Louna
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 11/2021
26.11.2021
Louna pääsi omaan kotiin.
22.11.2021
Louna valmistautui kotimatkaan käymällä rabiesvasta-ainetestissä. Lounan rabiesvasta-ainetaso ja ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.
Louna tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta.
27.10.2021
Voi, suloisen Lounan kuonoa koristaa punainen nenänpäää. Louna poimittiin talteen sisarustensa kanssa ulkoa ja ne pääsivät turvaan Snezhannan tarhalle.
Sisarukset Liina, Louna ja Lalli saapuivat Snezhannan tarhalle syyskuun alussa Leningradin aluetta kiertävän liikkuvan sterilointiklinikan kyydissä. Kyytiin kolmikko oli napattu Pesotšnojen kylästä (ent. Inoniemi) Poljanyn maalaiskunnasta (ent. Uusikirkko). Tullessaan pennut olivat hyvin matoisia ja joutuivat käymään läpi rankan matokuurin, mutta nyt ne ovat jo toipuneet iloisiksi ja vilkkaiksi töttiäisiksi.
Tarhalta kerrotaan Lounan olevan iloinen ja reipas pentu, joka tulee uteliaana tervehtimään vieraita ja hakemaan rapsutuksia. Vapaaehtoiset ovat napanneet myös pienen Lounan mukaansa, kun ovat lähteneet lenkittämään koiria tarhan ulkopuolelle. Louna on saanut ihmetellä pantaa kaulassaan, tutustua hihnakävelyn alkeisiin ja nuuskutella lähiympäristöä turvallisesti siskonsa seurassa. Onpa Louna saanut tavata ja seurustella myös erilaisten ihmisten kanssa, myös lapsien, mikä on hyvin tärkeää tarhalla asuvalle pennulle.
Suloinen Louna kaipaa omaa ihmistä ja kotia, missä koirasta pidetään huolta kenen tahansa perheenjäsenen tapaan. Paljonkaan tästä maailmasta tyttö ei vielä tiedä ja arjessa eteen saattaa tulla asioita ja tilanteita, joihin tottumisessa voi mennä aikaa. Louna haluaakin löytää sellaisen ihmisen, joka ymmärtää tämän ja antaa koiran sopeutua sen omassa tahdissa turhia kiirehtimättä.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)
Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.