Lapa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 53 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 9/2016

7.4.2021
Luna-Lapa sai kodin tutusta hoitopaikasta.

10.8.2020
Lunalle kuuluu parempaa. Kipulääkitykseen se ei juurikaan reagoinut mutta mielialalääkkeestä tuntuu olevan apua.

Luna on levollisempi, haukkuu vähemmän, ja sen erikoinen kattoon tuijottelu on vähentynyt selvästi.

9.7.2020
Luna kävi lääkärissä kipututkimuksissa, jossa se tunnusteltiin kauttaaltaan ja kuvattiin lämpökameralla.

Erityistä poikkeavaa ei löytynyt. Lunalla kuitenkin kokeillaan kipulääke- ja lihasrelaksanttikuuria siltä varalta, että sen olo helpottuisi. Lunalla on viime aikoina ilmennyt eroahdistusta.

Samalla käynnillä Lunalta testattiin anaplasmoosi, borrelioosi, ehrlichioosi ja sydänmato Snap 4DX -testillä. Kaikki olivat negatiivisia.

9.6.2020
Lapa, eli nykyiseltä nimeltään Luna, on 3-vuotias, keskikokoinen kaunotar, joka tuli Suomeen pentuna vuonna 2017.

Perheen elämänmuutosten myötä Luna stressaantui ja muuttui epävarmaksi etenkin miehiä kohtaan. Perhe päätti luopua Lunasta ja Luna muutti sijaisperheeseen parisen viikkoa sitten.

Kotihoitopaikassa Luna aluksi hakeutui pöydän alle piiloon omaan rauhaan. Se pelkäsi ulkoa ja naapurista kuuluvia ääniä reagoiden niihin murisemalla ja haukkumalla. Nopeasti Luna kuitenkin rentoutui ja ääniin reagointi loppui. 

Parissa viikossa Lunasta on kuoriutunut iloinen pusutteleva hännänheiluttaja, joka mielellään tulee ihmisen viereen sohvalle käpertyen kettumaiselle pienelle rullalle. 

Ulos Luna lähtee reippaasti ja innokkaasti. Lunan kanssa ollaan opeteltu kävelemään hihnassa vetämättä ja se onkin alkanut oppivaiselta tytöltä sujumaan jo hienosti. Kotihoitoperheen omien koirien kanssa elo sujuu mutkattomasti. Myös yksinolot koirakavereiden kanssa sujuvat rauhallisesti nukkuen. Luna on täysin sisäsiisti.

Rutiinit ja rauhallinen elämänmeno tuovat Lunan elämään turvallisuuden tunnetta. Luna reagoi vieraisiin koiriin ja ihmisiin vielä melko voimakkaasti haukkumalla ja rähisemällä, mutta hetken kauempaa tarkkailtuaan mielenkiinto lakkaa ja Luna saattaa kääntää selän istahtaen katselemaan muualle. Kotihoitoperheen 10-vuotias lapsi on Lunan mielestä ihastuttava ja pihapiirin lasten silitykset Luna ottaa vastaan tyytyväisenä. 

Reaktiivisuuden vuoksi Lunalle optimaalisin asuinympäristö olisi rauhallinen alue. Kaupungin keskustan vilinä olisi Lunalle liian stressaava ja pelottava äänineen ja ihmisineen. Luna ei halua myöskään muuttaa kerrostaloon.

Lunan mielestä se maailman paras loppuelämän koti olisi sellainen, jossa elämänmeno olisi rauhallista ja melko tylsää. Rutiineja arat ja hieman epävarmat koirat rakastavat, sillä elämä on paljon helpompaa kun ei tarvitse arvuutella mitä seuraavaksi tapahtuu ja olla jatkuvassa valmiustilassa. 

Luna toivoisi pääsevänsä uuden perheen kanssa  ihanille pitkille metsälenkeille. Kivan koirakaverin seura olisi Lunalle mieluisaa tuoden turvaa ja olisi sen kanssa mukavaa leikkiäkin ja juoksennella aidatulla alueella. Lunaa ei luovuteta siksi ainoaksi koiraksi.

31.5.2020
Kaunis Lapa eli nykyisin Luna etsii uutta kotia.

Lisätietoja Lunasta on tulossa pian. Siihen asti Lunan kuulumisia hoitopaikasta voi seurailla Facebookista.

25.2.2017
Lapa muutti omaan kotiin Tampereelle.

1.2.2017
Iloinen Lapa pääsi Suomeen kotihoitoon. Lapa odottelee kotiehdokkaita Helsingissä.

Lapa ja sen kaksi sisarusta Lina ja Leonard syntyivät kadulle. Niiden emo eli omissa oloissaan ja ehti synnyttämään jo toisen pentueen, ennen kuin se saatiin kiinni ja steriloitua. Lapa sisaruksineen pääsi jo pienenä turvaan Olgan tarhalle ja siellä sisarusparvesta on kasvanut iloinen ja sosiaalinen pentukatras.

Lapasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Lapa etsii omistajaa, jolla on aikaa ja halua panostaa tämän mukavan tytön tapakasvatukseen, aktivointiin ja reippaan liikunnan tarjoamiseen. Sillä reseptillä Lapasta kasvaa fiksu ja hyvin käyttäytyvä aikuinen koira.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.