Kamilla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 3/2020
Tautitestattu: 5/2021

5.8.2021
Ihana Kamilla löysi kodin Turun seudulta!

3.7.2021
Kamillalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Kamilla kotihoidossa 29.6.2021

11.6.2021
Kamilla lähettää terveisiä hoitopaikasta! 

Hoitaja kertoo, että Kamilla suhtautuu arkuudestaan huolimatta perheen kahteen aikuiseen ystävällisesti, eikä jännitä näiden seurassa. Se ottaa tutut ihmiset vastaan innoissaan ja intoutuu hyppimäänkin. Naapuri on käynyt moikkaamassa ja pienen ujostelun jälkeen Kamilla antoi rapsuttaa. Muita vieraita Kamilla ei ole vielä tavannut. 

Sisätiloissa on Kamilla mielestä jännittävää ja se saattaa säikkyä. Ulkona se viihtyy kuitenkin hyvin. Kamilla onkin aktiivinen koira, joka on aina valmiina lenkille ja leikkiin. Kamilla nauttii toisten koirien seurasta ja niiden kanssa leikkimisestä. Alkuun Kamilla vahti ruokaansa toisilta koirilta, mutta nyt se on jo alkanut rentoutua ruuan suhteen. 

Yöt Kamilla on nukkunut rauhassa ja mieluisin nukkumapaikka on ihmisen vieressä. Kamilla on jäänyt hienosti yksin toisten koirien kanssa kotiin ja ollut myös pieniä aikoja nätisti ihan yksinkin. 

Kamilla on ollut sisäsiisti ja se osaa pyytää ulos. Hoitotoimia harjoitellaan, niissä rauhoittuminen on vielä haasteellista. Kamilla on myös jo opetellut peruskäskyjä.

Hihnassa Kamilla kulkee suht nätisti ja rennosti haistellen - välillä tosin intoutuu vetämään. Nameilla ohitukset sujuvat hyvin. Läheltä tulevat traktorit ja rekat vielä pelottavat Kamillaa ja niitä kohdatessaan se menee maahan makaamaan. Muuten se pystyy jo lenkillä rentoutumaan. Riistaviettiä tuntuu olevan.

Kamilla ei ole toistaiseksi turhia haukkunut, mutta ilmoittaa toisten koirien innoittamana pihatiellä kulkevat. 

Kamillan hoitopaikka sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä. Kamilla etsii kotia rauhalliselta alueelta ja toivoo, että kodissa on reipas koirakaveri tukena. 

3.6.2021
Kamillalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Kamilla kotihoidossa 3.6.2021

29.5.2021
Kamillan tarha-aika on nyt onneksi takanapäin, sillä Kamilla pääsi Suomeen etsimään lopullista, omaa kotia.

Viipurin Koirat tutkitutti Kamillan rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Kamilla tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Kamillalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

26.4.2021
Voi että, kun samaan aikaan ujostuttaa mutta ihmisen luokse on niin valtava halu! Ihastuttava Kamilla lähettää videoterveisiä.

Viipurin koirat - Kurt, Kamilla, Dusya & Casper 25.4.2021

30.12.2020
Kamilla päätyi Snezhannan luokse vastasyntyneenä pentuna sisarustensa kanssa. Kamilla etsii kotia rauhalliselta alueelta ja kodista, missä sitä odottaisi koirakaveri.

Kamillan elämä meinasi päättyä ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan. Se syntyi ei-toivottuna ja päätyi roskapönttöön, todennäköisesti emonsa omistajan toimesta. 

Onneksi pennut huomattiin ja korjattiin talteen, ja hyväsydäminen eläkeläisrouva otti ne hoitaakseen. Vastasyntyneiden pentujen hoitamisessa oli iso työ ja ne kasvoivat pulloruokinnalla. Snezhanna auttoi madottamalla ja rokottamalla pennut, ja Viipurin Koirat lähetti pennuille emomaidonvastiketta.

Pentuja oli alun perin useita mutta osa sai kodin Viipurista jo pieninä. Kamilla, Kurt, Kazan ja Kira muuttivat loppukesästä Snezhannan tarhalle. Snezhanna kuvailee Kamillaa hiukan varovaiseksi tytöksi, joka on kuitenkin kovin kiinnostunut ihmisistä. Erityisesti kaikki herkut katoavat käsistä hetkessä parempiin suihin.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.