Deizi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

7.11.2021
Deizi sai kodin Espoosta.

8.10.2021
Deizi on ihanan touhukas tyttö, joka nauttii erityisesti pitkistä lenkeistä. Unelmien lenkki suuntautuu metsään tai suolle pitkospuita pitkin.

Valjaiden laitosta saattaa joskus joutua neuvottelemaan, mutta ulkona varusteista ei ole ongelmaa. Remmissä kulkeminen sujuu hienosti. Deizi ihmettelee autoja ja muita kulkuvälineitä, mutta antaa niiden mennä ohi sen kummemmin reagoimatta. Suurin osa lenkistä kuluu hienosti vetämättä. Innostuessaan Deizillä on menohaluja, ja silloin remmi saattaa hieman kiristyä. Nuorella koiralla on ikänsä mukaisesti välillä intoa juosta ja leikkiä. Siksi aidattu piha on Deizin unelma. Myös ahkera lenkittäjä olisi aktiivisen koiran mieleen. Deizi on osoittanut suurta mielenkiintoa lintuja ja peuroja kohtaan, joita se on tavannut metsälenkeillä.

Deizi on täysin sisäsiisti. Hädästä se kertoo touhottamalla eteisen edessä. Ulkoilurytmi ei ole vielä täysin hallussa. Fiksu koira oppii kuitenkin nopeasti uusia taitoja koko ajan.

Deizi on kotihoidossa perheessä, jossa ei ole muita lemmikkejä. Kahden aikuisen ja kahden teini-ikäisen lapsen perheessä se pärjää hyvin. Takana on kotihoitopaikan vaihto, sillä Deizi pelkäsi aiemman perheen muita koiria. Uudessa kotihoitopaikassa muita koiria on nähty vain etäältä, ja niitä tyttö pyrkii luikkimaan pakoon ilman sen kummempaa rähjäämistä.

Deizi on tarhalta tulon jälkeen ollut hieman stressaantunut. Uusiin ihmisiin se suhtautuu ihmetellen. Myös tuttuja ihmisiä pitää ihmetellä joka päivä, vaikka joka päivä sujuu aiempaa hieman rennommin. Deizi pitää rapsutuksesta, mutta ei hae vielä hellyyttä aktiivisesti itse. Tyttö kulkee kuitenkin kotihoitajien perässä ja viihtyy ihmisten läheisyydessä. Rentoutuessaan suloinen Deizi on liikuttavan onnellinen omista ihmisistään.

Yksin Deizi on toistaiseksi ollut vasta lyhyitä pätkiä, ja yksinolo on sujunut hyvin. Deizin kanssa on kuitenkin hyvä varautua työskentelemään eroahdistuksen kanssa. Tyttö tykkää seurasta ja nauttii selvästi siitä, että kotihoitajat tekevät etätöitä, jolloin seuraa on koko ajan. Deizi torkustelee tai touhuaa lelujen kanssa lähellä, mutta ei häiritse työntekoa.

Kotona parasta puuhaa on ikkunoista tuijottaminen. Toistaiseksi Deizi on ollut hiljaa, mutta on mahdollista, että oma ääni löytyy jossain vaiheessa, kun koira rentoutuu. Deizi säikkyy hieman kovia ääniä. Siksi sille olisi parasta koti, jossa ei ole pieniä lapsia. Deizi kaipaa rauhallista kotia rauhallisella alueella, jossa luonto on lähellä. 

Lue lisää Deizin kuulumisia kotihoitajan blogista!

Deizillä on todettu mycoplasma haemocanis. Se on Deizillä oireeton. Suomalaisen eläinlääkärin ohjeen mukaan terveitä ja oireettomia koiria ei tarvitse hoitaa mitenkään. Koira on kuitenkin suojattava punkeita ja kirpuilta. Mycoplasma haemocanis on lajispesifinen ja se ei tartu ihmisiin.

25.9.2021
Deizi muutti Etelä-Suomeen ja on hoitopaikassaan Vihdissä talouden ainoana koirana.

23.9.2021
Deizi pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Deizin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Deizi tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Deizillä positiivinen. 

Ennen lähtöä Deizi kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen kummin taloudellisella tuella.

1.9.2021
Olisiko kotisi vailla juuri tällaista tummaa tassuttelijaa? Deizi täyttäisi mielellään sen paikan!

Mikä ihana musta koiraperhe. Deizin ja sen sisarusten emo on entinen kotikoira, joka synnytti pennut teollisuuskiinteistön alueella Kamennogorskissa. Tarhanpitäjä Margarita haki emon ja pennut turvaan, kun ne uhattiin myrkyttää. Kuudesta pennusta yksi poika ja yksi tyttö ovat onnistuneet löytämään kodin Venäjältä, samoin emo, ja jäljellä on neljän tytön katras: Deizi, Dora, Dzein ja Dzessi. Viimeisissä kuvissa näkyvä pentujen emo on reipas, fiksu ja ihmisrakas, joten jälkeläisiin on epäilemättä periytynyt samoja hyviä ominaisuuksia.

Deizi sisaruksineen on niin samasta puusta veistetty, että eroja on vaikea löytää varsinkin kun emme ole itse päässeet tapaamaan tyttöjä tarhalla. Deizi erottuu joukosta valkoisten varpaidensa ansiosta. Margarita kertoo pentujen olevan reippaita temmeltäjiä. Jos siis kotonasi on koiranpennun mentävä tyhjä tila, tunnet lenkkipolkujen kutsun ja olisit valmis kulkemaan Deizin rinnalla, kun se tutustuu maailman ihmeisiin, tämä tyttö olisi taatusti kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää! Elämä koiranpennun kanssa tarkoittaa tietysti myös oppitunteja sisäsiisteydessä ja yksinolossa, ehkä pureskeltuja matonnurkkiakin, mutta Deizi varmasti palkitsee nämä vaivat elinikäisellä ystävyydellä.

Pennut on rokotettu ja madotettu Viipurin koirien tuella. Deizi sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.