Dimmu

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa suureksi
Syntymäaika: 4/2019

13.9.2019
Dimmu sai kodin Naantalista.

5.9.2019
Vaikka uutta ympäristöä ei olekaan montaa päivää ehditty ihmettelemään, on Dimmu osoittautunut yllättävän rohkeaksi pennuksi.

Dimmun elämässä kääntyi uusi sivu, kun se matkusti maanantaina sijaiskotiin Suomeen. Dimmu on hoidossa lapsiperheessä, jonne se on solahtanut hyvin joukon jatkoksi. Se ei ole toistaiseksi pelännyt lapsia eikä miehiä ja vieraisiinkin Dimmu suhtautuu oikein sydämellisesti pusuja jaellen. Hihnakävely- ja sisäsiisteysharjoitukset ovat käynnissä. Hihnassa kävely sujuu mukavasti eikä Dimmu säiky rauhallisella alueella vastaantulevia ohikulkijoita. Uusiin asioihin poika vaikuttaa suhtautuvan rennon uteliaasti. Dimmulla on hoitopaikassa useampi koirakaveri ja sosiaalinen Dimmu tulee hyvin juttuun niiden kanssa.

Ihanalla ja lempeällä luonteella varustetusta Dimmusta on varttumassa upea poika - ja varsin kookas sellainen. Dimmulla on tällä hetkellä painoa 18 kg ja niin jyhkeät tassut, että tämä jannu ei miksikään kukkakepiksi jää.

2.9.2019
Muhkea ja ihmisrakas Dimmu-poika odottaa hakemuksia sijaiskodissaan pk-seudulla.

26.8.2019
Kaikki Dimmulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Dimmu olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Dimmulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Dimmun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

14.8.2019
Dodiin, täältä tulee Dimmu! Dimmu on ihana, ihmisrakas nallekarhu, joka etsii ikiomaa ihmistä rakastettavaksi ja pehmoista sänkyä vallattavaksi.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona. 

Ruskeita samannäköisiä pentuja pyörii ympärillä sellainen määrä että silmissä sumenee. Luppakorvainen Dimmu jää kuitenkin mieleen, viimeistään siinä vaiheessa kun poikaa aletaan nostelemaan syliin. On nimittäin melko painava tämä pentunen. Mutta kyllähän yhtä Dimmua nyt hetken sylissä kannattelee. Sylissä oleminen vähän jänskättää vaikka todellisuudessa Dimmu on iloinen, reipas ja ihmisrakas pentu. Se ei vain ole tottunut olemaan sylissä ja ehkä ihmisten käsittelykin on vähän outoa. Hyvin nätisti ja kiltisti Dimmu antaa kuitenkin kopeloida itseänsä. Kokovartalojähmetyskin laukeaa melko pian sen jälkeen, kun kaikki neljä jalkaa ovat laskeutuneet tukevasti maaperälle. Dimmu juoksentelee muiden pentujen tavoin vieraita läpi valtavalla ilolla ja ihmisten läheisyys on sille hyvin mieluisaa. Dimmu toivookin kovin löytävänsä oman rakastavan ihmisen, jonka kanssa pääsisi nauttimaan uusien asioiden opettelusta, reippaista lenkeistä ja sohvalla köllöttelystä.

Dimmusta kasvanee isohko poika aikuisena. Koska emme tiedä millaisia geenejä se on vanhemmiltaan perinyt, muuttaa Dimmu varmuudeksi vain sellaiseen asuinympäristöön, missä mahdollinen vahtitaipumus ei aiheuta häiriötä naapurustossa. 

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Dimmu 13.8.2019

Viipurin Koirat – Dimmu 3.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.