Ukkopekka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 21 kg, 55 cm)
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

16.11.2021
Ukkopekka sai kodin Keravalta.

16.10.2021
Ukkopekka on jatkanut hoitopaikassa kotikoirana elämisen harjoittelua. Moni asia vielä jännittää sitä, mutta metsälenkkejä poika rakastaa kovasti.

Ukkopekka reipastuu omaan, rauhalliseen tahtiinsa. Se ulkoilee edelleen mieluiten metsässä, sillä siellä tulee vähemmän vastaan jännittäviä asioita, kuten vieraita ihmisiä. Hihnassa Ukkopekka kulkee jo hyvin ja esimerkiksi toisten koirien ohitukset sujuvat oikein mallikkaasti.

Vieraat ihmiset jännittävät Ukkopekkaa kovasti. Kuitenkin kun se saa rauhallisesti totutella vieraaseen, saa sitä tovin jälkeen jo vähän rapsutella. Koska Ukkopekka on edelleen ujo poika, etsii se koirakaverillista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

25.9.2021
Ukkopekka on opiskellut kotikoiran elämää nyt parisen viikkoa. Siitä on kuoriutunut leikkisä ja utelias poika, jolla on kuitenkin maailmassa vielä paljon ihmeteltävää.

Ukkopekan hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, rauhallisella kaupunkialueella. Hississä ja rappukäytävässä kulkeminen on jo alkanut sujua pojalta luontevasti. Ulkona se ei pahemmin piittaa liikenteestä, mutta vastaantulevat ihmiset vielä jännittävät sitä. Siksi onkin tärkeää, että Ukkopekan rohkaistumista tuetaan eikä sitä pakoteta tutustumaan vieraisiin ennen kuin se on itse siihen valmis tekemään tuttavuutta. Metsälenkit ovatkin kaikkein eniten Ukkopekan mieleen: se rakastaa tutkia polkuja ja etsiä niiltä mielenkiintoisia hajuja.

Sisäsiisteys on alkanut sujua Ukkopekalta jo mallikkaasti. Se rakastaa kovasti leluilla leikkimistä ja hoitopaikan koiranlelut ovat saaneetkin jo reippaasti tuta pojan hampaista. Ukkopekan hoitopaikassa on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen.

Ukkopekka etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Koirakaveri olisi syytä olla kodissa jo odottamassa, sillä Ukkopekka ottaa paljon tukea ja turvaa aikuisista hoitopaikan koirista.

10.9.2021
Ukkopekka matkusti Suomeen ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Lahdessa. Ukkopekka hakee kaverista turvaa, joten sille etsitään kotia, jossa on koirakaveri.

9.9.2021
Ukkopekka pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Ukkopekka testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Ukkopekka jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Ukkopekan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Ukkopekka tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Ukkopekalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Ukkopekka kastroitiin.

1.6.2021
Veljensä tavoin myös iloinen Ukkopekka heiluttaa kovasti häntäänsä jo Suomen suuntaan. 

Ukkopekka ja sen sisarukset syntyivät helmikuun tienoilla viipurilaiselle kotikoiralle. Emon omistaja otti Snezhannaan yhteyttä ja kertoi, ettei aio pitää pentuja. Pennut joko haettaisiin pois tai niiden elämä päättyisi. Snezhanna lupasi hakea pennut, mutta vain sillä ehdolla että omistaja suostuisi leikkauttamaan emon. Snezhanna steriloi emokoiran ilmaiseksi ja haki kaikki viisi pentua luokseen.

Pennuista kaksi on löytänyt kodit Viipurista, mutta kolme reipasta poikaa on vielä koteja vailla. Uolevi, Ukkopekka ja Uuno ovat Snezhannan mukaan sosiaalisia, iloisia ja reippaita pikkumiehiä. Toivomme kovasti, että pojille järjestyisi hoitopaikkoja tai omat kodit Suomesta, sillä tarhalle jääminen tietää väistämättä kurjaa elämää.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.