Moppi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 2018

12.9.2019
Moppi sai kodin pääkaupunkiseudulta.

10.9.2019
Mopillta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

12.8.2019
Takkuturkkinen pikkukoira katselee väristen saapuvia vieraita märän otsatukkansa alta. Moppi paljastuu hyvin ihmisrakkaaksi, ihanaksi ja reippaaksi pojaksi.

Moppi ilmaantui tarhalle kesällä. Se oli kuljeksinut yksinään katuja ja päätynyt erään kaupan tiloihin. Moppi sai odotella kaupan tiloissa muutaman päivän ajan omistajan löytymistä, mutta kun kukaan ei sitä kaivannut kyydittiin poika Irinan tarhalle.

Moppi on ihmisrakas, reipas ja sosiaalisen oloinen koira. Ikää sillä on arviolta alle vuoden verran. Hihnassakin Moppi osaa kulkea ja takkuhäntä liehuen se kipittää puskalta toiselle iloisesti jalkaansa nostellen. Ja kunnon suditukset päälle, totta kai. Moppi jakaa saman aitauksen pentujen ja muutaman aikuisen pikkukoiran kanssa. Se vaikuttaa sopuisalta koiralta, joka välttelee kinasteluja eikä ainakaan ole niitä itse aloittamassa. Sylissa istuminen on tuttua puuhaa ja Moppi on selvästi tottunut ihmisten käsittelyyn. 

Mopin kaltaisella pikkukoiralla on suurella todennäköisyydellä ollut joskus koti. Ilman omistajaa Moppi tuskin on kovin kauaa ollut, sillä ei tällainen pikkukoira kadulla pitkään yksinään selviä. Vaikka hihnassa kulkeminen näyttääkin sujuvan Mopilta, täytyy tulevan omistajan varautua siihen ettei Moppi mikään valmis paketti ole. Mm. sisäsiisteyden ja yksin olemisen harjoittelu voivat vaatia vielä töitä. Moppi tuskin pahastuisi, jos sitä odottaisi tulevassa kodissa kiva koirakaveri, mutta reippaana poikana se pärjäisi varmasti ainoanakin koirana. Moppi vaikuttaa sen verran rohkealta kaverilta, että siinä voisi hyvinkin olla myös kaupunkikoiran aineksia. 

Moppi on kastroitu tarhalla.

Viipurin koirat - Moppi 19.7. & 10.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.