla kiivetä sänkyyn hakemaan rapsutuksia ja herättelemään lenkille. Vaikka Hupi on mukavan seurallinen, on se myös itsenäinen ja jos ihminen ei puuhaile mitään mielenkiintoista, saattaa Hupi lähteä toiseen huoneeseen lepäilemään. Hupi on sisäsiisti.

Koirat jäävät keskenään toiseen huoneeseen etätyöpäivän ajaksi ja viettävät tämän ajan lähinnä nukkuen. Ovat olleet myös täysin yksin kotona useampia tunteja. Lähtöhetkellä Hupi haluaisi mukaan, mutta rauhoittuu pian kun ovi sulkeutuu. Hupi ei tuhoa kotia, mutta saattaa uteliaisuuttaan hieman pureskella irtaimistoa, jos mitään parempaa nakerreltavaa ei ole saatavilla. Näin myös silloin kun ollaan kotona.

Lenkkeily on Hupin lempipuuhaa. Erityisesti koirapuistossa Hupi viihtyy ja villiintyy leikkimään, kun saa vapaasti juoksennella. Hupi leikkii hienosti muiden koirien kanssa ja kutsuu leikkiin omalla signatuuri-tyylillään leukoja napsautellen.

Tuntemattomat ihmiset ovat Hupin mielestä vielä vähän epäilyttäviä ja vaikka kiinnostaakin, niin vielä Hupi ei ole uskaltautunut tervehtimisetäisyydelle. Kotihoitajan luona kävi vieras taannoin kyläilemässä, ja hämmentynyt Hupi katosi ensialkuun hetkeksi makuuhuoneeseen. Useamman tunnin kestäneen vierailun lopuksi Hupin uteliaisuus voitti ja se uskaltautui lähestyä ja ottaa herkkuja kädestä.

Lenkit sujuvat jo kohtalaisen hyvin ja vaikka Hupi väistää vastaantulijoita, ohi päästään vaivattomasti. Hätä tulee vain silloin, jos tuntematon ihminen käyttäytyy "odottamattomasti" Hupin mielestä, esim. tervehtii tai sanoo jotain.

Hupilla on korkeutta n. 55 cm ja painoa 22 kg.

Hupille sopisi parhaiten koti rauhalliselta alueelta, jossa ei ole paljon ihmisvilinää. Varovaisuutensa vuoksi olisi toivottavaa, että tulevassa kodissa Hupia odottaisi koirakaveri. Lenkkeilyn lisäksi Hupilla on myös toinen suosikki, syöminen. Ruoka maistuu hyvin ja herkuilla saa huomion varmasti. Hupi on motivoitunut keksimään kuinka herkun saa itselleen ja kokeilee kaikennäköisiä yritelmiä, jos ensimmäinen ei toimi. Kouluttamisen kannalta tämä on hieno juttu ja Hupi on muutenkin vikkelä oppija, joka ei kovin montaa toistoa tarvitse. Hupi osaa jo muutaman peruskäskyn, kuten luoksetulon, istumisen ja maahanmenon ja oppisi helposti lisääkin. Hupi vaikuttaa nauttivan siitä, että pääsee oppimaan uusia juttuja ja hoksaamaan itse miten esimerkiksi herkun saa pahvilaatikosta. 

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Hupin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

2.2.2021
Hupi lähettää terveisiä sijaiskodista! Ensimmäiset neljä päivää Suomessa ovat nyt takana.

Hupi asustelee kotihoidossa tyttökoiran kanssa kerrostalossa ja etsii ainakin toistaiseksi sellaista kotia, jossa on kiva koirakaveri odottamassa. Kotihoitaja kertoo näin:

”Hupilla on mennyt hyvin kotikoirana. Viikonlopun aikana Hupi on rauhoittunut jonkin verran jo tarhan hälinästä. Jonkinlainen käsitys sisäsiisteydestä hänellä saattaa olla koska yrittää pidättää jos vain pystyy ja tekee tarpeet sitten lenkillä. Hupi ulkoilee jo varsin taitavasti hihnassa. Myös rappukäytävässä kulkeminen sujuu itsevarmasti, mutta asunnon ovesta ei millään haluaisi mennä, siinä on jotain pelottavaa. Lenkit ovat olleet vielä pääasiassa piha-alueen tutkiskelua, mutta siinäkin löytyy paljon sellaista johon Hupi suhtautuu varovaisesti tarkkailemalla. Varsinkin kävelevät ihmiset, pyöräilijät ja liikkuvat autot tuijotetaan, kunnes katoavat näkyvistä.

Yleisesti ottaen Hupi vaikuttaa hämmästyttävän reippaalta ja sosiaaliselta pennulta. Se on hyvin tottunut ihmisiin ja on nyt viimeisen päivän ajan innostunut seuraamaan kotihoitajaa huoneesta toiseen tutkimalla ja osallistumalla kaikkeen mitä puuhaillaan. Yksinoloa ollaan harjoiteltu vielä vain lyhyitä hetkiä kerrallaan ruuan yhteydessä. Miehiin suhtautuminen on vielä jonkin verran epäselvää ja satunnaisesti perheen mies saakin haukut ja murinat tullessaan samaan huoneeseen, mutta yleisesti Hupi on neutraalin ystävällinen miestä kohtaan. On silityksiäkin käynyt hakemassa muutamia kertoja.”

29.1.2021
Iloinen Hupi sai matkalipun Suomeen. Hupi jatkaa kodinetsintää Helsingissä.

28.1.2021
Hupi pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Hupilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

6.12.2020
Hupi etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Veljekset Hupi, Hiili ja Hessu löydettiin syksyllä metsästä, Luzhaykan kylän liepeiltä. Kylä on entiseltä nimeltään Nurmi ja se sijaitsee noin 18 kilometriä Viipurista länteen eli melko lähellä Suomen rajaa. Vaikkakin ihmisten kanssa seurustelua on tarhalla rajallisesti saatavissa, on kolmikko reipastunut sitten tulonsa. Snezhannan mukaan Hupista on kuoriutunut tarhalla jo melko sosiaalinen poika ja se on utelias ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Hupi on päässyt myös harjoittelemaan hihnassa kulkemista.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.