Anna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 12/2021
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

17.12.2021
Ihana Anna matkusti omaan kotiin Ouluun.

Anna tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

16.10.2021
Annalle lisättiin video:

Viipurin koirat - Anna 10.10.2021

11.10.2021
Mistä löytyisi koti Annalle? Hellä ja ystävällinen rescue-tyttö etsii omaa loppuelämän ihmistä tositarkoituksella. Anna on steriloitu ja rokotettu.

2-vuotias Anna on kokenut ikäisekseen jo turhankin paljon. Oman kodin lämmöstä se on sen sijaan saanut vain uneksia. Vaalea Anna löytyi sisaruksineen roskien läjityspaikalta, jossa parikuiset pennut piilottelivat jäte- ja risukasan suojassa. Roskien ja oksien raosta pilkisti 5 vaaleaa karvapalleroa, jotka olivat hakeneet risuista suojaa talvipakkasella. Koiranpennut oli hylätty Kirillovskojen eli entisen Perkjärven alueelle. Kaikki pennut olivat tyttöjä.

Anna sisaruksineen pelastettin Oksanan lämmitettyyn vajaan. Selvisi, että kaikki pennut olivat erittäin matoisia. Kun tytöille tuli kokoa lisää ja ne oli saatu rokotettua, oli aika siirtyä koiratarhalle.

Vaikka Anna on viettänyt lähes koko elämänsä koiratarhalla, ei tyttö ole menettänyt sosiaalisia taitojaan. Kaksijalkaisen vieraan lähestyessä on vastassa kirkkaat silmät ja heiluva häntä. Positiivinen Anna ilahtuu vieraista ja hakeutuu aina ihmisten luokse. Erittäin hellä ja ystävällinen Anna haluaisi nyt oman kodin. Sellaisen jossa Anna saisi oman ihmisen kanssa rauhassa harjoitella kotikoiran elämää ja taitoja.

Koska Anna on elänyt koko elämänsä tarhalla, se tarvitsee lempeää opastusta kaikkiin kotikoiran toimiin. Tarhakoiralla ei ole vielä kokemusta sisäsiisteydestä tai yksinolosta. Oman ihmisen tuella Anna voi totutella isoon elämänmuutokseen. Muutto tarhalta kotioloihin vaatii Annalta sopeutumista ja tottuminen aikaa.

Tarhoilla kasvaneet koirat ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin on jäänyt tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.