Samu

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

3.10.2019
Samu muutti omaan kotiin.

6.8.2019
Voi Samua, ujoa harmaavarpusta. Pienestä varovaisuudestaan huolimatta Samukin uskaltaa iloita vieraista aitauksen portilla.

Hiljainen mutta valppaan oloinen emokoira katseli kopin katolta, kun vieraat yksi toisensa jälkeen astuivat pieneen yksiöön, missä se ja sen pennut asuivat. Pennut kömpivät uteliaina hännät väpättäen kohti vieraita ja olivat innokkaasti tekemässä tuttavuutta. Joukon rohkeimmat tarrasivat jo pienillä naskaleilla hanskoihin kiinni ja yrittivät kovasti päästä vielä läheisimpiin väleihin vieraiden kanssa. Muutama pentu ehtikin käydä lyhyellä sylivierailulla, kunnes emo hermostui ja ne jätettiin rauhaan. Kaikki pennut eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta Silva, Senya, Sputnik ja Samu odottavat tarhalla uuden, onnellisemman elämän alkua.

Samu on nelikosta se varovaisin pentu. Se tulee muiden mukana kyllä iloisesti heiluttamaan häntää ja hyppimään vasten porttia vieraita nähdessään, mutta ihmisten astuessa aitaukseen sitä alkaa vähän jännittää. Jännitys ei kuitenkaan ole sitä luokkaa, ettei Samusta näkyisi vilahdustakaan. Se saattaa välillä hipsiä kopin turvaan, mutta pääosin pyörii kyllä uteliaana ympärillä. Ruokatarjoilun alkaessa Samu höristää korviaan ja tarkentaa katsettaan eikä ujoudesta näytä hetkellisestä olevan tietoakaan. Sylissä olemiseen ja ihmisten käsittelyyn Samu on monen muun tarhalla asuvan pennun tavoin melko tottumaton, mutta istuu kuitenkin rauhassa sylissä ilman rimpuilua tai panikoitumista. Samullakin olisi vielä mahdollisuudet kunnolliseen elämään, mutta oikean kodin pitäisi tulla pian vastaan ettei poika jää varttumaan tarhalle. Samun kaltainen, melko tavanomaisen näköinen koira jää herkästi muiden väritykseltään ja ulkonäöltään erikoisempien yksilöiden varjoon.

Koska Samu on vähän varovainen pentu, olisi tulevassa kodissa tai hoitopaikassa hyvä olla reipas koirakaveri esimerkkiä näyttämässä.

Samun emo on siro keskikokoinen koira, joka on hieman varovainen vieraiden ihmisten suhteen. Lähes kaikki pennut olivat kuitenkin reippaita ja iloisia sekä kiinnostuneita vieraista ihmisistä. Ne ovat todennäköisesti eläneet jollain tapaa ihmisten parissa, mutta tarkempaa tietoa tästä ei ole. Tulevan omistajan täytyy ymmärtää, että kaikkia kotikoirantaitoja on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Matkalla kotikoiraksi Samua täytyykin rauhallisesti totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin. Ymmärtäväisen omistajan opastuksella Samusta kasvaa varmasti vielä tasapainoinen ja onnellinen koira. 

Samu on kastroitu tarhalla elokuussa Viipurin Koirien tuella.

Alla myös kuva emosta.

Viipurin koirat - Samu 19.7.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.