Jetro

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2018

3.6.2019
Jetro sai kodin Somerniemeltä.

11.4.2019
Ihmisrakkaasta Jetrosta on tullut reipas lenkkeilijä, ja myös koirapuistossa juoksentelu on hauskaa hommaa. Jetron voi tavata pk-seudulla.

Jetro on reipastunut alkuihmettelyiden jälkeen sekä hoksannut monta juttua, joita koiran tulee osata, kun pääsee asustelemaan sisätiloihin. Sisäsiisteys Jetrolla on jo täysin hallussa. Hihnakävely on varsin tuttua, vaikkakin hiukkasen poukkoilevaa malliltaan. Hoitopaikassa yksinoleminen on sujunut hyvin, tosin useimmiten toinen koira on ollut seurana.

Pyörät, lastenvaunut ym. monet kaduilla kulkevat menopelit on jo nähty useasti. Jetrolla on tapana mennä hieman tien sivuun rauhassa katselemaan, mikäli jokin asia kummastuttaa tai jännittää. Ohituksen jälkeen matka taas jatkuu normaalisti. Jetrosta on hauskaa kieriä lumessa, särkeä jääkuoria lätäköistä ja haistella tienvarsia.

Jetro on varsin fiksun oloinen nuori koira, josta varmaankin saisi oivan kaverin esim. toko-harrastukseen tai vaikkapa nose-workiin. Ehkä Jetrossa saattaisi olla jonkin verran palvelus- tai vahtikoirarotua. Hoitoon tullessa alkuaikaan esiintyi jonkin verran vahtimista, joka on kotiutumisen myötä lakannut. Jetrolla on myös kyky nopeasti oivaltaa ihmisen antamia merkkejä ja opastuksia.

Jetro toivoo pääsevänsä aktiiviseen kotiin, jossa ei olisi ihan pieniä lapsia. Kaupungin hektisimpään keskustaan Jetro ei ole muuttamassa, muutoin monenlaiset asuinseudut käyvät kaupungista maaseutuun. Rivi- tai omakotitalo asuinmuotona olisivat sopivimmat, kerrostalokin pienellä varauksella on mahdollinen. Jetro vaikuttaa aika reippaalta ja itsenäiseltä, joten mennee ainoana lemmikkinäkin, mutta mikäli kiva koirakaveri sattuisi olemaan odottamassa se olisi pelkkää plussaa. Komeaa Jetroa pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Jetron mitat ovat tällä hetkellä säkä noin 55 cm ja paino noin 22 kg.

Viipurin koirat - Jetro kotihoidossa 30.3.2019

3.3.2019
Komea Jetro pysyttelee parhaansa mukaan reippaana poikana vaikka tarhalta muutto on ollut iso askel ja tuonut mukanaan paljon uusia asioita.

Jetro vaikuttaa mukavalta koirapojalta, joka toistaiseksi hämmästelee suuresti muuttunutta elämäänsä hoitopaikassaan. Vasta pari päiväähän on takana Suomeen muutosta. Jetron automatka sujui hyvissä merkeissä, matkapahoinvointia ei ollut havaittavissa. Reipas poika on tehnyt hätiään jo ulos, ja sisälle tehdyt ovat osuneet hienosti oikealle paikoille pissaliinojen päälle. Jetro ottaa tukea ihmisestä sekä ulkona käydessään hoitopaikan toisesta koirasta. Valjaisiin, kaulapantaan ja hihnoihin on totuttu. Ulkona käymistä harjoitellaan toistaiseksi takapihalla ja varsinainen lenkkeily kadulla tulee vasta hieman myöhemmin ohjelmaan. Hiukan leikkisyyttä on alkanut pilkahtelemaan ja pallo vaikuttaakin mielenkiintoiselta, jonka perään on lähdettävä hölköttelemään.

Jetron kuulumisia päivitetään lisää hiukan myöhemmin. Tällä hetkellä painoa on 19 kg ja säkä on noin 50 cm. Harmaaturkkinen Jetro odottelee hakemuksia pääkaupunkiseudulla.

1.3.2019
Jetro pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia pääkaupunkiseudulla.

7.1.2019
Jetrolle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

13.1.2019
Reipastunut, ihana Jetro-pentu odottaa kovasti pääsyä omaan kotiin ja lähettää tuoreita videoterveisiä!

Viipurin koirat - Jetro 5.1.2019

30.11.2018
Mikä korvaeläin! Suloinen Jetro odottaa innolla ihmisten saapumista. Alun ujostelun jälkeen Jetrosta kuoriutuu utelias pentu.

Pientä Jetroa meinaa ensin vähän ihmisvieraiden saapuminen jännittää. Jetro kyllä odottaa vieraita häntä väpättäen, mutta kun vieraat astuvat sisälle aitaukseen iskeekin poikaan pikku jännitys. Jetro pyörii hyvin uteliaana ympärillä ja sylissä hassunnäköinen natiainen istuu nätisti. Kun poika lasketaan takaisin maahan, ei se oikein tiedä mitä mieltä sylissä olemisesta pitäisi olla ja tepsuttaa hetkeksi turvalliseen koppiin keräämään rohkeutta. Ei mene kuitenkaan kauaa kunnes utelias Jetro ilmaantuu jo takaisin jalkojen juureen pörräämään. Kun vielä muutamalla herkulla on poikaa lahjonut, tapituksesta ja seuraamisesta ei loppua tule. Suloinen Jetro vaikuttaa mukavalta, sopuisalta ja kiltiltä pennulta. Jetro haluaisi jo pian päästä pois tarhalta omaan kotiin reipastumaan - ja tietysti elämään turvallista ja rakastettua pennunelämää!

Jetron menneisyys on tuntematon. Tulevan kodin on varauduttava siihen, ettei Jetro ymmärrä mitään kotikoiran taidoista. Miten se voisikaan, kun kukaan ei sille niitä koskaan ole opettanut? Jetro muuttaakin mielellään sellaisen ihmisen luokse, jolla on aikaa pienelle pennulle ja erilaisten taitojen harjoitteluun. Tassut palelevat jo Viipurissa, ja niin mielellään Jetrokin makoilisi pehmoisella pedillä leluillaan leikkien niin kuin pienen pennun kuuluisi. Jetro jää toiveikkaana odottamaan, että pian koittaisi se päivä kun pieni poika nostetaan Suomeen lähtevään autoon. 

Viipurin koirat - Jetro 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.