Nille

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 4/2021, 6/2021 & 9/2021

4.12.2021
Nillen uusi koti löytyi Helsingistä.

6.11.2021
Etsitkö elämääsi kivaa ja aktiivista kaveria? Nille on reipas ja energinen poika, josta saisi harraste- tai vaikkapa juoksuseuraa.

Ihana Nille tykkää touhuta ja on hoitopaikan perheen puuhissa mukana. Ulkona on aidattu piha, jossa poika juoksee mielellään. Onpa Nille saanut myös koirakaverinsa, aiemmin ei niin leikkivän koiran kanssaan painimaan ja juoksemaan, kun on tarpeeksi pyydellyt. Energisestä Nillestä saisi itselleen lenkkipoluille kivan juoksukaverin tai johonkin koiramaiseen harrastukseenkin Nillestä voisi olla.

Nille on hyvin sosiaalinen niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Kissojen kanssa Nille ei tule juttuun, eivätkä muutkaan lattialla kulkevat lemmikit sovellu seuraksi. Nille on turhan riistaviettinen, joten akvaariokalat tai muut terraariossa pysyvät otukset ovat korkeintaan sopivia seuralaisia. Kivasta koirakaverista Nille tykkäisi, mutta se ei ole kuitenkaan pakollinen. Nille pärjää myös talouden ainoana lemmikkinä.

Sen verran uutterasti Nille on kommentoinut ulkoa kuuluvia ääniä, että omakotitalo on pojalle sopivin asuinmuoto. Rivitalo käy siinä tapauksessa, että siellä on hyvät väliseinät eikä ääniä naapurista paljoa kantautuisi. Kerrostalo ei ole sopiva asuinmuoto. Nille asuu rauhallisella kaupunkialueella, joten sellainen olisi myös jatkossa sille sopiva. Myös taajama ja maaseutu käyvät. Ihmisrakasta Nilleä pääsee tapaamaan pk-seudulla.

19.9.2021
Sosiaalinen ja reipas Nille on sopeutunut hyvin hoitopaikkaansa. Mistä löytyisi Nillelle oma koti?

Nillen opettelu kotikoiran tavoille on alkanut hyvin. Tosin alkupäivien pesut kauhistuttivat Nilleä kovasti, mutta niistäkin selvittiin. Nille on reipas, sosiaalinen ja ihmisrakas koirapoika, joka on oppinut jo kovasti nauttimaan lenkkeilystä. Kun Nille huomaa, että hihna otetaan esiin, alkaa sen häntä vispaamaan tavallistakin enemmän. Ulkona Nille kulkee hienosti hihnassa. Se ei vedä hihnassa, mutta hyppelee hieman puolelta toiselle. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää ottaen huomioon, että hihnassa kulkeminen kaupunkiolosuhteissa on Nillelle aivan uutta ja ihmeellistä ja ihanat hajut kutsuvat joka puolella. Autoja ja polkupyöriä Nille ei ole pelännyt ja vastaantulevat koirat ovat olleet mielenkiintoisia. Nille ei ole kuitenkaan haukkunut koirille, vaan se on tyytynyt uteliaasti seuraamaan niitä hieman kauempaa.

Hoitoperheen kahteen nuorehkoon narttukoiraan Nille on tutustunut ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Nille mielellään seuraa koirakavereita eri tilanteissa. Toiseen tomerampaan narttuun Nille suhtautuu hieman varovasti, mutta kuitenkin erittäin ystävällisesti. Hoitopaikassa on kissa ja Nille on keksinyt, että jahtausleikki onkin kivaa, ainakin Nillen omasta mielestä. Tämän vuoksi Nillestä ei ole kissaperheen koiraksi. Ihmisiä Nille rakastaa yli kaiken ja hyväksyy hienosti sekä hoitoperheen molemmat aikuiset että teini-ikäiset nuoret. Nillellä on tapana tervehtiä ihmistä nostamalla etutassut ihmisen rinnalle eli pienemmät lapset saattavat tätä Nillen tapaa alussa pelästyä.

Nille on vielä nuori koira, jolla on paljon energiaa ja uteliaisuutta, joten sen suuhun joutuu helposti tavaroita, jotka eivät sinne kuuluisi. Nille on kuitenkin vastikään huomannut, että myös omilla leluillakin voi leikkiä. Nille on ollut alusta asti sisäsiisti: muutamat pienet pissat ovat tulleet sen innostuessa, muuten se tekee kaikki tarpeensa ulos. Autossa Nille on matkustanut matkatessaan Viipurista Helsinkiin. Ainakin matka henkilöautossa sujui hyvin eikä Nillellä ollut matkapahoinvointia.

Reippaasta Nillestä voisi olla talouden ainoaksi lemmikiksi, mutta myös mukava koirakaveri on tervetullut Nillen elämään. Nille asuu tällä hetkellä omakotitalossa ja se on jonkin verran reagoinut hoitopaikan toisten koirien mukana ääniin. Rivi- ja omakotitalo olisivat Nillelle asumismuodoista mahdollisia. Asuinpaikan suhteen Nille ei ole nirso: sille sopinee niin kaupunki kuin maaseutukin. Ihan kaupungin keskustan hulinaan Nillestä ei kuitenkaan ole. Mukava ja kovin ihmisrakas Nille odottaa hakemuksia ja vieraita pk-seudulla.

Viipurin koirat - Nille kotihoidossa 10/2021

10.9.2021
Vihdoin myös Nilleä onnisti ja se pääsi matkustamaan kotihoitopaikkaan Helsinkiin.

Nillen yhteyshenkilönä toimii Arja.

9.9.2021
Nille pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Nille testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Nille jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

21.4.2021
Nille tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Nilleltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

7.3.2021
Ihmisrakkaalle Nillelle lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Nille 6.3.2021

1.11.2020
Nappisilmä-Nille etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

7.2.2020
Tumma nappisilmä-Nille on odottanut omaa kotiaan tarhalla loppuvuodesta saakka. Nille on mitä ihmisrakkain kaveri, joka on päässyt treenaamaan myös hihnakävelyä tarhan ulkopuolelle.

Nille on ihmisille hyvin kultainen ja ihana nuori poika, mutta selvästikään sen kokemukset muista koirista eivät ole aina olleet positiivisia. Lisäksi Nille tykkää komentaa aitauksessaan asuvia nuorempia pentuja. Ulkona Nille kulkee suht reippaasti, mutta vähän matkan päässä kumeasti haukkuva iso koira saa Nillen epävarmaksi ja poika vastaa pelokkaasti haukkuen takaisin. Kävelyn loppupuolella Nillen luokse ystävällisin aikein jolkotteleva aikuinen koira saa pojan kumaraan ja korvat hipomaan niskaa. Nille jännittää kovasti, mutta se suhtautuu silti ystävällisesti vieraaseen.

Nillen elämä tarhalla on kovin stressaavaa. Sillä on naapuriaitauksessa asuvan aikuisen uroksen kanssa jatkuva nokkapokka käynnissä. Ihmisseuraa on tarjolla vähän eikä nuori poika saa purettua energiaansa mihinkään. Nillen turkki on ohut eikä sillä pärjää ulkona. Ruoasta on kilpailemassa ainakin yhdeksän muuta koiraa. Ei ihme, että meinaa vähän pinna kiristyä. Kunpa oma koti odottaisi jossain Nilleäkin.

Näyttäisi vähän siltä, että Nillestä ei kasva kovin isoa poikaa. Normaali keskikokoinen, n. 20 kg tai vähän päälle.

Viipurin koirat - Nille 31.1.2020

21.12.2019
Tummat nappisilmät tapittavat odottavasti verkkoaidan takana. Ystävälliselle Nillelle aitaukseen astuvat ihmiset ovat päivän piristys.

Nille päätyi Snezhannan tarhalle veljensä Napen kanssa syksyllä. Kauniit mustaturkkiset veljekset vaikuttavat ihmisten parissa viihtyviltä, mutkattomilta pojan vekaroilta. Mustilla koirilla on välillä ollut hankaluuksia kodin löytymisen kanssa. Tämä aivan hullu asia ei saa kääntyä näiden ihanien veljesten epäonneksi. Pojillahan on sekä luonne että lookki ihan kohdillaan.

Nille jakaa aitauksen pentulauman kanssa, jossa suurin osa koirista on reippaita. Sisään astuessa saakin päälleen hyppivien pentujen sakin. Tassut vaan rapisevat housunlahkeita vasten, kun pienet natiaiset kurottelevat ylös päin. Pyörremyrskyn silmässä saattaa tunteet välillä kuumentua. Nillessä on sen verran topakkuutta, että se uskaltaa tehdä tilaa itselleen ja käskeä vierustoverin kauemmaksi. Yksitoikkoinen tarhaelämä on valitettavan puisevaa, joten on täysin ymmärrettävää, että sen pienen hetken, kun jotain innostavaa tapahtuu, saattaa resursseista tulla hieman kinaa. Nilleä ei pahemmin vaikuta haittaavan, kun se pääsee hetkeksi sylissä tarhan ulkopuolelle. Joskus koirat jähmettyvät näissä tilanteissa täysin suolapatsaiksi, mutta vaikka tilanne on Nillellekin erikoinen, on se silti uteliaan kiinnostunut. Ihmisen jakamaton huomio taitaa tuntua ihan hyvältä.

Vaikka Nille on tarhalla reipas ja sosiaalinen, ei se tarkoita, ettei omassa kodissa voisi silti tulla haasteita vastaan. Nillellä ei ole mitään tietoa kotikoiran elämästä. Ihan arkipäiväisten juttujen, kuten ulkoilun, yksinolon ja sisäsiisteyden opettelu pitää aloittaa nollasta. On tärkeää, että tulevalla kodilla löytyy pitkäjänteisyyttä edetä uusien asioiden opettelussa pienin askelin. Myöskään huumorintajusta ei varmasti ole haittaa. Kun jännitys alkaa helpottaa ja uteliaisuus voittaa, saattaa tämä pieni poika keksiä pienille pojille tyypillisiä pieniä metkuja.

Viipurin koirat - Nille 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.