Funja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 11/2018
Tautitestattu: 5/2019

15.4.2021
Funja muutti omaan kotiin Lohjalle.

17.10.2020
Funjan ehdoton vahvuus on sen hieno sosiaalisuus toisten koirien kanssa. Ihmiset ovat Funjasta edelleen vähän jännittäviä.

Funja kotihoitaja kertoo tytön uusimpia kuulumisia:

"Funja viihtyy tosi hyvin koiraporukassa ja on parhaimmillaan, kun saa tasapainottaa porukkaa ja pitää kaikki hyvällä tuulella. Funja nauttii omalla pihalla oleilusta. Välillä leikkien ja riehuen, välillä luita jäystäen ja haistellen.

Ihmisten seurassa Funja kehittyy rennommaksi, mutta edelleen se siirtyy sohvalla hieman kauemmas ihmisestä, eikä jää kylkeen nyhjäämään. Funja tykkää katsella ikkunasta tapahtumia, mutta ei kauheasti hauku, kun tapahtumia ei täällä maalla oikein ole. Tulee hienosti toimeen kanojen ja kissojen kanssa. Vuohia käynyt haistelemassa aidan takaa, mutta hevosiin pitää kohteliaan etäisyyden.

Edelleen Funja säikkyy yllättäviä tapahtumia ja silloin sen ajatus on aina mennä poispäin ihmisestä. Rauhoittuu kyllä nopeasti erityisesti vapaana aidatulla pihalla ollessaan, mutta myös hihnassa, jos vain liikkuu rauhallisesti perässä pienen hetken, eikä taluttaja kiristä hihnaa itse.

Funjalle tärkein tuki löytyy muista koirista. Funja leikkii myös ihmisen kanssa, mutta muutaman metrin etäisyyden päässä eli ei vielä esimerkiksi vetoleikkejä. Funja pärjää kotona hienosti ilman ihmisseuraa, eikä tuhoa paikkoja."

24.7.2020
Funja lähettää kesäterveisiä hoitopaikastaan:

"Funja on leikkisä ihan kaikkien koirien seurassa ja hiljalleen ihmisen kanssa harjoittelukin alkaa onnistua, eikä tyttö jännitä niin paljon. Ihmisenkin kanssa voi jo leikkiä ulkona ja Funja hakeekin ihmistä leikkimään, vaikka leikkiessä pidetäänkin muutaman metrin etäisyys. Leikkiessä Funja saattaa haukahdella, mutta muuten Funja on varsin hiljainen.

Luut ovat Funjan suosikkeja, mutta kaikki ruoka maistuu. Ruokaa on mukava etsiä ja roskiksen tonkiminen on parasta. Eläinlääkärin tapaaminen ja rokotuksen saaminen oli jännittävää, mutta Funja pysyi paikallaan, eikä ärissyt tai paennut. Jäätyminen on siis tällaisessa hankalassa tilanteessa vieraan ihmisen kanssa Funjalle tyypillistä."

25.6.2020
Funjan rokotukset uusittiin.

6.5.2020
Arka Funja jatkaa oman kodin etsintää Koiruuksien Klubin kouluttajan, Helmi Pesosen luota.

28.4.2020
Funja arka ja herkkä tyttö, joka etsii ymmärtäväistä omistajaa maaseudun rauhasta aikuiskodista. Funjan tulevassa kodissa tulisi olla reipas koirakaveri.

Niin kovin herkkä, kaunis ja ujo. Sellainen on nuori tyttö Funja, joka etsii sitä oikeaa kotia. Funja on kasvanut pentuaikansa tarhalla ja se on jättänyt Funjaan jälkensä: Funja suhtautuu ihmisiin hyvin ujosti, kun taas toisten koirien seura on sen mielestä parasta maailmassa.

Funja on arka ja herkkä tyttö, joka ansaitsee ymmärtäväisen omistajan. Sellaisen, joka osaa antaa Funjalle kaiken sen ajan ja tilan, jota se tarvitsee luottamuksen rakentamiseen. Uuden kodin tulisi sijaita maaseudun rauhassa, ja siellä tulisi olla leikkisä koirakaveri odottamassa. Valitettavasti lapset ovat Funjasta kovin pelottavia, joten Funjan tulevassa kodissa tulee olla vain aikuisia.

Funja ei ole joka paikan eikä joka ihmisen koira. Siitä ei kuoriudu agilitykenttien tähteä, mutta metsäretkien kuningattareksi se olisi oiva ehdokas. Se on sympaattinen ja kaunis tyttö, joka on varmasti se oikea koiraystävä hänelle, joka osaa arvostaa myös niitä koiria, jotka ihmettelevät ja jännittävät monia asioita tässä maailmassa. Funja kaipaa siksi vierelleen ymmärtäväistä kulkijaa, joka näyttää sille, että ihmiset ovat luottamuksen arvoisia. Funja tuskin koskaan tulee kiipeämään tuntemattomien syliin, mutta eihän jokaisen koiran tarvitsekaan. Pääasia on, että luottamus omaan ihmiseen pääsee rakentumaan vahvaksi.

Funja on sterilisoitu ja ikää sillä on n. 1,5-vuotta. Korkeutta sillä on n. 50-55 cm, painoa hoikka tyttö kerää vielä lisää. Funja on useimmiten sisäsiisti, vahinkoja sattuu harvoin.

Funjan yhteyshenkilönä toimii Kristiina.

Kodinvaihtajakoiran adoptiomaksu on 300 €.

29.3.2020
Funjalle lisättiin uusi video kotihoitopaikastaan.

Viipurin koirat - Funja kotihoidossa maaliskuu 2020

24.3.2020
Funja muutti takaisin kotihoitopaikkaan Kirkkonummelle ja etsii sieltä käsin rauhallista kotia aikuisperheestä.

Herkkä Funja ei viihdy kaupunkiympäristössä ja tarvitsee koirakaverillisen kodin.

5.3.2020
Funjalle lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Funja

10.10.2019
Kiltti ja iloinen Funja etsii rauhallista aikuiskotia ja odottaa sitä Kemiönsaarella.

Funja on ujo tyttö, mutta omien ihmistensä kanssa sympaattinen tyttö. Öisin Funja tulee mielellään sänkyyn ja siellä mieluiten jalkojen päälle nukkumaan. Siinä kun Funjaa rapsuttaa, niin hän nukahtaa tai joskus pistää ihan leikiksi. Funja onkin varsinainen leikkijä! Kun oikea kaveri löytyy ja tilaa missä juosta ja jahdata kaveria niin silloin elämä hymyilee! Funja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja sopeutuu uuteen ryhmään hyvin.

Funja jännittää uusia asioita ja uusia ihmisiä. Mutta kun hänellä on oma, turvallinen paikka, josta voi tarkkailla ja seurata arjen kulkua, alkaa tyttö pikkuhiljaa uskomaan, että hätää ei ole. Vieraita ihmisiä Funja vierastaa aluksi kovasti, mutta pian pentumainen uteliaisuus voittaa ja Funja tulee varovasti tervehtimään. 

Funja on reipas lenkkeilijä, ja kun alkujännitys on hävinnyt, löytyy koirasta mahtava lenkkikaveri. Autojen ja ihmisten ohitus sujuu nykyään hyvin. Funja kävelee nätisti remmissä eikä rähjää tai vedä siinä. Yksinolotkin sujuvat Finjalta mallikkaasti: Funja ei ole tuhonnut mitään ja se nukkuu rauhassa kotiin jäädessään. Kynsien leikkuu ja harjaus sujuvat hyvin, vaikka Funjaa hieman jännittääkin.

Uudessa kodissa tulisi olla oma, aidattu piha, jossa Funja pääsee juoksemaan ja leikkimään. Ja kiva koirakaveri olisi myös oltava, että Funja saa siitä tarvitsemaansa tukea jännittäviin tilanteisiin.

Funjasta alkaa päivä kerrallaan kehittyä itsevarmempi ja rohkeampi koira. Funja kaipaa rauhallista kotia ja omistajaa, joka hänen kanssaan jaksaa totutella maailman menoon sekä kävellä pitkiä, rauhallisia metsälenkkejä. Funja on ihana lenkkikaveri, joka tassuttelee rauhassa vierellä. Funja etsii kotia vain aikuisperheestä voimakkaan lapsipelon takia.

2.10.2019
Kaunis Funja palaa etsimään kotia. Funja etsii rauhallista aikuiskotia ja odottaa sitä Kemiönsaarella.

Funja löysi oman kodin elokuussa. Harmillisesti on käynyt niin, että perheen pienet lapset ovat Funjalle liian jännittävä asia. Koska Funjan arastelu lapsia kohtaan on vain lisääntynyt, joutuu perhe raskain mielin toteamaan, että Funja tarvitsee sellaisen kodin, jossa ei ole pieniä lapsia.

13.8.2019
Funja sai kodin Kemiönsaaresta.

4.7.2019
Kettutyttö Funja muutti sijaiskotiin pääkaupunkiseudulle.

15.5.2019
Kaikki Funjalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Funjalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

Viipurin Koirat testasi Funjan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

9.5.2019
Funja on reipastunut valtavasti ja tulee nykyään jo varovaisen uteliaana tutustumaan vieraisiin.

Funja pääsi sylissä pedikyyriin ja kynsien leikkaaminen sujui kovin vaivattomasti. Funjasta on myös varttumassa aikamoinen kaunotar, jota ei voi olla ihastelematta. Pääsisipä Funja jatkamaan reipastumista omaan kotiin.

Viipurin koirat - Funja 4.5.2019

19.3.2019
Kaunis mutta ujo Funja-tyttö kuuluu tarhan uusimpiin tulokkaisiin. Funja sisaruksineen päätyi tarhalle mökkialueelta.

Funja, Maunu ja Nuunuu löydettiin yksinään mökkialueelta. Niitä ei kukaan kaivannut eikä tahtonut omikseen, joten ne tuotiin Irinan tarhalle. Kaikki kolme ovat vähän erinäköisiä, mutta väritys on jokseenkin samanlainen. Onkin ihan mahdollista, että saman löytöpaikan, olemuksen ja iän perusteella ne ovat samaa pentuetta. Kaikki ovat vielä vähän puulla päähän löytyjä ja tuntuvat kovasti ihmettelevän mihinkäs kummaan on oikein jouduttu.

Funja on ujoin kolmikosta. Se ihmettelee aitaukseen astelevia tarhavieraita mieluiten turvallisen kopin suojista. Funja ei kuitenkaan ole mikään paniikkiarka vaan korvat höröllä tutkailee tarhavieraiden liikkeitä utelias pilke silmissä. Kuvausta varten Funja täytyy kömpiä hakemaan kopin perältä, mistä sen saakin nostettua syliinsä ilman vastarintaa. Sylissä Funjaa jännittää, mutta siitä huolimatta se kykenee hienosti istumaan ilman räpiköintiä rauhallisesti paikoillaan. Kun tyttö lasketaan takaisin maahan, hipsii se määrätietoisesti mutta ilman hengenhätää takaisin turvalliseen luolaansa. Pimennosta jää pilkistämään pöllämystynyt silmäpari korvat höröllä. Ehkäpä jo ensi kertaan mennessä Funja on vähän reipastunut, kun järkytys tarhalle joutumisesta on hälventynyt.

Funja vaikuttaa ihmisystävälliseltä ja herttaiselta tytöltä. Kovin kauniskin Funja on. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ne tuskin ymmärtävät kotikoiran elämästä ja -taidoista mitään. Ne eivät kuulu niihin onnekkaisiin pentuihin, joita on hoivattu rakkaudella ja huolenpidolla syntymästään lähtien ja jotka saatellaan omiin koteihinsa hyvinvoivina ja täysin sosiaalistettuina. Mutta ne ovat olemassa, ja kärsivällisyyden ja ajan avulla niistäkin kasvaa yhtä hienoja ja tärkeitä perheenjäseniä jollekin onnekkaalle. Koska Funja on vielä ujo tyttö, etsii se kotia missä odottaisi kiva koirakaveri esimerkkiä ja tukea antamassa. Keskustan vilinä on ehkä vielä vähän liikaa Funjalle, mutta jokin rauhallisempi alue olisi aivan passeli. Funjan toiveissa on päästä nopeasti pois tarhalta, oli tarjolla sitten hoitopaikka tai tietysti se ihanin, oma koti.

Viipurin koirat - Funja 16.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.