Hupi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 1/2021
Sijainti: Helsinki, Suomi

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Hupin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

2.2.2021
Hupi lähettää terveisiä sijaiskodista! Ensimmäiset neljä päivää Suomessa ovat nyt takana.

Hupi asustelee kotihoidossa tyttökoiran kanssa kerrostalossa ja etsii ainakin toistaiseksi sellaista kotia, jossa on kiva koirakaveri odottamassa. Kotihoitaja kertoo näin:

”Hupilla on mennyt hyvin kotikoirana. Viikonlopun aikana Hupi on rauhoittunut jonkin verran jo tarhan hälinästä. Jonkinlainen käsitys sisäsiisteydestä hänellä saattaa olla koska yrittää pidättää jos vain pystyy ja tekee tarpeet sitten lenkillä. Hupi ulkoilee jo varsin taitavasti hihnassa. Myös rappukäytävässä kulkeminen sujuu itsevarmasti, mutta asunnon ovesta ei millään haluaisi mennä, siinä on jotain pelottavaa. Lenkit ovat olleet vielä pääasiassa piha-alueen tutkiskelua, mutta siinäkin löytyy paljon sellaista johon Hupi suhtautuu varovaisesti tarkkailemalla. Varsinkin kävelevät ihmiset, pyöräilijät ja liikkuvat autot tuijotetaan, kunnes katoavat näkyvistä.

Yleisesti ottaen Hupi vaikuttaa hämmästyttävän reippaalta ja sosiaaliselta pennulta. Se on hyvin tottunut ihmisiin ja on nyt viimeisen päivän ajan innostunut seuraamaan kotihoitajaa huoneesta toiseen tutkimalla ja osallistumalla kaikkeen mitä puuhaillaan. Yksinoloa ollaan harjoiteltu vielä vain lyhyitä hetkiä kerrallaan ruuan yhteydessä. Miehiin suhtautuminen on vielä jonkin verran epäselvää ja satunnaisesti perheen mies saakin haukut ja murinat tullessaan samaan huoneeseen, mutta yleisesti Hupi on neutraalin ystävällinen miestä kohtaan. On silityksiäkin käynyt hakemassa muutamia kertoja.”

29.1.2021
Iloinen Hupi sai matkalipun Suomeen. Hupi jatkaa kodinetsintää Helsingissä.

Hupin yhteyshenkilönä toimii Mira.

28.1.2021
Hupi pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Hupilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

6.12.2020
Hupi etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Veljekset Hupi, Hiili ja Hessu löydettiin syksyllä metsästä, Luzhaykan kylän liepeiltä. Kylä on entiseltä nimeltään Nurmi ja se sijaitsee noin 18 kilometriä Viipurista länteen eli melko lähellä Suomen rajaa. Vaikkakin ihmisten kanssa seurustelua on tarhalla rajallisesti saatavissa, on kolmikko reipastunut sitten tulonsa. Snezhannan mukaan Hupista on kuoriutunut tarhalla jo melko sosiaalinen poika ja se on utelias ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Hupi on päässyt myös harjoittelemaan hihnassa kulkemista.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.