Travka

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2009

12.11.2019
Travka matkusti omaan kotiin Tampereelle.

2.11.2019
Travkalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

Viipurin Koirat testasi myös Travkan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Travka on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

7.5.2019
Ihastuttava Travka odottelee pääsyä omaan kotiin, eläkepäivien viettoon! Travka on arviolta noin 10-vuotias sympaattisen oloinen koiramuori.

Travka päätyi tarhalle loppukesällä 2018 omistajan menehdyttyä. Alkuun Travka oli kovin hämmentynyt tarhalle joutumisesta ja haukkui kauhuissaan kaikille ja kaikelle. Nyt, sopeuduttuaan tarhaympäristöön, Travka on kuin toinen koira eikä arkuudesta ole tietoakaan. Kun aitaukseen astuu sisään, Travka on ovella vieraita vastassa ja mielellään lähdössä ulos kävelylle. Travka ei kuitenkaan tee itsestään numeroa ja alkuun Travkan tyyneys tuntuukin lähes välinpitämättömyydeltä. Rapsutukset saavat kuitenkin muorin ilmeen kirkastumaan ja Travka taitaakin vain olla hitaasti lämpiävää sorttia. Herkkänä koirana Travka toivookin itsensä kaltaista, rauhallista ja kärsivällistä, omistajaa. Ajan myötä Travka varmasti alkaa osoittaa kiintymystänsä omilla pienillä elkeillään.

Vaikka Travkalla on joskus ollut omistaja ja koti, emme tiedä millaisia kotikoiran taitoja sillä on tassuissaan. Hihnakävely ainakin näyttää olevan tuttua. Kovin paljon vauhtia Travkalta ei enää löydy, joten Travka ei toivo tulevalta kodilta niinkään menoa ja meininkiä kuin rauhaa, rakkautta ja rapsutuksia. Ruoka tuntuu myös olevan lähellä tämän muorin sydäntä. Vaikka Travkalla onkin jo ikää, vuodet näkyvät lähinnä luonteessa ja fyysisesti Travka vaikuttaa hyväkuntoiselta, joten Travkasta saa mainion kaverin rauhallisille lenkeille luultavasti vielä useammaksi vuodeksi. Tarhaelo ei ole kenellekään helppoa, mutta erityisen hankalaa se on kipeille ja heikkokuntoisille koirille. Siksi Travkakin toivoo pääsevänsä omaan kotiin nauttimaan pehmeästä pedistä ja stressittömästä ympäristöstä jo ennen kuin vanhuus alkaa pahemmin vaivata.

Aitauksessaan Travka tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa eikä lyhyellä hihnalenkillä huomioi vieraita ympärillä pyöriviä koiria lainkaan. Tuskin Travkalla olisi siis mitään mukavaa ja rauhallista koirakaveriakaan vastaan, mutta luultavasti se viihtyisi vallan hyvin ainoanakin koirana.

Viipurin koirat - Travka 4.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.