Ona

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

26.10.2019
Ona sai kodin Helsingistä.

30.9.2019
Ona matkusti sijaiskotiin ihmettelemään kotikoiran elämää. Ona on tavattavissa Pirkanmaalla.

10.9.2019
Kaikki Onalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Ona olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Onalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Onan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

25.8.2019
Vaikka Ona istuu sylissä hiukan jännittyneenä ja totisena, on se todellisuudessa kuitenkin iloinen ja ihmisrakas pentu! Suurin toive Onalla olisi löytää kunnollinen ja rakastava koti Suomesta.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona.

Ruskea Ona jää helposti muiden samannäköisten pentujen varjoon, mutta ihan yhtä kova tarve pienellä Onallakin olisi omaan kotiin. Ona on sympaattinen ja ystävällinen pentu. Se tulee uteliaana tervehtimään saapuvia vieraita ja pörrää häntä heiluen jokaisen ympärillä. Ona jättäytyy helposti vähän sivummalle, jos meininki yltyy liian rajuksi. Se ei lähde kilpailemaan huomiosta muiden kanssa vaikka selvästi vieraat ihmiset sitä kovasti kiinnostavatkin. Käsittely ja sylissä oleminen jännittävät Onaa, ja kun sen laskee takaisin maahan tulee sille kova kiire päästä muiden pentujen luokse hakemaan turvaa. Onassa on pieni ripaus varovaisuutta, mutta kunhan tyttö vain pian pääsisi pois tarhaoloista turvalliseen kotiympäristöön, reipastuisi se varmasti äkkiä. Reipas koirakaveri olisi Onan mielestä varmasti mahtava juttu!

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Ona 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.