Laima

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 2/2021
Sijainti: Mäntsälä, Suomi

17.3.2021
Laiman koti löytyikin läheltä, kun se sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

14.3.2021
Laima arkailee vieraita ihmisiä sen verran, että sille etsitään koirakaverillista kotia rauhallisesta ympäristöä.

7.3.2021
Laima on reipas pieni tyttö, joka on kotiutunut hyvin jo viikon aikana. Myös sisäsiisteys alkaa olla mallikkaasti hallussa.

Uusia asioita on Laiman mielestä hyvä ensin vähän tarkkailla eikä suinpäin rynnätä kohti. Nyt Laima jo hakee hoitopaikan pienempää koiraa leikkiin, vaikka ensin Laiman piti tarkkailla vähän miten se käyttäytyy. Laima tykkää kovasti leikkiä toisten koirien kanssa, mutta viihtyy myös hyvin itsekseen.

Laima on ollut pestävänä jo useamman kerran ja se on sujunut hienosti. Kynsien leikkuukin sujui nätisti paikallaan namien motivoimana. Hoitaja kuvailee Laimaa lempeäksi ja nöyräksi tytöksi. Laima myös oppii nopeasti ja se osaa jo istua saadakseen ruokaa ja nameja. Opettaminen on helppoa, koska tyttöä on helppo motivoida nameilla.

Laima osaa kävellä nätisti hihnassa. Autot ja yleensäkin liikenne jännittää, ja jos autoja menee useampi, Laima haluaa palata äkkiä kotiin. Vieraita ihmisiä Laima ei ole vielä hoitopaikassa päässyt tapaamaan.

27.2.2021
Laima pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Uudellamaalla.

26.2.2021
Laiman rabiesvasta-ainetasot tutkittiin ja sen arvot ylittävät 0,5 IU/ml, mikä suojaa tartunnalta.

15.2.2021
Laima pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Laimalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

27.1.2021
Laima on iloinen, sosiaalinen ja ihmisrakas tyttö. Laima etsii omaa kotia rauhalliselta alueelta, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Sisarukset Laima, Petja ja Linda päätyivät Snezhannan tarhalle elokuussa. Ne olivat osa kymmenpäistä pentujoukkoa, joka matkasi tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä Rjabovosta, noin 20 km Pietarista kaakkoon.

Snezhanna kehuu Laimaa sosiaaliseksi ja reippaaksi pennuksi. Laima on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.